REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vasile Dîncu reacționează dur de Ziua Europei: „Am privit Europa ca fiind un fel de Moș Crăciun“

Vasile Dîncu reacționează dur de Ziua Europei: „Am privit Europa ca fiind un fel de Moș Crăciun“

Replica API 10 mai 2021 | 23:55 1199

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că speranțele românilor în Europa au rămas la modelul Moș Crăciun: „Am privit Europa ca fiind un fel de Moș Crăciun care vine cu bani și noi trebuie numai să-i cheltuim. Acest model a rămas până astăzi”, anunță Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Vasile Dîncu

„Din păcate, primul studiu pe care l-am făcut eu, în 2001, despre speranțele românilor în Europa, mi-a arătat un model care era total inadecvat la ceea ce urma să se întâmple: modelul Moș Crăciun. Am privit Europa ca fiind un fel de Moș Crăciun care vine cu bani și noi trebuie numai să-i cheltuim. Acest model a rămas până astăzi, până la urmă, pentru că dacă ne uităm bine până la urmă a apărut și Moș Crăciun, a apărut și Santa Klaus, a rămas modelul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, la evenimentul „Ziua Europei – Un proiect european pentru România”.

Acesta a vorbit despre PNRR, program despre care spune că nu a fost bine înțeles de guvernanți.

„PNRR-ul arată că Guvernul din acest moment, forțele politice de dreapta, care vor să-l țină ascuns, care vor să facă un capital politic din acest proiect, nu înțeleg nimic, deși li s-a spus cred de o mie de ori despre ce ar trebui să fie acele proiecte. Nu este vorba de o cerere de proiecte, oricât de bine ar fi făcute, în PNRR este vorba de reforma societății. De reforma în toate domeniile, educația, sănătate și celelalte”, a mai spus senatorul PSD.

Acesta susține că evaluarea proiectelor se va face de două ori pe an.

„Nu faci o colecție de proiecte ca să te duci acolo, trebuie mereu, și așa va fi și evaluarea după aceea, și vom pierde foarte mulți bani, evaluarea este de două ori pe an și de două ori pe an se verifică efectele asupra reformei, asupra modernizării societății, nu te întreabă dacă ai cheltuit bine banii pentru a aduce calculatoare în școli. Ce-ai făcut cu ele? Ce-ai făcut cu învățământul hibrid? Care sunt rezultatele?”, a precizat Vasile Dîncu.

Senatorul a explicat că inițial a crezut că, în ceea ce-i privește pe guvernanți, este vorba de lipsă de comunicare, dar că apoi și-a dat seama că aceștia folosesc în mod greșit logica proiectului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si KJ cu PNL n-au facut nimic pana acum au furat tot ca PSD ce a mai ramas.Ba mai mult au si ei mai multe crime ale poporului cu asa numita pandemie covid.Pentru aceste crime vor da socoteala intro-zi toti cei vinovati.Istoria nu iarta si nici nu se uita.
2
1
asta este o reactie pesedista de hot ordinar.
1
2
Tu esti in europa?.Dute in orice sat din tara asta sa vezi cand ploua cum se inmoaie asfaltul noroaie fara numar
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102