rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Val de nereguli descoperite de Curtea de Conturi la Primăria Cogealac

La nivelul județului Constanța, Curtea de Conturi a constatat mai multe nereguli și abateri. Acestea au fost scoase în evidență de un raport publicat recent ce a fost întocmit după controalele ce au avut loc anul trecut și care vizează activitatea financiară a unității administrativ teritoriale din localitatea Cogealac. Rezultatele nu sunt foarte bune, fiind constatate mai multe nereguli.

Din anul 2018 și până la data auditului, la unitatea administrativ teritorială din localitatea Cogealac, au fost constatate mai multe nereguli.

Principalele constatări

Modul defectuos de elaborare a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 prin supradimensionarea sumelor defalcate din impozitul pe venit și a subvențiilor. De asemenea, în buget nu au fost prevăzute distinct sume aferente plăţilor restante în valoare de 868.615 lei, reprezentând datorii aflate peste termenul de scadență la data de 31 decembrie 2017. În anul 2018 nu au fost supuse la termen spre analiză și aprobare în lunile aprilie, iulie, octombrie și decembrie, execuțiile bugetare trimestriale, cu scopul de redimensionare a cheltuielilor în funcție de gradul de colectare a veniturilor, astfel încât entitatea să nu înregistreze la sfârșitul anului plăți restante.

Deficiențe au fost constatate și la înregistrarea în contabilitate a operațiunilor economico-financiare. Astfel, au fost efectuate stornări efectuate fără a avea la bază documente justificative; neinventarierea și neclarificarea soldurilor prezentate în balanța de verificare de la 31.12.2018; creanțe prescrise și nescăzute din evidență în valoare de 169.044 lei; prezentarea în bilanțul contabil de date eronate cu privire la creanțele curente și necurente în valoare de 55.624 lei; încadrarea eronată în contul de execuție-cheltuieli a unor cheltuieli cu dobânzile ca fiind cheltuieli de capital, amortizarea mijloace fixe necalculată; garanție de bună execuție de 10.500 lei neînregistrată în contabilitate. Neconcordanță între evidența fiscală și cea contabilă a creanțelor din impozite și taxe locale. Necorelarea informațiilor din registrul agricol cu cele din evidența fiscală, în ce privește contractele de închiriere a pășunilor. Astfel, creanțe din chirie pășune și taxă teren, în valoare de 1.746 lei aferente anului 2018, au fost menținute în mod nejustificat în evidența fiscală. La Liceul Tehnologic Cogealac s-a constatat neînregistrarea în evidența contabilă a unui teren de 10 hectare în valoare de mii lei aflat în proprietatea acestuia precum și nerespectarea normelor contabile la evidențierea drepturilor salariale. Neorganizarea controlului intern managerial, cu consecințe menținerea sistemelor asupra efectuării de operațiuni de încasare a veniturilor și de management și plată a cheltuielilor cu nerespectarea legislației în vigoare. Nestabilirea, neevidențierea, neurmărirea și neîncasarea de impozit în sumă de 4.228 lei aferent clădirilor a căror autorizaţie de construire a expirat și pentru care ori s-au finalizat lucrările de construcţie, ori acestea au elementele constitutive ale unei clădiri. Nerealizarea de venituri în sumă de 2.652 lei reprezentând redevență și taxă pe clădiri și pe teren pentru immobile proprietate public a comunei închiriate și date în folosință. Liceul Tehnologic Cogealac nu a declarat la serviciul de impozite și taxe al comunei terenul dat în arendă, în vederea stabilirii de impozit pe teren extravilan arabil în valoare estimată de 354 lei. Necalcularea și nevirarea la bugetul de stat în perioada 2015-2019 a contribuției datorate la fondul de handicap, în sumă de 187.356 lei. Neaplicarea tuturor procedurilor legale de executare silită a creanțelor bugetului local. Neorganizarea la nivelul primăriei a unui compartiment de achiziții publice, obligație legală prevăzută de Legea nr.98/2016, a determinat efectuarea de cheltuieli ineficiente de 45.220 lei cu externalizarea serviciului de achiziții publice.

În ceea ce privește calitatea gestiunii economico-financiare au fost mai multe nereguli constatate. Astfel, angajarea, lichidarea, ordonantarea și plata nelegală a unor servicii de tehnoredactare și tipărire jurnal, în sumă de 14.355 lei; decontarea nelegală a unor cheltuieli în sumă de 12.340 lei cu transportul unui salariat de la domiciliu la locul de muncă; plata nelegală a organizării de șantier din derularea contractelor încheiate pentru lucrări de modernizare și reabilitare a drumurilor din satul Tariverde și satul Cogealac. Valoarea prejudiciului este de 254.738 lei și reprezintă: 3 barăci lipsă la inspecția efectuată pe teren, în valoare de 62.036 lei; 133.529 lei reprezentând diferență de 3305 mc piatră spartă în minus față de cea transportată conform devizelor de lucrări, caz în care, nu se dovedește că, piatra nu a fost achiziționată; manoperă cu paza în sumă de 59.173 lei decontată de 2 ori din ambele contracte, în condițiile în care, paza se face de la un singur punct de pază (confirmat cu ocazia inspecției fizice). Neîntocmirea inventarului bunurilor ce compun rețeaua de apă și canalizare a comunei. Neaprobarea tuturor tarifelor aferente contractului de delegare a gestiunii sistemului de apă și canalizare. Nerespectarea principiilor de economicitate, eficiență și eficacitate în utilizarea fondurilor alocate contractelor de asistență juridică. Încălcarea disciplinei de casă prin depunerea cu întârziere la trezorerie a veniturilor încasate în numerar la casieria instituției. Finanțarea în anul 2018 a Serviciului local de salubrizare Cogealac cu sume ce depășesc nivelul taxelor de salubrizare colectate. S-a mai constatat că în anul 2018 Serviciul local de salubrizare Cogealac (aflat în subordinea U.A.T.C. Cogealac) a funcționat fără a avea licență emisă de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și fără a avea încheiat un contract de primire, depozitare și eliminare a deșeurilor. Liceul Tehnologic Cogealac a plătit acciză de 1.192 lei la achiziția de combustibil destinat încălzirii unității școlare, cu nerespectarea principiului economicității în condițiile în care potrivit Codului fiscal, școala este scutită la plata acesteia.

Măsuri luate conducerea entității auditate pentru înlăturarea deficiențelor constatate

Măsurile luate de unitatea administrative teritorială din localitatea Cogealac, au fost: în cazul înregistrărilor contabile eronate, entitatea a operat corecțiile necesare, întocmind note contabile; s-a procedat la concilierea unor date din evidența fiscală și cea contabila pentru anumite creanțe ale bugetului local, procesul de identificare a neconcordanțelor fiind în curs de desfășurare; s-au transmis datele și informațiile de la registrul agricol către serviciul impozite și taxe și s-a continuat introducerea datelor în formatul electronic al registrului agricol; ordonatorul de credite a emis dispoziții pentru organizarea activității de angajare, lichidare, ordonanțare și plată a cheltuielilor bugetare, pentru aplicarea vizei de certificare în privința realității, regularității și legalității operațiunilor precum și pentru exercitarea vizei de CFP în condiții de legalitate; personalul de specialitate din cadrul compartimentului de urbanism a efectuat verificarea în teren a stadiului lucrărilor executate la clădirile a căror autorizație este expirată și a pus la dispoziția Serviciului impozite și taxe, procesele verbale de recepție la finalizarea lucrărilor, în vederea stabilirii obligațiilor fiscale pe seama acestora; s-a calculat și virat contribuția la fondul de handicap pentru luna octombrie 2019. Bunurile (teren, clădiri, dotări) din domeniul public în care se desfășoară activitate didactică s-au predat prin protocol de predare-primire către unitățile de învățământ. S-a emis dispoziție de retragere a sporului de 15% acordat asistenților personali ai persoanelor cu handicap. S-a modificat organigrama entității și a fost transmisă la Agenția Națională a Funcționarilor Publici în vederea avizării posturilor publice cu încadrarea în normativele stabilite prin lege; prin dispoziție a fost desemnată o persoană cu atribuții de achiziții publice și cu acces la Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Au fost demarate lucrările de inventariere a sistemului de apă și canalizare al comunei.

Măsurile dispuse și recomandările formulate de Camera de Conturi

Pentru abaterile identificate s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind încasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor, organizarea evidenței contabile și a sistemelor de control intern.

Diana BERECHET

sâmbătă, 15 februarie 20201107
Comentarii

00Sa fim seriosi(18 feb 22:16)
E clar si limpede de acum Puie Mnl
02Nelu(16 feb 01:25)
Cea mai buna echipa psd sau pro romania care pot scoate cogealacul din mocirla ne trebuie oameni competenti nu analfabeti cu 3 clase
00Khhubb(15 feb 06:18)
Mai departe....
mai mult...Replica
19 feb 00:00ReplicaMutări interesante în firma în care Teodorovici s-a asociat cu fostul iubit al Mirelei Matichescu

Fostul ministru al Finanțelor Orlando Teodorovici a decis să se reapuce serios de afaceri, astfel încât a bătut...1841

19 feb 00:00ReplicaCONFLICT în INSTANȚĂ: Confort Urban CERE 2 MILIOANE de LEI pentru PODUL IPMC962
19 feb 00:00ReplicaNESIMȚIRE: Chiriașii RAEDPP DISTRUG spațiile de locuit! Val de acțiuni în instanță!910
19 feb 00:00ReplicaMircea Dobre rămâne ferm pe poziții: Nu există posibilitatea unei alianțe între PRO România și PSD!

Candidatul la Primăria Constanța din partea PRO România, Mircea Dobre, nu susține ideea unei alianțe politice cu...553

19 feb 00:00ReplicaȘedința CJC, Stand Up Comedy! Țuțuianu către Crușoveanu: Pune mâna și ÎNVAȚĂ! VIDEO1136
19 feb 00:00ReplicaŞcoala sportivă din Constanța, în MIZERIE! Construirea sălii polivalente, AMÂNATĂ678
19 feb 00:00ReplicaȘi-a CINSTIT AMICII, care i-au devenit CĂLĂI! Camerele de supraveghere au ÎNREGISTRAT TOT!

Munca în străinătate reprezintă soluţia aleasă de foarte mulţi români pentru a câştiga un ban cinstit....1479

19 feb 09:30ReplicaVila prințului Șuțu privește, TRISTĂ, marea: Va câștiga pariul cu trecutul?860
19 feb 00:00ReplicaCatargul de la Pavilionul Expozițional va trece în patrimoniul CJC!319
19 feb 00:00ReplicaSE RĂCEȘTE VREMEA la MALUL MĂRII!

Specialiștii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea anunță faptul că în a doua parte a săptămânii,...1095

19 feb 10:40ReplicaPovestea violonistului de pe faleza Cazinoului: fost bucătar pe nave de croazieră!7933
19 feb 00:00ReplicaNava scufundată în portul Midia va fi adusă la cheu în curând!918
Vremea
7.8°7° - 7.8° miercuri, 19 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 90%
Vânt: 4.01 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 feb 00:00SportAtletico Madrid - Liverpool 1-0. Simeone câștigă duelul tactic cu Klopp și totul se va decide pe Anfield Road

Atletico Madrid - Liverpool 1-0. Diego Simeone câștigă duelul cu Jurgen Klopp, printr-un gol marcat de Saul în...208

19 feb 00:38SportDortmund - PSG 2-1! Erling Haaland, regele Borussiei!

Start spectaculos în optimile UEFA Champions League. Borussia Dortmund a răpus-o, acasă, pe PSG. Eliminați în...309

19 feb 00:00SportBorussia Dortmund a ajuns la un acord cu Juventus Torino privind transferul definitiv al lui Emre Can

Clubul Borussia Dortmund a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu Juventus Torino privind transferul lui Emre Can....203

19 feb 23:11SportFost la Steaua, Habib Habibou a semnat cu Politehnica Iași

...191

Local
19 feb 00:00LocalConfort Urban, investiție în calitatea serviciilor oferite constănțenilor

Străbat orașul nostru pentru a fi mai aproape de constănțeni. Este vorba despre cele 5 autoturisme inscripționate...445

19 feb 00:00LocalA murit o asistentă din cadrul Secției Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Sud

Doliu la Spitalul Județean Constanța! Cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța sunt...483

19 feb 00:00LocalDOSAR PENAL, Mărfuri contrafăcute în Portul Constanța Sud-Agigea!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...195

19 feb 00:00LocalPaloma PETRESCU a devenit cetățean de onoare al județului Constanța

Consilierul județean Gheorghe Veronica Adriana, alături de președintele Consiliului Județean, Țuțuianu Marius...265

19 feb 00:00LocalLa Capu Midia, militarii și câinii unității au făcut sport împreună

Militarii Centrului Național de Instruire pentrtu Apărare Antiaeriană de la Capu Midia au sărbătorit prin mișcare...230

19 feb 00:02LocalLa volan, fără permis. Polițiștii, URMĂRIRI în trafic la Ovidiu

La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au efectuat semnal...204

19 feb 00:00LocalANUNȚ! Autorizarea branșării la rețelele de utilitate publică se face de către SC Confort Urban SRL

Vești bune pentru persoanele care intenționează să-și branșeze clădirile la rețelele de utilitate publică....286

19 feb 00:00LocalFostul prefect al Constanţei, Gheorghe Martin, a fost ÎNMORMÂNTAT

...370

19 feb 12:45LocalOrdin de protecție împotriva propriului fiu în vârstă de 17 ani

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Secției 2 au fost sesizați de o femeie, de...216

19 feb 00:00LocalTârgul de mărțișor, organizat la Constanța

Pentru că vine primăvara, Primăria Constanța și RAEDPP îi invită pe micii constănțeni începând de luni, 24...236

Politică
19 feb 00:00PoliticăSenat - Comisia juridică: Închisoare de la 5 la 12 ani pentru orice faptă ce implică contact sexual cu un minor

Orice faptă care implică contact sexual cu un minor sub 14 ani se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani,...164

19 feb 00:00PoliticăBogdan Gheorghiu, despre alegerea Irinei Rimes ca promotor Brâncuşi: Un artist decent; o decizie asumată

Ministrul propus pentru Cultură, Bogdan Gheorghiu, care a fost audiat marţi în comisiile de specialitate ale...189

19 feb 00:00PoliticăMonica Anisie - aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării

Monica Anisie a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării din partea...181

19 feb 00:00PoliticăPredoiu, despre organizarea alegerilor anticipate odată cu localele: Legea nu exclude această posibilitate

Ministrul propus pentru Justiţie, Cătălin Predoiu, a declarat marţi că ordonanţa de urgenţă privind alegeri...157

19 feb 00:00PoliticăAudieri miniştri - Aurescu: Ultima dată, 111 diplomaţi au fost promovaţi excepţional, fără respectarea unor criterii

La cea mai recentă promovare la nivelul MAE, 111 diplomaţi au fost promovaţi în mod excepţional, fără respectarea...164

19 feb 00:00PoliticăCătălin Predoiu, aviz negativ pentru portofoliul de la Justiţie

Cătălin Predoiu a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de...154

19 feb 00:00PoliticăAudieri miniştri - Anisie: Am luat măsuri pentru elevi şi pentru debirocratizarea sistemului de educaţie

Ministrul interimar al Educaţiei, Monica Anisie, propusă pentru un nou mandat la minister, a declarat marţi, la...145

19 feb 00:00PoliticăCiolacu, Ponta şi Tăriceanu cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la OUG pe alegerile anticipate

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi preşedintele ALDE, Călin...165

19 feb 00:00PoliticăAudieri miniştri - Cazanciuc i-a solicitat lui Predoiu avizele Ministerului Justiţiei pentru cele 25 de OUG

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a solicitat, marţi, suspendarea pentru o jumătate de oră a şedinţei comisiilor de...167

19 feb 00:00PoliticăAudieri miniştri - Ionuţ Stroe: Stadionul Giuleşti este o cauză pierdută pentru EURO 2020

Ministrul propus la Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, în cadrul audierilor din comisiile...186

Monden
19 feb 00:00MondenPrimele poze cu noile silicoane ale Antoniei. Sunt uriașe!

Antonia (30 de ani) arată demențial după trei nașteri! Artista face mult sport, mănâncă sănătos, dar a trecut...315

19 feb 00:00MondenLoredana Groza șochează după ce a plecat din PRO TV: „Sex pe canapea“, videoclip interzis minorilor

Loredana Groza este o artistă care a știut întotdeauna să atragă atenția publicului său, fie că a fost vorba de...353

19 feb 19:43MondenCum se pregătește Roxen pentru Eurovision 2020: „Lucrez intens, este un vis devenit realitate“

Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020, la Rotterdam, iar pregătirile sunt în toi. Tânăra artistă...159

19 feb 00:00MondenElena Băsescu, apariţie excentrică la premiera Miami Bici: trening de 3.000 de euro, tocuri cui şi buze mărite

Emoţii mari pentru Codrin Maticiuc şi Matei Dima, cunoscut publicului larg sub numele de BRomania, luni seara, 17...409

19 feb 00:00MondenMai slabă ca niciodată! Adele, super sexy într-o ținută mulată. A slăbit cu dieta „post intermintent“

Adele (31 de ani) s-a transformat radical în ultima perioada! Celebra cântăreață a dat jos kilogramele în plus și...272

19 feb 00:00Monden„Terminator“ a folosit în tinerețe steroizi produși la Cluj

Dezvăluire făcută de un doctor român! Alexandru Butoi, specializat în antidoping, cu o experienţă de 15 ani în...244

19 feb 00:00MondenAmie Harwick, fost model Playboy, ucisă de iubit. A aruncat-o de la balcon

Scene șocante în Los Angeles, California! Amie Harwick (38 de ani) a fost găsită moartă pe asfalt, în fața casei...229

19 feb 00:00MondenContele de Snowdon, nepotul reginei Elisabeta a II-a, divorţează

Contele de Snowdon, nepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, şi soţia acestuia divorţează după 26 de ani...179

19 feb 00:00MondenOzzy Osbourne şi-a anulat turneul nord-american pentru a urma tratament medical

Ozzy Osbourne şi-a anulat turneul în America de Nord pentru a urma un tratament medical, informează marţi Press...156

19 feb 00:00MondenAndrew Weatherall, renumit DJ şi producător muzical, a murit la vârsta de 56 de ani

Andrew Weatherall, producător muzical, DJ şi pionier al stilului britanic electro acid house, a murit luni la vârsta...169

Mapamond
19 feb 00:00MapamondPreşedinţii ruşi ar putea beneficia de imunitate după încheierea mandatului

Preşedinţii ruşi ar putea beneficia de imunitate după încheierea mandatului faţă de punerea sub acuzare penală,...157

19 feb 00:00MapamondMedici şi jurnalişti denunţă „tortura psihologică“ la care este supus Julian Assange

Julian Assange a primit susţinere din partea unui grup de 117 medici care denunţă "tortura psihologică" la care este...166

19 feb 00:00MapamondItalia: Salvini critică recurgerea la avort de către femeile străine în Italia, provocând un val de critici

Liderul extremei drepte italiene Matteo Salvini a declanşat luni un val de critici după ce a denunţat ceea ce a numit...155

19 feb 00:00MapamondTurcia: Procurorii au dispus arestarea a 228 de persoane pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen

Procurorii turci care efectuează o anchetă la Ministerul Justiţiei şi în interiorul armatei au ordonat marţi...165

19 feb 19:16MapamondPrimarul Londrei ar vrea ca britanicii să îşi poată păstra cetăţenia UE

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a pledat marţi la Bruxelles pentru ca britanicii care vor să îşi păstreze cetăţenia...179

19 feb 00:00MapamondViktor Orban acuză PPE de marxism şi crede că alegătorii aproape nu mai pot diferenţia stânga şi dreapta

Premierul ungar Viktor Orban a acuzat marţi Partidul Popular European (PPE) că are abordări marxiste şi le-a cerut...161

19 feb 00:00MapamondCoronavirus - Cele mai recente date despre răspândirea Covid-19 în China şi în afara acesteia

Coronavirusul nou Covid-19 a ucis alte 98 de persoane în China continentală, numărul total al deceselor ajungând...163

19 feb 00:00MapamondGreve şi manifestaţii în Grecia împotriva reformei sistemului de pensii

Mii de greci au protestat marţi împotriva unui proiect de reformă a sistemului de pensii care, susţin sindicatele,...169

19 feb 00:00MapamondFost călău şi lider al grupării Stat Islamic, arestat în Turcia

Poliţia antiteroristă turcă a arestat un fost călău al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Siria care, după...191

19 feb 00:00MapamondPortugalia: Medicii se alătură credincioşilor împotriva eutanasiei

Ordinul Medicilor din Portugalia s-a pronunţat împotriva unor propuneri de lege care urmăresc legalizarea eutanasiei...153

Sănătate
19 feb 00:00SănătateEfectele devastatoare ale somnului insuficient: Imunitatea și memoria sunt primele victime

Probabil aţi auzit expresia „somn de frumuseţe“, însă puţini ştiu că acesta se referă la faptul că în...198

19 feb 17:07SănătateVin și primele VEȘTI BUNE de pe frontul luptei împotriva coronavirusului!

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, luni, la Geneva, că...770

19 feb 17:07SănătateMAE anunță faptul că românii de pe vasul unde bântuie coronavirusul ar putea reveni în România

Ministerul de Externe anunță faptul că cei 14 români de pe nava Diamond Princess nu sunt suspecți de coronavirus,...527

19 feb 07:37SănătateCoronavirus: noi informații esențiale

Coronavirusul a devenit o problemă de sănătate globală pentru că favorizează apariția infecțiilor severe ale...355

19 feb 07:37SănătateSTUDIU: Traiul în zone aglomerate crește riscul de boli neurologice

Locuirea în apropierea străzilor aglomerate sau a autostrăzilor crește riscul de demență, Parkinson, Alzheimer și...310

19 feb 07:37SănătateCum să mănânci sănătos atunci când nu ai timp: 4 sfaturi utile

Foarte multă lume îmi spune, și pe bună dreptate, că alimentația sănătoasă necesită foarte mult timp. Și...418

19 feb 07:36SănătateRăgușeala: ce afecțiuni poate indica

Răgușeala sau disfonia apare de regulă în suferințele laringiene, care implică și corzile vocale, dar și într-o...393

19 feb 07:36SănătateManagementul toxicității cutanate asociate inhibitorilor EGFR

Toxicitățile cutanate asociate inhibitorilor EGFR (receptorilor factorului de creștere endotelial) reprezintă unele...315

19 feb 07:35SănătateAnestezia dentară: tipuri, avantaje, riscuri, contraindicații

Pentru anumite proceduri dentare e nevoie de anestezie, locală sau generală. Cum se face anestezia, de câte feluri...359

19 feb 07:36SănătateBilanț sinistru: Coronavirusul a ucis sute de persoane într-o singură zi! Numărul persoanelor infectate crește alarmant

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.775, iar numărul persoanelor infectate a depăşit...315