REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Vaci crescute printre gunoaie şi lapte vândut la marginea drumului

Vaci crescute printre gunoaie şi lapte vândut la marginea drumului

Replica API 17 februarie 2014 | 00:00 169

Focar de infecţie în Km 5:

Focar de infecţie în Km 5:

Scene incredibile lângă Biobaza câinilor fără stăpân, din zona Kilometrul 5 a municipiului Constanţa! Mormane de gunoaie, excremente de animale şi un miros înţepător- acesta este locul în care 9 vaci sunt ţinute, iar laptele este vândut, atenţie!, la marginea drumului.

Reprezentanţii Protecţiei Animalelor din Constanţa au fost sesizaţi de un vecin, care nu a mai suportat condiţiile mizere în care sunt ţinute animalele, dar nici focarul de infecţie ce s-a format acolo. Vacile sunt piele şi os, sunt legate, fiind nevoite să doarmă în propriile fecale. Cel ce s-a instalat acolo, în mod abuziv, într-o clădire părăsită, şi-a improvizat o aşa-zisă fermă, vânzând laptele la marginea drumului, la un preţ mai redus, după cum spun oamenii din zonă. În acest caz a fost sesizată şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care va demara un control. "Am fost sesizaţi de un cetăţean din zona respectivă. Practic, el îl mai ajuta pe proprietarul vacilor, dar nu a mai suportat situaţia. Locul este situat chiar în spatele Biobazei câinilor fără stăpân. Cel ce s-a mutat acolo nu are acte pe animale, s-a instalat în mod abuziv, într-o clădire părăsită, cară gunoaie zilnic. Este ceva de plâns. Are 70 de ani omul. Iar acele vaci... nici în visele cele mai urâte nu am văzut aşa ceva. Sunt ţinute legate, dorm pe propriile fecale, este ceva jalnic. Nu au mâncare, sunt slabe. Sunt şi vreo 5 - 6 viţei, la fel de slabi, înfometaţi, sunt precum scândura. Nu am dat de aşa - zisul proprietar pentru că ziua este plecat la gunoaie. Şi el locuieşte tot acolo. Are un pat improvizat printre fecalele animalelor. Un lucru la fel de grav este faptul că lăptele produs de vaci este vândut la marginea drumului. DSVSA a fost sesizată şi urmează să se facă un control", a declarat, pentru "Replica", Zeadin Murat, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Constanţa. Reprezentanţii DSVSA au precizat că produsele lactate vândute pe marginea drumului nu prezintă siguranţă. "Echipele se vor deplasa la faţa locului, vor constata despre ce abateri este vorba, ce neconformităţi găsesc acolo şi, bineînţeles, ca vor lua măsurile prevăzute de lege. Direcţia Sanitar Veterinară întotdeauna a susţinut că laptele, produsele lactate şi, bineînţeles, toate produsele alimentare, să fie cumpărate din locuri autorizate şi avizate sanitar veterinar. Consumatorii riscă contaminare cu diverse bacterii, mai ales că este vorba de condiţii insalubre", a spus Corina Ivanciu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108