REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vecinii CER ANULAREA PROIECTULUI IMOBILIAR al lui SECĂREA, în INSTANȚĂ

Vecinii CER ANULAREA PROIECTULUI IMOBILIAR al lui SECĂREA, în INSTANȚĂ

Replica API 1 iulie 2020 | 23:48 4601

Hotărârea care a stat la baza construcției imobilului cu 6 etaje de pe strada Belvedere ar putea fi anulată! Mai mulți constănțeni ce locuiesc în Faleză Nord, pe strada Pescarilor, sunt în război cu afaceristul George Secărea, care intenționează să construiască, în fața blocurilor în care locuiesc, pe strada Belvedere, pe spațiul verde, un imobil cu 6 etaje. Consiliul Local a aprobat, în 28 februarie, PUZ-ul ce stă la baza construcției, documentație pe care vecinii o consideră nelegală. Aceștia au deschis acțiune în instanță, solicitând magistraților să anuleze hotărârea de Consiliu. Acțiunea a fost înregistrată luni, 29 iunie, pe rolul Tribunalului Constanța.

Înainte de asta, vecinii au formulat o plângere prealabilă, în atenția Consiliului Local, datată din 22 aprilie, însă care nu a ajuns la destinatar, membrii comisiei Juridice aflând despre o lună mai târziu, mai exact pe 28 mai a.c. În plângerea prealabilă, locuitorii din zonă au cerut revocarea hotărârii 89 din 28 februarie.

De ce ar fi ilegală hotărârea adoptată în februarie a.c.!

Prin HCLM Constanța 89/2020, a cărei anulare se cere în instanță, vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor. Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate. Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ. Locuitorii cer revocarea HCLM.

În baza acestor aspecte, locuitorii celor două blocuri din Faleză Nord cer revocarea hotărârii. Aceștia sunt reprezentanți în instanță de cunoscuta avocata Felicia Ovanesian.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baubau aesti un prost Vino sa iti torn ceva in gat
0
1
Ce faci cand nu vei mai fi primar,foarte posibil din octombrie.Cum vei mai iesi pe strada,la cate comentarii negative provoci. Te vei muta la Beidaud?sau cine stie,la Poarta Alba....
2
0
Noi vecinii cere interzicerea accesului lui secaturea in cartier!
0
0
Desi Constanta are un regulament clar, Mascariciul Mazare si Argatul Fagadau au propria lor viziune de slugi comuniste cu juma de scoala. Primul a favelizat-o, al doilea o betoneaza. Doua calamitati, una dupa alta. Aveti grija la vot. Si nu uitati: cand votati STELIAN ION, votati, ca ultimii prosti, tot FAGADAU.
7
0
DACA ATI STII CUM A MURIT FRASU SI CUM A PRELUAT EL TOATE AFACERIILE SI AVEREA
8
0
Pe lista proprietarilor, la final,,,,,,cititi cu atentie. E interesant, foarte interesant. Daca nu va sune nimic Stroe Cosmin, va spun eu, e baiatul lui tata......Felix, Stroe Felix.
7
1
Secatura asta de Secarea si-a luat lumea in cap. Dupa ce a facut zeci de furaciuni cu Mazare and co., acum mai vrea niste betoane sa toarne, ce mare lucru.
10
0
Fagadau a umplut ct de beton
10
1
vai dar ce verdeata minunata , numai balarii plangeti dupa vederea la mare nu dupa spatiul verde
2
14
Parcarile la toate blocurile si toate firmele sunt pe strazi si blocheaza portile de acces.ei sunt cu banii si cei de la curti cu masina altuia in poarta.
13
2
Dece sa nu costruiasca? Asa nu mai vindeti voi kkturile alea de apartanente cu sume exagerate. Sa va puna beton si in cur, eu v as turna beton si in ferestre.
3
13
Felicitari vecinilor. Dau dovada ca sunt persoane cu sange in instalatie. Le uram succes in stoparea construirii altor blocuri sau hoteluri in zona.
24
3
Cat timp va exista un FAGADAU la sefia Primariei si un PSD la conducerea statului, abuzurile si ilegalitatile nu se vor opri asa usor.In tot cazul ,vreau sa cred ca astea sunt ultimele luni ale Sistemului Mazarist la Conastanta....Anii blestemati...Niciunde in lume primarul nu este dusmanul propriului oras.Bleah !
27
4
Ilegal puz atata timp cat nu ai asigurat loc parcare, loc de joaca si ghena de gunoi pe terenul tau, nu pe domeniul public. Mai are nevoie de un document care sa ateste cat lumineaza soarele fiecare cladire afectata
25
1
ASTIA DAU ULTIMELE TUNURI CA STIU SI EI CA DUPA ALEGERI OR SA DISPAR, ASA CA DA-I IN PLM DE CETATENI
21
2
Multe plangeri penale fagaboului pentru distrugerea spatiilor verzi! Poate,poate infunda si asta puscaria! Numai pentru proasta gospodarire a orasului ar trebui sa ia 20 de ani...
23
1
Acestor derbedei din institutiile statului nici nu le pasa de concitadini. Asa ca atentie pe cine votati.
27
1
Terminati coruptilor cu acordarea de autorizatii de betoane pe orice petec de verdeata din oras.Kiar nu va pasa deloc de orasul asta?
31
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367