REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Valeriu Gheorghiță: 'În cazul variantei Delta e puțin probabil să nu se infecteze toată familia'

Valeriu Gheorghiță: 'În cazul variantei Delta e puțin probabil să nu se infecteze toată familia'

Replica API 1 septembrie 2021 | 00:00 437

Coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, susține că varianta Delta se răspândește foarte puternic în cadrul familiei, dacă o persoană ia virusul. Din acest motiv „numărul celor care se vor vaccina o să crească în perioada următoare”, susține Gheorhiță, citat de stiripesurse.ro.

„Trebuie să înțelegem că o parte din persoane pot evolua grav. Știm că o parte din persoane ajung cu forme grave de simptolomolgie, iar funcțiile respiratorii până în cazul în care e nevoie de ajutor.

În cazul variantei delta e puțin probabil să nu se infecteze toată familia. O persoană pozitivă poate să răspânească de la 5 la 9 persoane. E similră cu a vărsatului de vânt. Însă, principalul mediu asociat cu răspândirea, e în cadrul familiei. Sunt studii care arată că rata de atac e de 19-20% în cadrul familiei.

Nu cunoaștem magnitudinea la care o persoană vaccinată răspândește virusul. (...) Indiferent de varianta virală măsurile rămân aceleași: mască, igienă, evitarea zonelor supraaglomerate.

Fundamental, e vorba și de o problemă de educație, atât în mediul urban, cât și rural. Avem un număr mare de oameni care nu cred în pandemie și cred în teoria conspirației. E o problemă a întregii societăți.

Numărul celor care se vor vaccina o să crească. Avem persoane care nu se opun, dar care au amânat din simplul motiv că evoluția a fost favorabilă”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, la postul Digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212