REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Vasile Dîncu spune că Putin simte că pierde: 'Ameninţarea cu zona nucleară indică un eşec al operațiunii'

Vasile Dîncu spune că Putin simte că pierde: 'Ameninţarea cu zona nucleară indică un eşec al operațiunii'

Replica API 3 martie 2022 | 23:10 661

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat marţi la Digi 24, în legătură cu ordinul preşedintelui rus de plasare în stare de alertă a "forţei de descurajare" a armatei ruse, care poate cuprinde o componentă nucleară, că acest lucru indică un eşec al lui Vladimir Putin, dar nu trebuie să ne temem.

"Ceea ce înseamnă activarea forţei strategice de disuasiune, cum i se mai spune la această componentă militară a armatei ruse, se referă nu numai la focoase nucleare, ci este vorba şi de nişte arme de tip nou, de asemenea foarte periculoase, arme de timp nou cu care se laudă Federaţia Rusă. O ameninţate de acest nivel, cu zona nucleară, înseamnă un adevărat eşec pentru preşedintele Putin. Este nivelul la care nu se acţionează, pentru că nivelul acela este ultimul, nimeni nu poate să îşi închipuie că va produce un război nuclear, fără să distrugă omenirea. Este o formă de autodistrugere pentru orice lider. Asta înseamnă un eşec al operaţiunii şi înseamnă să încerci să impresionezi, să sperii întreaga lume. Nu cred că trebuie să ne temem. Cred că şi această construcţie strategică a zonei nucleare nu are un singur buton, cred că are mai multe butoane şi nu poate să se întâmple prin voinţa unui singur om. Cred că există raţionalitate şi în Federaţia Rusă", a încheiat Dîncu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faceti trecere de pietoni pe iorga in drept cu DSP
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272