REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Vasilică Rusu: Tariful pentru pacienţii asiguraţi, 120 lei/zi de persoană

Vasilică Rusu: Tariful pentru pacienţii asiguraţi, 120 lei/zi de persoană

Replica API 4 martie 2013 | 00:00 249

Miracolul de la Techirghiol ţine tot anul

Miracolul de la Techirghiol ţine tot anul

Sanatoriile balneare şi de recuperare de la mare sunt la mare căutare. Turismul balnear nu se adresează numai celor cu probleme medicale, ci şi celor care vor pur şi simplu să se relaxeze în aerul sărat al mării, indiferent de anotimp. Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia funcţionează neîntrerupt din 1960. Are clienţi fideli din ţară şi din străinătate care vin an de an la odihnă şi tratament. Sanatoriul dispune de hotelul Callatis cu o capacitate de 300 locuri, o secţie clinică cu 50 paturi şi două baze moderne de tratament, cu o capacitate totală de 1000 de pacienţi pe zi. Cât costă: Asiguraţii în sistemul de sănătate plătesc 63 lei pentru o zi de tratament. Tariful include cazare, 3 mese în regim de pensiune şi tratament, 3 proceduri /zi. Managerul sanatoriului, dr. Laura Condur, spune că stabilimentul primeşte şi pacienţi care vin pe cont propriu, la tratament. Aceştia plătesc 125 lei/zi. Există şi oferte pentru 10 zile de tratament, în valoare de 350 lei cu câte 3 proceduri, la alegere. Proceduri: În acest moment, sanatoriul are peste 200 de "clienţi". Aceştia beneficiază de împachetări cu nămol, băi calde cu apă de mare, apă sulfuroasă, plante, electroterapie, terapie cu câmpuri magnetice. Se efectuează tratamente ginecologice, irigaţii cu apă sulfuroasă, tampoane vaginale cu nămol, dar şi tratamente complementare - acupunctură, infiltraţii, conform doctorulzilei.ro.

Tratamente anti-îmbătrânire la Neptun

La Complexul Turistic şi Balnear Doina, din centrul staţiunii Neptun, aveau acces la tratament doar "nomenclaturiştii", însă, după 1990, s-au deschis porţile pentru toţi turiştii. Din hotelul cu 320 de camere, recent modernizat, există acces direct în uriaşa bază de tratament. Proceduri: Medicii balneologi şi reumatologi efectuează proceduri complexe. Mulţi pacienţi vin pentru tratamentele cu produsele Gerovital. Cât costă: Managerul Complexului, Carmen Coleaşă, spune că pentru pacienţii care vin pe cont propriu o zi costă 105 lei/. Sanatoriul Techirghiol este de departe cel mai renumit stabiliment balnear şi de recuperare din ţară. şi asta datorită nămolului miraculos descoperit de legendarul cioban Tekir în apa sărată a ghiolului care îi poartă astăzi numele. Proceduri: Tratamentele constau în împachetări de nămol cald, băi calde cu apă sărată, aerosoli, hidroterapie, efectuate în baze recent modernizate. Sanatoriul are o capacitate de aproape 1.000 de paturi, o secţie de recuperare adulţi şi una pentru copii. Vasilică Rusu, managerul sanatoriului, spune că "pacienţii asiguraţi plătesc un tarif zilnic de 85 lei pentru tratament, 3 mese şi cazare în camere din pavilionul B, recent renovate". După 1 martie, tarifele pentru pacienţii asiguraţi, sunt 120 lei/zi/ persoană, pentru tratament, 3 mese /zi şi cazare în camere cu baie proprie şi aer conditionat. Pentru pacienţii neasiguraţi, tarifele ajung la 208 lei/zi/persoană în camere cu confort maxim.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108