REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Val de sesizări privind încălcarea legii: la Constanţa, ACL a reclamat că se face turism electoral

Val de sesizări privind încălcarea legii: la Constanţa, ACL a reclamat că se face turism electoral

Replica API 17 noiembrie 2014 | 03:00 99

Avertismente şi amenzi

Avertismente şi amenzi

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat ieri că, în primele 10 ore de la deschiderea secţiilor de votare, au fost înregistrate, la nivel naţional, 218 sesizări de încălcări ale actelor normative care privesc desfăşurarea alegerilor, iar 90 dintre acestea nu s-au confirmat.

„Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au verificat toate sesizările pentru a stabili cu certitudine existenţa sau nu a aspectelor semnalate. Cele mai multe aspecte care au fost sesizate au vizat continuarea propagandei electorale, posibile situaţii de turism electoral şi de corupere a alegătorilor”, a informat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Până la ora 17.00, a precizat reprezentantul MAI, au fost sesizate 45 de situaţii privind posibile infracţiuni şi s-au aplicat măsuri sancţionatorii pentru 32 de contravenţii, respectiv nouă avertismente scrise şi amenzi în valoare de 14.100 lei. „Poliţiştii constănţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale faţă de preşedintele unei secţii de votare din sectorul 2. Acesta nu i-a permis să voteze unui alegător care are domiciliul în Târgovişte, dar reşedinţa în sectorul 1 al Capitalei, îndrumându-l către secţia de votare de la adresa de reşedinţă” a exemplificat Monica Dajbog. „Referitor la sesizările privind cazurile de turism electoral, poliţia verifică fiecare situaţie în parte pentru a stabili cu certitudine dacă aspectele semnalate se confirmă sau nu. Precizez că Poliţia Română a organizat duminică 513 filtre în întreaga ţară pentru a verifica legalitatea efectuării transportului public de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI. La nivelul ţării, atât reprezentanţii ACL, cât şi cei ai PSD, au depus sesizări pe bandă rulantă, iar la Constanţa facem precizarea că susţinătorii lui Klaus Iohannis au reclamat, ieri, că primăriţa din comuna Saraiu, Dorinela Irimia, a votat la vedere, „stentativ”. Duminică după-amiază, ACL a anunţat că a depus mai multe contestaţii privind posibilitatea unor fraude electorale. Urmare a unor informaţii, ACL Constanţa a sesizat existenţa unor situaţii de turism electoral în municipiul Constanţa, mai exact în proximitatea SV nr.123 din zona Şcolii nr.12, pe strada B.P. Haşdeu. În zonă a fost fotografiat un autocar, ACL solicitând BEJ să dispună la verificarea atât a situaţiei de fapt, cât şi a listelor suplimentare aferente acestei secţii de votare.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272