REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Vasile Delicoti: Polițista mi-a băgat mâna în gât și mi-a spus să mă ia mama dracului. Video

Vasile Delicoti: Polițista mi-a băgat mâna în gât și mi-a spus să mă ia mama dracului. Video

Mirela PASCAL 20 ianuarie 2023 | 00:00 5332

Anul 2022 s-a încheiat, pentru primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, într-o notă deloc optimistă. Pe 17 decembrie, Delicoti a fost încătușat, mai ceva ca un infractor, și dus la poliție și, mai apoi, în fața procurorului, pentru ultraj. A fost acuzat că a lovit o polițistă în abdomen și ar fi amenințat oamenii legii, asta după ce fiul lui de 16 ani a fost prins la volan, deși nu avea permis. Vasile Delicoti a vorbit, detaliat, despre acest subiect în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, precizând că lucrurile nu au fost deloc așa, cel ultragiat fiind el însuși, de către polițistă, care l-a înjurat și agresat. Delicoti vorbește despre o comandă politică dată de adversarii politici. Deși nu a spus, cu subiect și predicat, pe cine suspectează, acesta a vorbit, la general, despre USR și PSD.

Vasile Delicoti: Politista mi-a bagat mana in gat si mi-a spus sa ma ia mama dracului. VideoVasile Delicoti

Delicoti nu contestă că fiul său a greșit, urcându-se la volanul unui autoturism care poate fi condus de un minor peste 16 ani, doar cu condiția să fi obținut examenul. Însă contestă modul în care au acționat polițiștii aflați la fața locului, mai ales unul dintre aceștia, și modul în care a fost încătușat și ținut 4 ore la poliție pentru ca, ulterior, să fie eliberat.

Dar, haideți să ne reamintim cum s-au petrecut faptele. La data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 15.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat un minor de 16 ani, care a condus un autoturism pe strada Consilierilor din localitatea Poarta Albă. În momentul în care tânărul a observat echipajul de poliție, acesta a oprit autoturismul, a coborât de la volan și a trecut pe locul din dreapta față, iar la volan a trecut un alt minor, de 16 ani, care a condus în continuare până când a fost oprit de polițiști. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că niciunul dintre cei doi tineri nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La fața locului s-a prezentat un bărbat, de 49 de ani, tatăl unuia dintre minori, care a ultragiat pe unul dintre polițiști, prin amenințare directă și aplicarea unei lovituri la nivelul abdomenului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Totodată, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis,  au transmis reprezentanții IPJ, pe 17 decembrie, în legătură cu acest conflict.

Fiul meu nu a fost prins conducând... era în mașină

Așa cum arătam și mai sus, minorul este fiul lui Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă, care a făcut declarații detaliate, în exclusivitate, pentru Replica. ”A fost găsit în mașină, la volan, fiul meu de 16 ani,  pe o stradă lăturalnică din Poarta Albă, pe strada unde stă mama mea pentru că acolo era și mașina. Ca orice copil,  nu înțelege când îi spui să nu facă un lucru, că așa sunt copiii. A condus 150 de metri, era un echipaj de la Rutieră în localitate. Între timp, ei au oprit pe dreapta pentru că fiul meu a întors mașina, că el știe să conducă pentru că a făcut școala de șoferi, celălalt nu o făcuse. A întors, a tras pe dreapta. Din spusele lor am înțeles că celălalt copil fusese inițial la volan. A apărut mașina poliției în spatele lor, i-a legitimat, i-a filmat. Toate bune și frumoase, au făcut identificarea, au constatat fapta. După care m-au chemat pe mine, probabil și ceilalți părinți trebuiau să vină acolo pentru că erau minori, nu puteau fi anchetați fără tutore. Am fost acolo, m-am prezentat, nu am spus că sunt primar, am spus doar cum mă numesc. După care au început să îmi ceară buletinul”, a explicat Delicoti.

Au început tot felul de altercații între mine și organele de poliție

De aici, toată atenția s-a îndreptat asupra lui, spune primarul. ”S-a mutat toată atenția de pe copii, pe mine. Să mi se ceară permisul, am întrebat de ce, au spus că am ajuns cu mașina la locul respectiv. Am spus OK, aveți dreptul. După care s-au întors și mi-au spus să suflu în alcool-test – eu nu beau în viața mea, nu am băut niciodată. Am suflat, a ieșit zero, bineînțeles. După care au început tot felul de altercații între mine și organele de poliție pentru că i-am rugat să plecăm de acolo pentru că făcuseră constatarea faptei, începea să se strângă lumea ca la circ. I-am spus fiului meu să plece pentru că avea dreptul să nu dea nicio declarație și atunci domnișoara polițist a spus să nu plece. I-am spus: poți să întocmești dosarul în lipsă? A spus că da. Atunci de ce să mai stea? Încercam să aplanez să nu se strângă lumea, pentru că bănuiam, din comportament, că se duce spre scandal totul. Și am încercat să le spun să își facă treaba cum trebuie, băgaseră celălalt copil minor, l-au luat de pe bancă și l-au pus în mașina poliției pe banca din spate. Copilul era speriat, nu își putea suna părinții, o altă fată care era pe bancheta din spate a mașinii fiului meu era blocată în spate, speriată, nu își sunase părinții. M-am implicat, am scos fata din mașină, i-am spus să se liniștească. Le-am spus să îl scoată pe copilul respectiv din mașina poliției că nu e infractor. Mi-au reproșat că ce, le spun eu cum să își facă treaba? Vă spun pentru că nu vă faceți treaba cum trebuie. Cu copiii se merge la secție doar cu părinții, că sunt minori”, a adăugat Delicoti.

Polițista mi-a băgat mâna în gât și mi-a spus să mă ia „mama dracului”

Delicoti a continuat dezvăluirile, precizând că polițista a sărit asupra lui și l-a înjurat. ”După care a sărit asupra mea, a vrut să mă încătușeze, mi-a băgat mâna în gât și mi-a spus să mă ia mama dracu, s-a băgat colegul care era acolo, apoi s-a liniștit, a băgat cătușele. Apoi copilul meu s-a panicat, a fugit spre colțul străzii, polițiștii au fugit după el, eu m-am dus după băiat să vină apoi și atunci ei poate au crezut că vreau să plec și eu, au început să tragă de mine. A venit un al doilea echipaj, deși nu erau în vreun pericol. Și aceștia au sărit pe mine, să îmi pună cătușele. Mi-au pus cătușele, m-au dus la secție. A fost un întreg circ. Au încercat să facă presiuni, și-au sunat șefii. M-au ținut în jur de 4 ore în secție, după care m-au dus la Parchet, m-au prezentat Parchetului, procurorul, din păcate pentru ei, când a văzut filmarea și-a dat seama de realitate și m-au eliberat. Se vede clar pe filmarea Poliției: se aude și se vede tot acolo. Momentan nu am făcut plângere, dar este dreptul meu și am destul timp la dispoziție. Vom vedea”.

Vasile Delicoti: Politista mi-a bagat mana in gat si mi-a spus sa ma ia mama dracului. Video

A fost linșaj mediatic

Delicoti spune că a fost linșat mediatic, spre satisfacția adversarilor. „Este strict de imagine: asta s-a și vrut. Comunicatul s-a dat la 30 de ore după pentru că au văzut că nu e nimic, dar măcar să îl tăvălim mediatic.
Îi bănuiesc pe cei începând de la contracandidații din localitate, până la ceilalți de la județ din opoziție: USR, PSD. Cei de la USR au făcut comunicat, să mi se retragă sprijinul, deși nu făcusem nimic, ci doar mi-am exprimat punctul de vedere în legătură cu niște polițiști care au făcut abuz. Procurorul va cerceta, a fost mama mea martor, sunt vecinii. Scopul a fost linșarea mediatică, nu dosarul în sine. Se începe din timp dacă vrei să ai rezultate. Sunt foarte mulți primari din PNL care sunt vizați. Eu îmi văd de treaba mea, am proiecte, trebuie să investesc pentru cetățeni.
”, a conchis Delicoti.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272