REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Valul trei al pandemiei ar putea fi chiar mai rău!

Valul trei al pandemiei ar putea fi chiar mai rău!

Replica API 1 martie 2021 | 21:26 2302

Medicul Cătălin Apostolescu, directorul medical de la „Matei Balș”, atrage atenția asupra valului 3 de pandemie. Acesta a precizat, într-un interviu pentru Digi 24, că acest virus va rămâne pentru o foarte lungă perioadă printre noi.

„În mod normal, într-un salon, când au fost câteva zile niște pacienți, îl închizi și faci sterilizare. Noi eram în situația în care nu mai reușeam să facem așa ceva. Cum se elibera patul, imediat venea alt pacient. Cât să apucăm să schimbăm așternutul și să ștergem puțin mobilierul în jur și imediat puneam alt pacient.

Mă tem că ar putea fi mai rău. Zece, hai, dacă suntem optimiști, 15 la sută din populație a trecut prin infecția COVID, deci asta ne arată că încă mai avem majoritatea populației care nu a trecut prin COVID. Nouă ne este teamă că al treilea val va fi mai rău decât al doilea, în sensul că vor fi mult mai mulți pacienți. Nu știm deocamdată cum va evolua din punct de vedere clinic, dar vă întreb: între 1.000 de pacienți cu mortalitate 3 la sută și 3.000 de pacienți cu mortalitate 2 la sută, cum e mai bine?”, a declarat Cătălin Apostolescu, într-un interviu pentru Digi24.ro.

Întrebat dacă vor ajunge în România și celelalte tulpini, medicul a precizat: ''Garantat vor ajunge. Și pe lângă acele tulpini, vor mai apărea altele. Ne putem uita în istorie, ne putem uita pe modele matematice. Este clar că acest virus va rămâne pentru o foarte lungă perioadă printre noi, 10 ani, 20 de ani, 30 de ani.

Este adevărat, sperăm că la un moment dat numărul de cazuri va deveni foarte mic și sperăm ca la un moment dat acest nou coronavirus se va domoli și va ajunge precum celelalte coronavirusuri pe care le cunoșteam și pe care le știam că dau guturaiuri'', a mai spus Cătălin Apostolescu, potrivit Digi 24, conform știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa apara o tulpina care sa-i mai racoreasca pe tigani si manelisri.Tara o sa-i multumeasca! ue tigani barbosi ,scirbosi,tatuati si drogati!
4
0
derbedei hoti escroci si mincinosi mult mai multa MUIE
4
2
e greu pentru unii sa nu mai faca trafic de medicamente si sa nu mai dea amenzi, pandemia asta ia imbogatit pe unii, enorm tot pe aia de sus se pare
8
2
Acum ne este al dracu de bine dupa atat dictatura din partea guvernului PNL si a guvernantilor care ne calca in picioare.O sa fure tataru si altii ca el mai mult cu afacerile lor cu masti ,teste s.a afaceri.Alti cacati o sa ne aduca vaccinuri false.Altii pe seama prostilor care se vaccineaza fac miliarde.Prostii stau cu botnita in casa,nu mai este nevoie s-o purtam afara ca nu iesim.De mancat nu mai mancam.Nu mai muncim.De platit impozite,facturi nu mai platim,taiem utilitati.Vind tot din Romania ca nu mai sunt deranjati de mase pe strada.Moarte tradatorilor criminali!
7
6
O tulpina la tineret sa-i ia cu miile
4
7
valuri multe, nebunie! de ce nu i intelegem pe specialisti si sa i si citim si ascultam , asta inseamna educatie respect culura pe care trebue sa o respectam , dar noi preferam cei mai jos , josnic l
7
8
Al treilea val??? Pai parca partidul national al labarilor vaccina 10 mil de romani pana in septembrie. Hai mai da-va-n sange de jigodii ce sunteti
9
2
O mare muie! Specialisti nostri au prevazut ei al 3 lea val mai rau decat primele 2. Ma fac sa rad, noi suntem atat de prost pregatiti incat ma fac sa rad. Ei nu sunt instare sa puna un diagnostic corect si is dau cu parerea!
11
3
care plm al 3 val, de cateva zile e intoxicarea cu valurile pulii ,de unde apar modificarile alea la noile tulpini daca nu in laboratoare unde lucreaza jegurile la greu nefiind multumite de nr de morti in lume , vaccinurile astea pt ce plm se mai fac daca se ameninta cu noile valuri, noile tulpini
12
3
git cretini osa va ingroape cutremurile ca nu va mai saturati de furat
8
3
ia mai da-va'n plnoastra de muisti!
13
4
huo muistilor, nu se vaxxineaza lumea si ati scornit valul 3, cocoasa 5
18
4
Teatru si multa manipulare! Ne-am saturat de subiectul asta! Ne ingroziti cu asa zisele voastre striri! Parca nu mai exista alte probleme de sanatate. Oamenii mor numai de Covid? Mama voastra de lepre, de asta v-a adat anul trecut hotii din guvern bani, ca sa continuati sa ne manipulati cu Covidul vostru!
27
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369