REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

VÂNZĂTORII de PETARDE din PIEȚE fug ca IEPURII când sunt întrebați de `SĂNĂTATE`

VÂNZĂTORII de PETARDE din PIEȚE fug ca IEPURII când sunt întrebați de `SĂNĂTATE`

Replica API 31 decembrie 2021 | 16:54 2820

Sărbătoarea Anului Nou se apropie cu pași repezi, iar constănțenii de toate vârstele se pregătesc cum se cuvine. Iată că unele dintre cele mai importante „obiecte” din seara de Revelion sunt materialele pirotehnice (artificii, petarde etc... ). Acestea, pe cât de spectaculoase sunt, pe atât de periculoase. Specialiștii din cadrul ISU Constanța trag un semnal de alarmă pe această cale. Însă, interesant este că acești comercianți fug precum iepurii când sunt întrebați de... "sănătate".

Forfotă mare la Constanța, în ziua din ajunul Revelionului. Artificiile spectaculoase, ori petardele puternice sunt prezente în toate piețele din Constanța și centrele comerciale. Reporterii Replica au fost la fața locului pentru a lua pulsul "fenomenului".

Comercianții se feresc să dea detalii...

Ne-am deplasat în cursul zilei de joi, 30 decembrie, în piața Km 4-5, să luăm pulsul vânzărilor. Comercianții de materiale pirotehnice nu s-au arătat prea încântați, scuzându-se că: „taraba nu-mi aparține, este a unui cunoscut”, ori că nu vor să se expună. Nu știau cum să facă să scape din situația dată, invocând fel de fel de scuze.

Aceeași situație am întâmpinat-o și la centrul comercial Vivo, unde comerciantul din fața centrului nici nu a vrut să stea la discuții, fiind foarte reținut în a da detalii despre vânzare, prețuri etc.

Vânzarea de anul ăsta este mult mai slabă față de anul trecut!

Reporterii Replica nu au contenit din a căuta un comerciant cu care să stea de vorbă și pentru a afla ce se întâmplă cu vânzările de anul acesta. Așadar, ne-am deplasat în zona Billa din Constanța, iar un comerciant de acolo ne-a oferit câteva detalii.

„Cam mică vânzarea, foarte mică, din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu incendiul de la blocul din 4-5, până acuma am cam 330-340 lei... Ieri am făcut toată ziua abia 1000 de lei... Anul trecut a mers foarte bine, am făcut în ziua de Revelion aproape 300 și ceva de milioane (vechi) la Cora, depinde și de zonă...” a spus el.

Totodată, menționăm că bonul fiscal nu prea e prezent... în peisaj. Totul e ca la talcioc: ”Hai, ia-o și p-asta și dă-mi 50 de lei, îți mai dau una gratis!” Cam acesta este... pulsul.

Ce recomandă pompierii pentru siguranța populației?!!

„Situația înregistrată în anii anteriori scoate în evidență faptul că utilizarea și folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat, nu de puține ori, cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, dar și cu provocarea de incendii. Nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holul de bloc și pe terase! Nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice! Păstrați în locuri sigure chibriturile și brichetele! Atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini și pe față, dar și răni grave la nivelul ochilor”, au spus specialiștii.

Razii ale Poliției în Constanța!

Însă, menționăm că și oamenii legii sunt la datorie și fac razii. Astfel, la data de 29 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliție Tuzla au identificat un bărbat, de 49 de ani, angajat al unei societăți comerciale de profil, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile F1 și P1, operatorul economic nefiind autorizat să desfășoare astfel de activități la punctul de lucru din comuna Tuzla. Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 60 de kilograme de materiale pirotehnice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Video:

Cătălina PETRESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La mangalia se vand petarde la fiecare colt de strada de o luna. Locala doarme
3
0
....duveti-va la siminoc,sat fara ciini,am trecut pe acolo.....sa-mi dea foc la masina....idiotii....
3
0
vor fi si anul asta degete rupte de explozie si ochi scosi stati linistiti .
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272