REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vasile Blaga rămâne achitat definitiv de Înalta Curte

Vasile Blaga rămâne achitat definitiv de Înalta Curte

Replica API 27 iunie 2022 | 12:17 1403

Un complet de cinci judecători condus de vicepreședintele ICCJ Iulian Dragomir a rămas, a stabilit, luni, achitarea definitivă a lui Vasile Blaga în legătură cu fapta de trafic de influență legată de primirea unor sponsorizări la PDL, după ce a respins atât apelul acestuia cât și pe cel al anchetatorilor DNA.

Vasile Blaga

Decizia prin care fostul secretar general al PDL Vasile Blaga a fost achitat în procesul în care era acuzat de trafic de influenţă a fost anulată, în iulie 2020, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, procesul fiind rejudecat.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis în 30 octombrie 2017 achitarea fostului ministru Vasile Blaga, acuzat de trafic de influenţă în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a PDL. Decizia instanţei nu era definitivă, fiind contestată de DNA.

În 28 noiembrie 2016, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga, acuzat că, în perioada 2011-2012, în calitate de secretar general al PDL, a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, la acea vreme vicepreşedinte PDL, ”asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale”, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale.

Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro), spuneau procurorii.

Procurorii DNA Ploieşti arătau, în rechizitoriu, că banii ajunşi la PDL în urma înţelegerilor între Blaga, Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă erau scoşi din companii de stat prin intermediul unor firme de tip "fantomă”.

Ce spune minuta

„ Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi apelantul intimat inculpat Blaga Vasile împotriva sentinţei penale nr. 594 din 15 noiembrie 2021 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 1240/3/2017*. Cheltuielile judiciare avansate de stat ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie ?i Justi?ie - Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina acestuia. Obligă apelantul intimat inculpat Blaga Vasile la plata sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Blaga Vasile, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 217 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27 iunie 2022.„ conform minutei judecătorești.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La asta a fost flagrant cand era in masina si erau in portbagaj 800 mii euro....
0
0
Cred ca mama cacatului de care vb o fu te pe mata impreuna cu toata piata chiliei. Cred, nu stiu sigur.
1
0
Mai cacatule ce mai face mata aia c***a tot trotuarul pe varianta ?
1
0
Baaa, frustratilor o sa muriti draq de ura! Ce e ma cu voi? Or sinteti userei, doar aia fac hepatita de oftuca daca scapa vreo unu! Disperati, tata, disperati. La intretinere ati platit, lumina, gazele. De mos teaca de la primarie care va fu te n qur cu travestitu ati uitat. Aaa, am inteles, ala sponsorizeaza fitzuica de sters la cwr.
1
0
normal,nu este de la PSDee si nu il cheama Chesnoiu ,Dragnea,Grebla etc
1
0
javrele se apara unele pe altele
0
0
JUSTITIARII, GRUP INFRACTIONAL CALIFICAT.
2
0
Daca nu noi cine? Doar prostimea trebuie sa mearga in parnaie...Semneaza procuror general Scutea Gabriela
2
0
Oamenii serviciilor fara bulau
0
0
A scapat si rechinul asta , vai mama ei de tara !!!! a sifonat sigur tot ce trebuie , ca altfel era la mititica
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108