REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Vântul a făcut prăpăd în Constanța: mai mulți copaci s-au prăbușit

Vântul a făcut prăpăd în Constanța: mai mulți copaci s-au prăbușit

Ana Maria LIPAN 26 noiembrie 2023 | 08:58 5148

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această noapte două avertizări meteo Cod Roșu de vreme rea ce vizează județul Constanța.  Prima avertizare a fost emisă la ora 3.00, iar a doua a intrat în vigoare de la ora 6.00 până la ora 10.00.

Vantul a facut prapad in Constanta: mai multi copaci s-au prabusitCopac căzut la intersecția străzii Suceava cu strada Viitorului

Zona de litoral a județului Constanța este printre cele mai afectate, vremea severă fiind resimțită și pe raza localităților: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia.

Vantul a facut prapad in Constanta: mai multi copaci s-au prabusitCopac căzut în stația Brotăcei

Și județul Tulcea a fost afectat, înregistrându-se fenomene meteorologice severe în : Delta Dunării, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina și zona de litoral a județului Tulcea, respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 100 km/h. - treptat precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și va fi viscol puternic.

Copaci doborâți de vânt în Constanța

În Constanța, vântul puternic a doborât mai mulți copaci, unul dintre aceștia prăbușindu-se pe bd. Mamaia aproape de intersecția cu str. I.G. Duca.

Mai mulți arbori s-au prăbușit peste carosabil la intrarea în stațiunea Mamaia, pe bd. Mamaia in zona Pescărie, pe str. Cișmelei în zona Brotăcei, pe bd. Tomis și pe sos. Mangaliei. Mai multe autoturisme au fost avariate, de obiectele care au fost cedat în fața vântului. 

Vantul a facut prapad in Constanta: mai multi copaci s-au prabusitautoturism avariat

Bucăți din acoperiș s-au desprins și au lovit din plin această mașină.

Vantul a facut prapad in Constanta: mai multi copaci s-au prabusitautoturism avariat

În cartierul KM 5, rafalele au reușit să dărâme un foișor.

Vantul a facut prapad in Constanta: mai multi copaci s-au prabusitfoișorul distrus de vânt

Acoperișu acestuia a zburat, întreaga structură fiind doborâtă de vânt.

Vantul a facut prapad in Constanta: mai multi copaci s-au prabusitfoișorul distrus de vânt

Transportul a fost afectat în mai multe zone ale orașului. De exemplu, autobuzele liniilor 2-43, 43M, 43C si 5-40 circula deviat din cauza unui copac prăbușit pe str. Răscoalei 1907. Astfel, mijloacele de transport în comun continuă traseul pe bd. Tomis. 

Vantul a facut prapad in Constanta: mai multi copaci s-au prabusitcopac căzut în cartierul Tomis II

"Mai multe echipe de țapinari ale societăților de întreținere a copacilor și ale ISU lucrează la foc continuu pentru de tăierea și degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau pe mașini. Până la această oră au fost înregistrate peste 60 de sesizări din partea constănțenilor, doar pentru arbori doborâți de vânt, iar intervențiile se realizează cu prioritate acolo unde este perturbat traficul rutier și transportul în comun. Vântul puternic a pus la pământ și panouri publicitare, stâlpi de iluminat, acoperișuri. Una dintre intervențiile care a necesitat o mobilizare mare a fost cea din zona telegondolei, unde s-a acționat pentru degajarea unui arbore, care a tras odată cu el și un stâlp de curent electric. Echipele mixte acționează cât pot de repede pentru rezolvarea tuturor problemelor întâmpinate.", au transmis reprezentanții municipalității.  

Și în zona parcului de la Gară mai mulți copaci au fost doborâți de vânt.

Video:

Vântul a desprins și acoperișul unui bloc din Năvodari.

Vantul a facut prapad in Constanta: mai multi copaci s-au prabusitAcoperișul unui bloc din Năvodari

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De pe 20 am facut sesizare scrisa pentru plopi cazuti peste balcoane! Hartia se plimba prin birouri pe la toti inspectorii, sunt 10 putori, am trecut doar de 2, mai am de asteptat...Chitac, se aude?
1
0
Sprechen Deutsch Ion??? :)))
0
0
Pe bd Tomis Nr 231 in fata bl TS14A este un copac uscat de cca doi ani. La primul viscol a căzut la 45 grade peste alt copac. Trebuie îndepărtat. Mulțumim.
6
1
specialistii !!!care tualeteaza si tae radacinile copacilor cand schimba bordurile ca pe ...camasi, specializtii!!!care trec pe langa copacii batrani si gaunosi si nu i obseava sau nu le pasa ! administratia publica ,administratia drumurilor cheltue banii oamenilor , si ...merg mai departe!
10
0
"Speciaflistii ur-u-bani" si "c-e-co-cologistii"n-au inteles de ce au fost puse (încă de prin anii '30) perdelele forestiere în jurul localităților si de-a lungul drumurilorlll???
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468