1.6° Constanța Sâm., 4 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6264
1.6° Constanța Sâmbătă, 4 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6264

Valeriu Iftime, de la FC Botoșani, lucrări de 9 milioane de euro, la Constanța

Mirela PASCAL 6 decembrie 2022 | 00:00 3094

O companie judecată pentru prețuri umflate la lucrări de termoficare a câștigat, în ultimii ani, contracte de 100 de milioane de euro exact pentru același lucru în ultimii 2 ani. Tot pentru lucrări de termoficare a prins un super contract la Constanța, în valoare de peste 45 milioane de lei, echivalentul a 9 milioane de euro. Vorbim despre  achiziția contractului de execuție lucrări, inclusiv serviciul de proiectare (PAC, PT, DDE, asistență tehnică) pentru obiectivul de investiții "Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța - Etapa III". Firma este Elsaco Electronic din Botoșani, deținută de finanțatorul FC Botoșani.

Valeriu Iftime, finanțatorul echipei de fotbal, FC Botoșani; Sursa: gazetadecluj.ro

Firma Elsaco Electronic din Botoșani, sponsor PNL , controlată de finanțator al FC Botoșani, Valeriu Iftimie, considerat apropiat de Gheorghe Flutur, se va ocupa și de "Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța - Etapa III”, valoarea contractului fiind de 45.587.000 lei. Aceeași firmă se ocupă și de reabilitarea rețelelor termice primare / transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa I". Valoarea contractului, pentru cea din urmă etapă, este de 103.150.000 lei.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Firma are cifra de afaceri 40 milioane de euro

În 2010, societatea a realizat centralele termice aferente obiectivului de investiții „Construire de locuințe ieftine pentru tineri din zona Baba Novac" din municipiul Constanța.

Cu o cifră de afaceri de aproape 190 milioane de lei, echivalentul a 40 milioane de euro, societatea a ajuns în atenția DNA pentru prețuri umflate la lucrări de termoficare a câștigat, în ultimii ani.  Potrivit DNA, pe 19 iunie 2013, între compania de termoficare din Botoșani, Modern Calor SA, și o asociere de firme al cărei lider era Elsaco Electronic, a fost încheiat un contract de mentenanță a unor grupuri de producere a energiei termice (module de cogenerare).

Potrivit DNA, contractul a fost încheiat cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice și la un preț supraevaluat, documentul respectiv fiind semnat și de inculpatul Sandu Florin, în calitate de director general al SC Modern Calor SA Botoșani. Întrucât asocierea reprezentată de SC Elsaco Electronic SRL nu avea posibilitățile tehnice de a presta acest gen de servicii, aceasta a subcontractat serviciile de mentenanță respective la un preț mai mic față de cel care urma să îi fie plătit de către beneficiarul final SC Modern Calor SA.

Firma din Botoșani are 4 acționari: Valeriu Iftime (40%), finanțatorul echipei de fotbal, FC Botoșani, Ovidiu Jitaru (20%), Petru Parfenov (20%) și Doru Popa (20%).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

De unde vin majorității malariei ai PDLNL format de Bas-in-escu???!
0
2
In Constanta , la Primarie si la Consiliul Judetean fiind liberali, e lesne de inteles ca i-au dat contracte liberalului Iftimie , tovarasul nemuritorului Flutur. Dar oare institutiile de forta nu ar trebui sa se autosesiseze. Dar daca nu sant de la PSD, e posibil sa se treaca peste.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
104533292544
5/49
17632273113
joker
161323715