REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vârstnicii fără taxe plătite la zi, lăsați fără bani de sărbători: NU au primit tichetele prin programul Respect

Vârstnicii fără taxe plătite la zi, lăsați fără bani de sărbători: NU au primit tichetele prin programul Respect

Replica API 17 aprilie 2020 | 00:00 3706

Prin programul „Respect”, Primăria Constanța a început să distribuie tichete valorice, în valoare de 150 de lei, mai multor categorii de persoane. În Constanța sunt aproximativ 28000 de oameni care beneficiază de acest ajutor, astfel că foarte mulți dintre ei au așteptat aceste tichete ca pe o mană cerească, pentru cumpărăturile de Paște. Din păcate, aceste tichete s-au dat doar celor care au taxele plătite la zi, astfel aproape 2500 de oameni nu au putut beneficia de ele deocamdată.

Mai am doar 50 de lei în casă. Cum o să mă descurc?

Foarte multe persoane aflate în situația de a nu primi tichetele valorice și-au manifestat nemulțumirea atât în mediul online cât și prin reclamații la Primăria Constanța. ”Mi-au zis să plătesc 60 de lei, impozitul pe un teren pe care e casa de la țară. Am plătit crezând că așa o să primesc și eu acele tichete cu care să îmi cumpăr cele necesare pentru Paște. Însă după ce am plătit mi s-a zis că abia după Paște o să se rezolve și la mine. Eu ce fac până atunci? Mai am doar 50 de lei în casă. Cum o să mă descurc?” a declarat pentru ziarul Replica, o pensionară din Constanța.

Tichetele se dau doar celor care au taxele plătite la zi

Contactați de către ziarul Replica, iată ce au declarat reprezenții Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța: ”Prin hotărâre de consiliu, tichetele se dau doar celor care au taxele plătite la zi. Încercăm să rezolvăm problema și pentru ceilalți, și sperăm ca după Paște toată lumea să își primească tichetele.”.

Beneficiarii programului ”Respect”

Vă reamintim că programul ”Respect” se adresează următoarelor categorii de persoane: persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.610 lei; persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani; persoane cu handicap grav sau accentuat; persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001; persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal; alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din moment ce impozitele se pot plati pana pe 30 iunie,nu inteleg de ce sa conditioneze primirea acestor tichete de plata impozitelor,de ce le forteaza mana acestor amarati sa plateasca cu trei luni inainte impozitul?
2
0
dupa paste speram sa va dam si voua mana intinsa ceva. milogilor. dupa paste sper sa imi moara si mie familia de covid, ebola si arsa in casa in flacari. dreptatea asta ar fi pentru mine. de zdreanta ce sunt. merit sa imi vad familia moarta in chinuri, sa ii privesc in ochi. de ratat ce sunt. ca batranii amarati fac si ei pastele cand vrea falusul meu. ca sunt boss in constangeles. merit sa imi moara toata familia. hai aprindeti o lumanare si rugati-va sa mor. asta merit
4
2
Dar marii imobiliari cate impozite au platit la stat?
15
2
Ce rusine sa conditionezi niste tichete de plata impozitelor pe anul in curs !--_-poate daca nu le plateai anul trecut doar sa faci asta
14
3
votati pesede,ca ne.ati omorit.Asa va trebuie,nu va dauun leu!sa va dea securistii din pensiile alea imense!
12
3
Buni sau rai,sunt batranii nostri,trebuie ajutati,dupa ce ca majoritatea au o mizerie de pensie,le ia si acest drept,bine ca ajutam asistati sociali din HC,care fura de rup din cartier,iar la batrani le bagam sula-n coasta,sa isi plateasca taxele ptr cativa banuti de pe un tichet...dupa ce ca au avut o viata plina de lipsuri si batranetea le este la fel..
24
3
Ioane maine daca ai avea o boala,un accident si maine nu ai mai putea munci,sau sa nu ajutor si ai parintii bolnavi sau decedati si ai o pensie mica tot asa ai gandi? Ioane cand ai burta plina nu te mai gandesti la altu'.
19
3
Fara suparare, dar chiar totul moka?
7
18

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272