REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Vârstnicii, supărați că nu merg la biserică: ‘Doar așa putem relua legătura cu EL’

Vârstnicii, supărați că nu merg la biserică: ‘Doar așa putem relua legătura cu EL’

Replica API 16 aprilie 2020 | 00:00 1650

Sărbătorile pascale vor fi altfel anul acesta, după reguli stricte impuse de starea de urgență. Credincioșii din toată țara vor primi Sfânta Lumină a Învierii prin intermediul voluntarilor. Acest fapt îi înverșunează pe unii iar pe alții îi împacă sufletește faptul că vor avea totuși Lumina Sfântă în casele lor.

Anul acesta de Sfintele Sărbători de Paște, credincioșii vor putea ieși în pragul casei, respectând regulile de disțantare socială. În acest sens, un singur locatar dintr-o scară de bloc poate oferi Sfânta Lumină, primită de la voluntari, tuturor vecinilor. În acest context, părerea constănțenilor este împărțită. Unii sunt extrem de înverșunați pe faptul că nu vor merge la biserică sau la cimitire în noaptea de Înviere. „Nu e de bine deloc ce se întâmplă în țara asta a noastră! Ăștia nu s-au gândit când au dat toate legile astea că ne țin departe de copilașii noștri, de nepoții noștri? Unii din noi mai avem și morți cărora le duceam lumină de Paște, că săracii s-au tot dus și acum nu mai merită nici atât. Unde să ieșim că dacă ne prinde poliția imediat ne amendează, dar să te mai și prindă că te duci la cimitir, Doamne!” a declarat o femeie în vârstă.

Supărați că nu pot merge la biserică

O altă supărare a cetățenilor este aceea că le-a fost ruptă legătura dintre ei și lăcașul de cult, aceștia găsind țapul ispășitor, și anume tinerii. „De când m-am născut nu am trait așa ceva! Au mai fost boli dar așa ca acum niciodată. Cine ar fi crezut că o să moară atâta lume… eu sincer, cred că nu ne mai suportă nici pământul dar nici Dumnezeu. La cât de răi suntem, la cât de rar mergem la biserică… tinerii ăștia ca voi nu mai știu ce e aia biserică. O să se ajungă în câțiva ani să se intre în biserică la naștere, la cununie și la inmormântare. Cum să nu crezi că nu e supărat Dumnezeu pe oameni? Trebuie să mergem la biserică pentru că doar așa putem relua legătura cu el și să fim iertați de toate păcatele” a declarat o femeie de 49 ani.

De cealaltă parte a baricadei se află persoanele care sunt mulțumite că totuși vor primi Lumina Sfântă, fie ea și de la polițiști, spunând faptul că se vor ruga pentru sănătatea acestora și pentru a celor aflați în spitale. „Ni se rupe sufletul când ne gândim în ce vremuri trăim însă ce să facem? Ne supunem ordinelor. Ar trebui să le mulțumim acestor oameni că totuși ne vor ajuta să primim Sfânta Lumină și să ne luminăm casele și sufletele. Hai să ne oprim și să ne rugăm cu toții, fiecare în casa lui, pentru sănătatea celor care se luptă să ne apere de această boală groaznică! Să fim mai buni, doar de atât avem nevoie!” a spus o altă constănțeancă.

Marcel Vela: În ce condiții se va lua Lumina de Paște

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut declarații, miercuri seară, 15 aprilie: ”Sfânta lumină va fi distribuită sâmbătă, începând cu ora 20.00. Clericii din fiecare parohie vor fi ajutați de maxim 5 voluntari. Aceștia vor purta echipamente de protecție. Credincioșii vor primi paștile și lumina din pragul casei, fără a ieși în stradă. Va ieși o singură persoana desemnată de asociația de proprietari ca va lua Lumina”, a spus Vela.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca am alte convingeri eu trebuie sa mor, sa dispar. Daca eu nu dansez pe manele la o nunta ma izoleaza nuntasii, se uita urat la mine.. ma considera salbatic, antisocial. Scarbosi oameni prin constanta. Toti va grabiti, injurati, claxonati, amenintati, va comportati animalic. Voi aveti dreptate si atat. Cand a fost copilul ala omorat de caini pe un maidan.. huleau copilul ca ce cauta acolo! Altii pe caini ... altii pe paznic..pe proprietar..pe pariniti. Deci fiecare are dreptate in felul lui... dar voi tot ca jigodiile va comportati. Imbatraniti degeaba ca nu invatati nimic din viata.
1
0
Sa raspunda joianis cum au plecat palmasii in germania,la biserica face alergie
1
2
Eu cred in Divinitate,fiecare este liber sa creada sau nu,dar unii preoti au depasit limita bunului simt,sunt pusi doar pe incasat bani de la enoriasi .Plata taxelor si a impozitelor de catre BOR,alta durere!Nu Dumnezeu sau credinta in el sunt problema,ci numarul tot mai mare de asa-zisi slujitori ai Domnului pe care nu ii mai satura nimic!
7
1
si astia ne tin incuiati in case .aoleo abia astept sa evadez din orasu asta ciudat plin de tot felu de indivizi dubiosi
4
1
16 apr.13:51-...batrin nu inseamna destept,iscusit,etc.Inseamna doar batrin,atit.Cine s-a nascut javra, sau cum s-o fi nascut,javra e toata viata lui si bineinteles javra moare.Basescu,iliescu,etc..etc...
3
0
ma uit asa la voi.si ma intreb..de unde aveti frate atata ura in voi?..daca cineva nu are aceeasi orientare politica , religioasa sau sexuala, trebuie sa moara sa fie spanzurati ..ba..ati uitat sa fiti oameni..nici macar animalele nu sunt asa...nu mai ganditi cu capul,ganditi cu ura si asta va face prosti,ba extraordinari de prosti pentru ca nu mai aveti pic de logica in cap.nu e diferenta intre un violator de copii si voi...bleah..imi lasati numai scarba..sunteti puritati divine voi...javre libidinoase si imputite
7
4
o sa ajungeti si voi batrani, sa vedem atunci ce iluzii va creeati voi cand va bate moartea la usa! vedeti va dracu de treaba voastra si stati 7 ani in casa daca va e frica sa nu crapati
3
5
trebuie lasati sa crape oricum sunt votantii pesede cu ei nu te poti intelege si nu ai ce sa le explici si asa manaca si respira degeaba ca numai rau au facut tarii .o sa ajungem ca in america cu gropi comune daca nu isi baga astia mintile in cap dar nu ai cu cine .
4
4
Unde a disparut articolul cu teodosie? Ati vazut ca o ia in freza de la constanteni si l-ati dosit? Oricum aveti articole vechi de o luna pe care le prezentati zi de zi
4
1
Bai coprofago-ule! excrementul poti sa ti-l pastrezi tu cu aceeasi agresivitate cu care iti manifesti nulitatea si irationalitatea. Daca tu te protejezi cu masca, manusi si autoizolare cum te iau cu mine in mormant? Inseamna fie ca tu nu respecti propriile tale reguli fie ca regulile astea sunt ineficiente si deci inutile. Inteleg ca logica e contrara principiilor neomarxiste dar fara ea nu iti vei putea impune agenda. Memento : Poti sa prostesti un om tot timpul, poti sa prostesti toti oamenii odata dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul! Daca doriti razboi civil, se rezolva!
3
3
unii chiar sunt batuti in cap si merg inaite cu prostia .Chestiunea nu ne ca cei caposi se vor imbolnavi dar vor da virusul si la altii nevinovati Cum s a intamplat la Suceava si au mintit spunand ca nu au vazut pe nimeni Toti au luat o in gluma Popi e normal sunt suparati ca nu mai au inmormantari si pomene fastuoase Ce as mai rade sa dea virusul in popi dupa Paste ca ei nu se abtin e
5
4
problema nu e ca mori tu ! Pentru ca prostilor ca tine le dau cacatul la lins !!! Problema e ca mai iei cu tine in mormant si oameni nevinovati muistule !!!
6
3
Hai sa te salvez impotriva vointa tale! Cum adica? Ii explici omului frumos ca bantuie un virus relativ mortal si ca daca insista sa se ia de piept cu el e pe cont propriu - nu tu medicamente nu tu spital si gata. Asta cu te sechestrez in casa pentru binele tau duhneste a frauda de la o posta. EU HOTARASC CE E BINE PENTRU MINE! nu statul! Cine vrea sa se protejeze sa se protejeze cine nu sa-si asume consecintele! Daca te duci la supermarket sa iei hrana trupeasca obligatoriu trebuie sa ti se permita si cea sufleteasca. Plus ca e o contradictie tinerii injura batranii dar vor sa-i salveze!
1
10
Nu mai plangeti atat bosorogilor ca o sa luati legatura cu EL cat de curand. Vorba aceea, te cauta virusul pe acasa si tu umbli teleleu pe la biserici
10
3
El este pretutindeni ,trebuie sa stii doar unde Sa-l cauti , in sufletul tau ! Tanti aia de 49 de ani sa nu fie manioasa , kilometrajul dansei poate fi dat inapoi si dupa starea de urgenta ....
10
2
Este clar ca subiectul este inventat, dar corespunde cu situatia actuala. Si este clar ca batranii, in special babele, sunt suparati ca nu sunt lasati sa pupe poala popilor. Tacanitii astia dar si suficienti tineri si maturi, vor musai sa iasa din case, sa stea inghesuiti si , cu putine exceptii, sa asculte o voce pitigaiata dintro boxa decalibrata. Habovnicii astia nu pricep ca sunt manipulati de multi escroci imbracati nedemn in haine preotesti, ca spagagiul tomitn e ofticat ca nu mai are incasari din pomelnice si lumanari. Oamenii buni, Dumnezeu ne aude de oriunde ne rugam, anul acesta.
14
1
cu atatea interdictii si tot e plin pe la biserici, popor de habotnici astia-s romanii, poti sa le spui ce vrei ca ei o tin pe a lor, ce sa le spui astora care se tarasc in coate si pupa moaste, inteleg astia ceva daca le explici? e ca si cum ai vorbi cu un perete
13
2
evlaviosilor, cand va veti sa va internati la biserica, sa va trateze popii, asa nici nu se vor aglomera spitalele... auzi la ei credinta exista doar daca merg la biserici, o impart popi la kil !?
15
3
Sa se duca la biserici aia cu pensii speciale.
9
1
lasati ca va ajuta covidul sa luati imediat legatura cu El! din pacate,il raspinditi si la noi. Daca ar mai racori tigajimea ,pesedistii si aia cu pensii speciale,nu s.ar supara chiar nimeni in tara asta!
20
3
Cum se poate asa ceva ? Mii de romani sclavi in Europa si acasa nici la Sfanta Stramoseasca Biserica Ortodoxa nu avem voie ?!?
5
29
Gresit, mergeti acolo si ve-ti fi foarte, foarte repede aproape de el. Asa ati facut si cu PSD-ul si ati adus tara insapa de lemn comunistilor.
22
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108