REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Vasile Dîncu: 'Pensiile speciale nu vor putea fi eliminate'

Vasile Dîncu: 'Pensiile speciale nu vor putea fi eliminate'

Replica API 22 februarie 2021 | 00:05 1875

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că problema pensiilor speciale este „parte din demagogia politică a momentului”, subliniază că valoarea acestor indemnizaţii reprezintă doar 1% din cuantumul pensiilor speciale şi califică decizia PSD de a vota eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor drept un demers prin care partidul a vrut să arate consens în interiorul clasei politice. Dîncu este sceptic cu privire la faptul că guvernanţii vor reuşi eliminarea pensiilor de serviciu, scrie stiripesurse.ro

„Schimbăm generaţiile, schimbăm mesajul şi încercăm să ne adaptăm la o nouă etapă. (...) Politica a trecut, în ultimii ani, printr-un fel de duş rece pe care oamenii l-au dat, am avut în ultimele alegeri cea mai slabă prezenţă din istoria României şi asta trebuie să ne dea de gândit tuturor. În plus, că PSD are şi păcatele unei guvernări mai vechi, a unei neînţelegeri foarte bune a publicului, a comunicării cu publicul şi aceste inconsecvenţe trebuie să le reparăm în această perioadă. Această problemă a pensiilor speciale este una care este o parte din demagogia politică a momentului... pensiilor speciale ale parlamentarilor. Reprezintă 1% din totalul de pensii speciale”, a declarat Dîncu la emisiunea Insider Politic difuzată duminică de Prima TV.

Dîncu a precizat că PSD nu doar că a votat eliminarea pensiilor speciale, ci a şi depus un proiect în acest sens, proiect de care preşedintele Consiliului Naţional al PSD nu s-a arătat încântat.

„Eu, personal, nu am fost încântat să depunem noi un proiect, pentru că era deja proiect depus de alţii şi până la urmă, era o competiţie. Eu, în general, sunt de acord să găsim forme raţionale de a face pensiile toate introduse în acelaşi sistem, sistemul contributivităţii, foarte clar. Acesta este singurul criteriu adevărat pentru pensii. Sigur că există pensii de serviciu cum sunt pensiile militarilor sau alte tipuri de pensii unde se poate ajunge de acum încolo la principiul contributivităţii”, a adăugat Vasile Dîncu.

El a arătat că indemnizaţii speciale de care beneficiază parlamentarii există „peste tot în Europa”, iar în acest context a vorbit despre demagogia politicienilor români.

„Mi-ar plăcea ca politica să se dezobişnuiască de demagogie la noi, tocmai pentru că în 30 de ani nu am reuşit să facem mare lucru pentru România toţi politicienii la un loc, toţi cei care au condus la un loc şi acum aş vrea să găsim formule în care să nu ne batem mai degrabă în discursuri, opoziţia cu puterea”, a adăugat Vasile Dîncu.

Liderul social-democrat este sceptic cu privire la faptul că actualii guvernanţi vor reuşi să elimine aşa-numitele pensii speciale.

„Noi am participat, ca şi toată clasa politică acum, am vrut să arătăm un consens, să le dăm şi un pic de curaj guvernanţilor care au promis că vor merge mai departe. Eu nu cred că vor merge mai departe cu alte proiecte de genul acesta pentru că va fi foarte complicat, că este vorba de a tăia unele din coloanele puterii din România şi pentru asta îţi trebuie curaj pe de o parte şi, pe de altă parte, îţi trebuie cu adevărat nişte analize foarte serioase, pentru că astea nu se fac demagogic, cum vorbim noi la televiziune. Trebuie analize foarte serioase şi refăcut sistemul, întreaga arhitectură a pensiilor şi a salariilor”, consideră Vasile Dîncu.

Acesta a precizat că experienţa sa în domeniul sistemelor salariale arată că este nevoie de timp, curaj şi „inclusiv să te lupţi cu sistemele de forţă ale unei ţări”.

Dîncu a exprimat de asemenea deschiderea spre colaborare a PSD cu actuala putere politică.

„Ar trebui să lucrăm împreună la aceste proiecte ar scăpa şi ei de marea responsabilitate de a tăia singuri. Noi suntem dispuşi să lucrăm cu puterea. Noi nu considerăm, noua conducere a PSD, noul PSD, ca să spunem aşa, nu considerăm că trebuie să lăsăm ţara când suntem în opoziţie să intre dezastru pentru ca să ajungem noi la putere ” a mai explicat Vasile Dîncu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PT PROSTII DE MAI JOS, DE CE NU ATI INVATAT SA FITI SI VOI MAGISTRATI, OFITERI, AVIATORI???
3
5
Daca ati vrea ati putea. Acum au doar specialii si golanii. Ce ar fi si ca si restul sa intre in randul specialilor, cu totii. Apoi simplu - taiati de la toti. CCR nu va mai avea nimic de comentat. Sau nu va constitutional sa primeasca ceva si restul fraierilor ...?
3
1
De ce sa nu poata fi eliminate? Ca asa vreti voi sa fie lege pentru toti romanii pensia sa fie calculata corect dupa contributivitate iar salariatii sa fie platiti dupa productivitate atat la stat cat si la privat.FARA DISCRIMINARE PE COMPETENTA FARA PILE SI RELATII.
4
1
Pan' le elimina pe cele existente posibil sa mai apara cateva categorii la Metrorex,REBU,RAJA,POLARIS,Sanatate,educatie ...Privatii vor trebui sa-si ia al II-lea,al III-lea job sa faca fata bugetul!
4
1
Bai jigodiilor ordinare,parlamentari,judecatori,militari,daca ati fi luat doar pensii speciale dar in timpul activitati va faceati treaba corect fara o gramada de mari penali facuti scapati sau cu pedepse mai mult formale sau ati fi dat legi in interesul tari nu al vostru acum nu tipau toti romani contra pensiilor voastre speciale,dar voi dupa ce vati folosit o viata de functiile avute in interes personal imbogatinduva si saracind Romania acum la pensie va cinsiderati mai deosibiti decat restul pensionarilor pt.ca ceilalalti nu au furat ci au muncit inainte de pensionare.
5
4
De ce nea Dancule nu se pot elimina, ca e foarte simplu treaba asta sau facem ca moldoveanca lui Creanga cu drpbul de sare? Dupa ce ca voi psd-ul le-ati stabilit acum e vorba de demagogie politica ? Nu sunt membru sau simpatizant al niciunui partid ,dar mai du-te dracului de profitor ordinar si demagog tampit!
4
2
Corect, iar in Romania sa nu mai existe nicio categorie sociala careia sa i se interzica drepturi fundamentale inscrise in Constitutie. Precum dreptul la libera circulatie, de a candida si a fi ales in Parlament etc., de a detine societati comerciale, de a avea al doilea job, de a face greva, de a se intruni in sindicate, de a dispune de timpul liber etc. etc.
4
1
Pai , da, nu se elimina pensiile speciale dar se reduc specialii,,,tot e o solutie de scapat de paraziti
3
3
Care noul PSD? Tu Ciolacu si restul sunteti vechiul Psd vopsit chipurile, sunteti vechile fete de mana a doua din acest partid.
8
2
forta psd ,muie pnl,usr,udmr.
3
10
de ce nu se pot elimina din moment ce romania are o singura constitutie care zice ca toti romanii au acelasi drepturi,daca sunt mai multe romanii atunci fiecare sa-si vadAde treaba ei
17
2
CHIAR MI SE RUPE PULA CINE A DAT PENSII SPECIALE SI CINE LE PRIMESTE ADICA SI EU.UNDE ESTE LEGE NU ESTE TOCMEALA ASA CA SARBATORI FERICITE FRAIERILOR
3
10
MUIE PSD.... multa.. Multa... Multa.... Muie... Piz-dist maimuist...
11
8
toate partidele au pensii speciale...nu se va schimba nimic...toti sint pe-o mana...
8
3
Parca disparuse ciuma rosie , scoate capul acum sa si apere privilegiile!??
14
4
dar ar trbui sa le primiti de la 65 de ani inainte ca asta e varsta de pensionare stadard pentru poolime. de ce sa iei pensie speciala de la 45 de ani? ce plm ati lucrat in mina???
15
5
CAT DE JIGODIE TREBUIE SA FI CA SA TE FACI CA NU AI FOST PARTAS LA TICALOSIA PENSIILOR SPECIALE CU BANI FURATI DIN BUZUNARUL ROMANILOR PROSTITI SA VA VOTEZE, SCURSURI DE PSD-ISTI!
18
7
V-i s-a urat cu libertatea!
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212