REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Valentin Preda își recuză judecătorul care-l cercetează pentru trafic de influență!

Valentin Preda își recuză judecătorul care-l cercetează pentru trafic de influență!

Replica API 18 mai 2022 | 00:35 4177

Încurcate sunt căile… judecătorești ! Fostul secretar de stat, Valentin Răducu Preda, trimis în judecată pentru trafic de influență, l-a recuzat pe judecătorul căruia i-a fost atribuit dosarul, Mitu Stegaru. Magistratul este nimeni altul decât cel care l-a condamnat pe Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, ulterior ofiţer la IPJ Constanţa, într-un dosar în care a anunțat comisari din Garda Financiară că sunt monitorizați de DNA. Același polițist care i-ar fi dat lui Preda fotografii cu probe din dosarul Tel Drum sustrase din DNA şi s-ar dus cu ele la Ministerul Dezvoltării, unde Liviu Dragnea era ministru.

Valentin Preda a fost trimis în judecată, în decembrie, 2020, acuzat fiind de trafic de influență. Preda i-ar fi cerut 750.000 de euro reprezentantului companiei care executa lucrările de extindere a rețelei de metrou din București, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, secțiunea "Parc Bazilescu - Străulești. În schimbul banilor, Preda trebuia să-și folosească influența pe care o avea asupra decidenților din Ministerul Transporturilor, astfel încât investiția la lucrările la Magistrala 4 de metrou să fie menținută pe lista de priorități a guvernului și să nu existe probleme cu finanțarea lucrărilor. Dosarul este judecat de magistratul Mitu Stegaru, pe care l-a recuzat, recent, prin avocatul său. Cererea de recuzare, însă, a fost respinsă, așa că Stegaru va continua să se ocupe de judecarea cazului.

De ce îi este frică lui Preda de judecătorul Stegaru!

Dar de ce îi este frică lui Preda de judecătorul Stegaru?! Mitu Stegaru este același care a decis, în 2014, condamnarea la 6 ani și 8 luni cu executare a lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, ulterior ofiţer la IPJ Constanţa, într-un dosar în care a anunțat comisari din Garda Financiară că sunt monitorizați de DNA. Polițistul a fost găsit vinovat de judecători pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

Mai mult, pe Preda și Manolachi îi leagă un mega dosar de corupție, în care cap de afiș a fost chiar fostul ofițer DNA, Dan Manolachi. Acesta din urmă i-ar fi dat lui Preda fotografii cu probe din dosarul Tel Drum sustrase din DNA şi s-ar dus cu ele la Ministerul Dezvoltării, unde Liviu Dragnea era ministru.

Revenind la dosarul de trafic de influență al lui Preda, primul termen s-a scurs în ianuarie a.c., însă cauza a fost amânată, pentru lipsa apărării inculpatului Valentin Preda. Următorul termen a fost stabilit pentru 9 iunie .a.c. Precizăm că ultimele două termene au fost amânate, pentru imposibilitatea apărătorului de a rămâne în sala de şedinţă,iar altul pentru administrarea probelor.

Cine este Valentin Preda

Valentin Răducu Preda a fost secretar de stat în cadrul ministerului Transporturilor timp de aproape 7 ani.

El a fost numit prima dată de Miron Mitrea, a plecat, apoi a revenit pe funcție. La finalul anului 2009 devenea membru în Consiliul de Administrație al Porturilor Maritime Constanța, și ulterior consilier personal al primarului Radu Mazăre.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VALERICA ESTE PRIETENU MEU. FRATELE MEU.
0
0
OLIGARHUL SI A T**S CAPITANIE PE PERSOANA FIZICA, INDEPENDENTA DE ANR.
0
0
Ce fata de i*******r PSD-ist are,nimai din astea aveti in partid?
0
0
Ca idee, judecatorul judeca nu cerceteaza. De cercetat sunt altii cum ar fii procurorii ofiterii samd. Dar de unde nu e nici Dzeu nu cere. Preda recuza judecatorul care l judeca
0
0
Daca este fiul lui Preda Valentin , sef mecanic celebru pentru turnatorie si trafic cu tigari prin Israel degeaba se lamenteaza ! Ce naste pisica , soareci mananca !
0
0
DE LA GIURGIU CEL MAI TARE BARON LOCAL DIN ANRSI NO.1 LA BREVETE DE BARCA.
0
0
Val Preda nu era ,,prietenul,, oligarhului de la Zonala Giurgiu ? Chiar si el era prea mic sa se puna cu baronul de Giurgiu.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614