REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Val de angajări în sistemul de stat

Val de angajări în sistemul de stat

Virgil STOIAN 13 decembrie 2022 | 15:28 3448

Guvernul da liber la angajări în sistemul de stat. Instituțiile statului vor avea, din nou, posibilitatea să facă angajări de anul următor. Astfel, deja instituții cheie anunță angajări record. Doar la ANAF vorbim despre aproape 1.500 posturi.

 

Numărul bugetarilor va creşte de anul viitor. Guvernul dă liber la angajări în sistemul de stat. În aproximativ doua săptămâni, instituțiile statului vor avea, din nou, liber să facă angajări. Si asta pentru ca inghețarea angajărilor în sistemul public, introdusă în a doua parte a acestui an, nu va mai fi prelungită și în anul următor.

Mai mult, Guvernul ar putea decide o blocare a angajărilor la stat abia în a doua jumătate a anului următor. Totul depinde bineînțeles de modul în care va evolua economia, dar și cheltuielile statului. Măsura prin care sunt blocate angajările va expira la finalul acestui an, pe data de 31 Decembrie, potrivit România TV.

Chiar dacă este în vigoare aceasta înghețare a angajărilor, s-au făcut excepții peste excepții și aparatul bugetar a continuat sa crească. Si asta pentru că au continuat concursurile pentru ocuparea posturilor în cazul cărora au fost demarate procedurile de organizare anterior datei de 1 iulie 2022.

Si în paralel, în situații temeinic justificate, s-au făcut angajări pentru anumite posturi vacante, în limita cheltuielilor de personal. Acum, intenția este ca angajările sa fie permise cel puțin în prima parte din 2023. Ca atare, sefii de instituții și-au pus la punct planurile pentru recrutări anul viitor. ANAf va face angajări record. Instituția vrea să scoată la concurs anul următor toate cele 1.490 de posturi vacante, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai pile machedonesti la anaf in ct sa acopere afacerile ilegale cu branza vanduta la n***u apoi sa spele banii prin constructia de blocuri si vanzarea de apartamente!
5
1
LA ANAF TOMIS, SUNT DOAR NEAMURI TUDORUS, HAGI, SI CE VORBIM DE EXAMENE CORECTE
6
2
Ce te interesează pe tine cine pe cine arde?
4
4
Sa dați drumul la angajări și la balerine la Teatrul Oleg Danovski,ca să aibă Horatiu Chereches ce balerine sa mai ardă. Rușine Daniela Vladescu,ai scos un pedofil în fata scenei la premiera.
7
2
Foarte bine, la ANAF chiar era nevoie de oameni, succes.
6
2
De ce nu digitalizati sectorul de stat? Copii actualilor sefi de la stat au nevoie de un loc de munca fara stres, fara bataie de cap, cu salarii mari si de unde pot iesi la pensie fara sa-i deranjeze nimeni pana atunci. Lasa ca muncesc angajatii din privat pe salariu minim pe economie. Economie de piata doar declarativ. Sigur vor sari sa comenteze cativa lezati in interesul propriu.
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272