REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Vama Veche, mai frumoasă în septembrie

Vama Veche, mai frumoasă în septembrie

Replica API 16 septembrie 2011 | 00:00 2439

În miez de septembrie, vremea se încăpăţânează să fie numai bună de plajă. După staţiunea Mamaia, curiozitatea ne-a împins să vedem cum stau lucrurile la Vama Veche, cunoscută drept staţiunea nonconformiştilor, a nudiştilor sau a consumatorilor de etnobotanice. Nici gând! În septembrie lucrurile s-au mai aşezat, iar mitul cu nudiştii din Vamă a fost spulberat. Nu mai sunt nici puştii beţi ori drogaţi - deh, a început şcoala!

Localnici sau turişti, e drept că nu foarte mulţi la număr, fac plajă. E linişte la Vama Veche, nebunia de peste vară s-a stins. Staţiunea are o frumuseţe oarecum sălbatică. Răsar însă şi hotelurile, croite chiar în buza plajei, cu vedere spre mare. Contrastează cu terasele din stuf, e un semn că staţiunea se îndreaptă spre un alt destin. Încetul cu încetul, dispare Vama de odinioară. Vamaioţii vor rămâne doar cu nostalgia.

În peisaj apare însă, parcă special să ne contrazică, un tânăr cu plete, cu pălărie cu floriciă roz într-o parte, cu pantaloni scurţi şi tricou care îi dezvăluie tatuajele. E pe bicicletă şi testa, la fel ca un cuplu suit pe un ATV, pista de biciclete din localitate.

Dincolo de frumuseţe şi de liniştea care încântă, adăugăm, cu părere de rău, că Vama are şi mormane de gunoaie, tomberoane dărâmate, câini vagabonzi, dar şi super-oferte la porţia de mâncare. La băutură, ghinion, terasa care dă shot-ul de tequilla cu 3 lei e închisă. La fel şi terasa care vindea draftul de bere cu 4 lei ori frape-ul "frecat" cu bormaşina la 8 lei.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108