REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Valeriu Gheorghiță: Niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit banii de două luni

Valeriu Gheorghiță: Niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit banii de două luni

Replica API 16 martie 2021 | 19:37 1455

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

Coordonatorii mai multor centre se plâng că personalul medical nu a fost plătit și că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

"Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate.

Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți.

La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare.

Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut", a spus Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, această situație trebuie rezolvată cât mai repede.

Întrebat cine este responsabil de efectuarea acestor plăți și dacă a luat legătura cu ministrul Sănătății, Gheorghiță a spus că instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sănătății.

"Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toată lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc.

Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală", a conchis Valeriu Gheorghiță, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bagaboanta ta e asistenta?ti-o babardeste doctoru pe gratis fraiere.Adolf rules
0
0
Saracii de ei,ori avea cu sa traiasca,cu ce sa-si plateasca facturile?Dar aceste cadre medicale pot fi in acelasi timp si la vaccinare si la locul de munca de unde sunt detasate?Oricum iau salariu de la cabinetul medical unde sunt angajate si vor lua si de la vaccinare!Este oare corect?
1
1
Medicii mengele se trec sanchi la vaccinare,dar ei presteaza in cabinetele prosprii si incazseaza un milion pe ora.Asistoantele fac toata treaba si ptr 50 lei pe ora.Ambii au salarii nesimtite,pe care Nu le vezi la multinationale,date din banii nostri,ca sa frece menta in spitale.Nu au mai vazut un curs de specialitate de 30 ani,sint prosti de bubuie.iar acum au tupeu sa mai ceara alti bani. Muriti ba mengelilor!
2
1
Toata lumea a avut de suferit ! Vad ca doar medicii si militienii sunt cei care o duc bine ! Ce pula mea atatea sporuri si atata banet , cand lumea abia se mai descurca intr-o tara in care doar cel cinstit este futut si rasfutut ? Un medic rezident a spus '' imi pare rau dar nu stiu ce sa va fac , trebuie sa vina un medic pregatit ''
3
1
gheorghita pai tu iei bani sa i coordonezi . ce faci ? din 24 de ore 20 de ore esti la tv . acum zici ca altii nu se implica . fa ti treaba tinere colonel . succesuri
4
0
Asa incearca sa te saboteze derbedeul ala de la MS, pustiule.
2
0
Minciuni, au fost platiti chiar cu ore suplimentare....
7
1
Astia sunt eroii salvatori ai neamului. Dupa ce le ati facut salarii cum nu vede nici occidentul acum urla dupa bonusuri. Parca juramantul lui Hipocrat nu facea referire la bani?
9
2
Plateste-i tu Ghita. Nu-i bai, iti recuperezi banii din pensia speciala. MUIE PNL
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272