REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Variola maimuţei, boala care riscă să producă o nouă pandemie, a ajuns și în Italia

Variola maimuţei, boala care riscă să producă o nouă pandemie, a ajuns și în Italia

Replica API 20 mai 2022 | 21:55 2286

Primul caz de variola maimuţei a fost identificat în Italia. Este vorba despre un bărbat revenit din Insulele Canare. Bărbatul revenit în Italia din vacanța petrecută în Insulele Canare s-a prezentat la urgențe, la spitalul Spallanzani din Roma.

„Tabloul clinic a fost caracteristic, iar virusul variolei maimuței a fost identificat rapid prin tehnici moleculare și secvențiere genetică din probe de leziuni cutanate", a informat spitalul, conform ANSA. Bărbatul este în izolare, în stare generală bună, iar investigațiile epidemiologice și depistarea contacților sunt în curs de desfășurare. Alte două cazuri suspecte sunt investigate de medicii de la spitalul Spallanzani din Roma. Suspecții nu au, conform spitalului, semne clinice grave, scrie Agerpres.

Spallanzani susține că virusul se transmite prin picături de salivă și prin contactul cu răni infectate sau fluide biologice. Organizația Mondială a Sănătății monitorizează evoluția rapidă a situației, după ce primele cazurile au fost raportate de la începutul lunii mai în Marea Britanie, Spania și Statele Unite. OMS nu recomandă nicio restricție de călătorie sau de schimburile comerciale cu Regatul Unit, pe baza informațiilor disponibile în acest moment.

Autoritățile sanitare din Massachusetts au confirmat, de asemenea, un caz de variolă la un bărbat care a călătorit recent în Canada. 23 de cazuri suspecte de variola maimuței au fost analizate la Madrid. Variola maimuței este o boală „foarte rară" care se prezintă în general cu "febră, mialgie, limfadenopatie (ganglioni umflați) și o erupție pe mâini și pe față, asemănătoare cu varicela". Starea de sănătate a pacienților suspecți evoluează „favorabil", deși trebuie ținuți sub observație. În general, spun cei de la Spallanzani, „transmiterea sa se face pe cale respiratorie", dar, având în vedere caracteristicile celor 23 de cazuri analizate, se bănuiește că posibila contagiune ar fi putut avea loc prin contact sexual.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cate maimite babuine nesatule care umbla numai dupa BANI .***n jurul restaurantelor ce le conduc maimutele cu variola pe creier pe trotuare numai voma e ...
0
0
o sa ajunga simla maimutele analfabete functional de la noi .luati pastile cu iod he he
1
0
Epidemie la furat
0
0
Cei cu bani! Si companiile aeriene, avioanele.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102