REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

VÂNTURACHE, NU ți-e RUȘINE? Lecțiile astea de URBANISM să i le DAI lui FĂGĂDĂU! Video

VÂNTURACHE, NU ți-e RUȘINE? Lecțiile astea de URBANISM să i le DAI lui FĂGĂDĂU! Video

Replica API 13 aprilie 2021 | 23:45 7501

După ce a făcut varză orașul, Radu Vânturache, care și-a pus amprenta, din 2016 până în noiembrie 2020, pe tot ceea ce înseamnă construcții, s-a apucat să dea lecții, din postura de... lup moralist. Demis de Chițac din funcția de arhitect șef al municipiului, și demisionar din funcția de conducere de la Serviciul de Strategii și Planificare Urbană, Vânturache, în loc să-și ia bocceluța și să se ducă mâncând pământul, iată că a revenit la statutul de urban designer, ”actor urban”, care ne dă lecții, pe rețele de socializare, filmându-se în fața Cazinoului, despre creșterea calității spațiului public. Așa ceva?? Vânturache, nu ți-e rușine?

Nu de puţine ori, constănţenii şi oamenii de afaceri au acuzat modul haotic în care s-a construit în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Principalele nemulțumiri au fost adresate fostei administrații locale, care nu a găsit o linie unitară pe care să o stabilească antreprenorilor, nemaivorbind că orașul de la malul mării nu are nici măcar până în acest moment Planul Urbanistic General actualizat. Unul dintre vinovații pentru haosul creat este chiar Radu Vânturache, fostul arhitect șef al municipiului.

Și, dacă ați fi crezut că, odată cu demisia, își va lua bagajele și se va face nevăzut, admițând haosul pe care l-a creat, iată că v-ați înșelat amarnic.

Prin urmare, Radu Vânturache vorbește, pe site-urile de socializare, despre creșterea calității spațiului public prin gestionarea adecvată și actualizarea acestuia la necesitățile comunității. Acest actor urban ne-a prezentat ideile sale despre politica urbană a României, chiar din fața Cazinoului Constanța. Asta, după ce a permis dezvoltatorilor imobiliari să ciopârțească spațiile verzi și să ocupe toate peticele de teren rămase libere în oraș și în stațiunea Mamaia. Să nu mai spunem de blocurile dintre case sau de construcțiile, efectiv, lipite.

”Politica urbană o identific pornind de la un aspect particular al orașului. Politica urbană este creșterea calității spațiului public, actualizarea spațiului public la necesitățile și dorințele comunității, în funcție de vârstă…”, spune, moralistul Vânturache.

Opinia lui Vânturache despre politica urbană a României, VIDEO:

Reamintim că primarul Constanţei Vergil Chițac i-a cerut, în noiembrie 2020, demisia lui Vânturache, din funcția de arhitect șef al municipiului, din pricina neconcordanțelor constatate în documente. L-a retrogradat, revenind, pentru o foarte scurtă perioadă de timp, la conducerea Serviciul de Strategii și Planificare Urbană. El fusese numit arhitectul-șef al municipiului Constanța începând cu 30 august 2016, fiind din echipa fostului primar, Decebal Făgădău. A absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București. Cât despre Planul Urbanist General, acesta a fost făcut în anul 1999, nemaiavând, în prezent, nici o legătură cu realitatea.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un jeg cap de P..a acest Vant
4
0
Asta e si traveu
1
2
De ce sa stea Vanturache la Primarie ,acest meschin de primar nu este in stare sa zugraveasca ce a construit Fagadau
5
25
Omul e ,,actor urban"....poate de comedie
29
4
Domnule Primar al Ct. se zvoneste ca se va construi blocul de pe str.Renasterii.Sper ca nu este adevarat.Rog ziaristii sa verifice.Ar fi un dezastru pentru faleza si straduta noastra.
16
2
Cine plm a facut bine de 30 de ani...nimeni...din cei de sus....mmmm cu cacat..
19
4
orasul este atat de hidos incat nu pot sa cred ca asta trece pe la serviciu
24
5
O sa l pomeneasca si urmasii urmasilor nostri .Adevarat ca si omul de rand vedea cat de hidos era orasul si ce mizerii a proiectat omul Vantului .Sa mearga in Madagascar poate are mai mult succes
35
3
mars jegule tu si cu babu ati distrus orasul ba cat tupeu de bulangiu trebuie sa ai ,ba ai dat autorizati numai intre case si spati, ex blocul din abator cu balcoane pe trotuar
44
4
tupeu de javra pesedista asa se intampla daca nu sunt trasi la raspundere.
40
4
Daca ar da trenul peste el, nu m-as supara deloc.
21
4
La 6 luni de la alegeri nu avem comisia de urbanism.
41
2
Niste ratati sunteti, lasa ca acum e mai bine
10
36
Un bulau cu fata de PAMPALAU!
45
8
Ce face ti ma reportaje la comanada pnl ??? Marsss ca pute
26
34
Sa ma kak in chelia lui
46
9
Un vierme,un mare vierme......
60
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272