REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Sâm., 2 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6565
12.5° Constanța Sâmbătă, 2 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6565

Vede cineva?! Un semn de circulație din Km 5 le dă de furcă șoferilor. Video

Vede cineva?! Un semn de circulație din Km 5 le dă de furcă șoferilor. Video

Victor ROTARU 22 septembrie 2023 | 00:00 2546

Un semn de circulație, reprezentând interzicerea accesului tuturor vehiculelor, amplasat pe strada Theodor Speranția, din cartierul Km 5, a fost aproape complet înghițit de coroana unui arbore. Indicatorul este imposibil de văzut de către participanții la trafic și reprezintă un adevărat pericol, întrucât nu își îndeplinește rolul pentru care a fost montat, putând cauza situații tragice în trafic. 

Vede cineva?! Un semn de circulatie din Km 5 le da de furca soferilor. Video

Ascunse sub crengile pomilor, deteriorate de intemperii, multe dintre indicatoarele rutiere amplasate în oraș sunt imposibil de zărit sau descifrat. Obiectele montate pentru a-i avertiza pe șoferi, nu doar că nu își îndeplinesc scopul, ci chiar îi pun în pericol. 

Vede cineva?! Un semn de circulatie din Km 5 le da de furca soferilor. Video

O astfel de situație o regăsim pe Strada Theodor Speranția, din cartierul Km 5, unde semnul de „Interzis” a fost acoperit în totalitate de coroana unui arbore. În general, semnul se amplasează pe drumurile cu sens unic, pe sensul pe care nu este permisă circulația și interzice accesul tuturor vehiculelor (inclusiv bicicletelor si vehiculelor cu tracțiune animală). Astfel, cei care nu cunosc zona riscă să înainteze și să se ciocnească de mașinile care circulă regulamentar. 

Vede cineva?! Un semn de circulatie din Km 5 le da de furca soferilor. Video

Primăriile sunt responsabile

Toaletarea arborilor este responsabilitatea Primăriei. Direcția de Mediu are, de asemenea, calitatea de avizator. Potrivit organelor de lege, municipalitatea poate primi amenzi cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei, în cazul în care nu îndepărtează obstacolele în așa fel încât semafoarele și indicatoarele rutiere să fie vizibile. În cazul producerii unui accident, ca urmare a acestor nereguli, există chiar posibilitatea de a răspunde în instanță. 

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cina sa fie responsabil??? ei strang spagile si sunt atat de ocupati
2
0
Acum o sa taie copacul...doar asa se poate ,sa radem toti copacii ca asa ne invata Iohannis
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633