REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Vânzările pe litoralul românesc, mai mari cu 50% faţă de anul trecut

Vânzările pe litoralul românesc, mai mari cu 50% faţă de anul trecut

Replica API 9 iulie 2016 | 00:00 238

Vineri, 8 iulie a.c., preşedintele ALDD, Corina Martin, şi preşedintele ANAT, Alin Burcea, au susţinut o conferință de presă comună, în care au prezentat concluziile primei jumătăţi a sezonului estival şi au abordat teme generale actuale ale turismului românesc. După un sezon început intens, cu evenimente şi infotripuri organizate în parteneriat cu Asociaţia Litoral – Delta Dunării, din informaţiile transmise de către touroperatori, vânzările pe litoralul românesc prezintă o creştere de aproximativ 50% faţă de anul trecut, şi se estimează un bilanţ general total cu o creştere de circa 30% la finalul sezonului, faţă de ultimii 8 ani.

“Este pentru prima oară în ultimii ani când în top 3 al cererilor şi preferinţelor de vacanţă pe litoral, o staţiune din sudul Litoralului urcă pe locul al doilea, după Mamaia, devansând Eforie. Vorbim despre Venus, că urmare a investiţiilor şi dezvoltării pe segmentul hotelieri de 4 şi 5 stele şi pe All Inclusive. Per total, se vând cel mai bine hotelurile de 3 şi 4 stele, şi a scăzut cererea pe 2 stele.

Extrem de important este faptul că proape 40% din turişti şi-au rezervat vacanţă la mare încă din toamna-iarnă trecută, când noi am dat startul programului “Înscrieri Timpurii”, a spus Corina Martin. La rândul său, președintele ANAT a spus căs e mândrește cu litoralul românesc care este în continuă dezvoltare.

“Ne mândrim cu un litoral foarte frumos şi care se dezvoltă într-un mod constant, ne poziţionăm foarte bine la capitolul vânzări, iar sudul litoralului observăm că vine cu paşi repezi din urmă. Nu tot litoralul poate să fie la fel, cunoaştem deja că sudul, în momentul de faţă, se adresează familiilor, Eforie este recunoscută pentru tratamentele balneare iar Mamaia, atât pentru familii, relaxare, dar în mod cert este în topul preferinţelor iubitorilor de distracţie şi entertainment, datorită taxei de promovare administrată de către Asociaţia Litoral – Delta Dunării sub conducerea ANAT.

Ne-ar fi de folos o implicare reală a Ministerului Turismului în sensul de a investi ceva mai mulţi bani pentru promovarea litoralului românesc, astfel încât, atunci când vorbim de turism străin, să nu discutăm doar despre charter-ul cu israelieni”, a spus Alin Burcea, Preşedinte ANAT.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272