REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Vedete din România care au adoptat copii: "Am ales lista copiilor greu adoptabili"

Vedete din România care au adoptat copii: "Am ales lista copiilor greu adoptabili"

Ana Maria LIPAN 18 aprilie 2023 | 00:00 996

România s-a confruntat de-a lungul timpului cu drama copiilor nedoriți din orfelinate, care cresc în condiții mizere. Din fericire, există vedete la noi în țară care au decis să ofere un cămin primitor acestor copii și le-au oferit iubirea părintească de care aveau nevoie. Iată ce persoane publice au devenit părinți adoptivi, scrie viva.ro.

Vedete din Romania care au adoptat copii: 'Am ales lista copiilor greu adoptabili'

În țara noastră, problema copiilor abandonați este o dramă continuă, generată atât de lipsa accesului la metode contracepție, cât și de lipsa unei educații sexuale adecvate. Există persoane publice din lumea showbiz-ului care au reușit să schimbe în bine viața unora dintre acești micuți abandonați în centrele de plasament. Iată poveștile emoționante a unora dintre copiii care au cunoscut dragostea unei familii, datorită vedetelor care au decis să-i adopte.

Paula Seling a adoptat-o pe fiica ei, Elena, acum 6 ani

Paula Seling este mama unei fetițe în vârstă de 9 de ani, pe nume Elena. Artista, discretă din fire, a preferat să păstreze secret această parte a vieții ei personale. Paula Seling a dezvăluit, în exclusivitate pentru VIVA, anul trecut, motivul pentru care a ales să nu o expună pe fetiță opiniei publice.

Vedete din Romania care au adoptat copii: 'Am ales lista copiilor greu adoptabili'

„Am ales discreția în fața opiniei publice ca urmare a unei întâmplări nedorite, la o grădiniță la care Elena a fost temporar și în urma căreia a venit plângând acasă. Viața unui copil în situația Elenei este destul de complicată, copiii, uneori, preiau discuții din cadrul familial și pot să se necăjească unii pe alții, în comunitate. Nu e vina lor, poate că societatea are anumite moșteniri din vremea veche, așa că am preferat să nu comunicăm această bucurie până când Elena nu va fi suficient de matură să înțeleagă ce i se întâmplă și să fie puternică în fața oricăror situații.„, a declarat Paula Seling, pentru VIVA.

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au devenit părinții Roxanei

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur aveau deja doi copii biologici (pe Sofia şi pe Kadri) atunci când au decis să adopte o fetiță, în 2017, pe care au numit-o India Roxana. Cuplul a fost destul de dicret cu privire la familia lor, însă Dana Nălbaru a spus totuși ce a anume i-a făcut să înfieze un copil.

Vedete din Romania care au adoptat copii: 'Am ales lista copiilor greu adoptabili'

„Eu am trecut prin tot felul de greutăţi de-a lungul vieţii, dar pe lângă asta, viaţa mi-a dat înapoi extraordinar de multe. Şi atunci am simţit că vreau să dau cuiva, la modul real, ceva înapoi. Aşa a apărut ideea adopţiei, pentru că atunci când adopţi un copil, schimbi real viaţa lui. E clar că Roxana ar fi avut o cu totul altă viaţă dacă noi nu am fi adoptat-o. Am vorbit cu Dragoş, care a rezonat la această idee. Când am încheiat procesul de adopţie, puteam aştepta să ni se genereze un copil, dar noi am ales să ne ducem la lista copiilor greu adoptabili şi să găsim o fetiţă pe care nu o vrea nimeni. Nu suntem singurii oameni. Sunt o grămadă de oameni care fac lucruri mult mai frumoase decât noi.”

Teo Trandafir este foarte atașată de fiica ei adoptivă, Maia

Vedeta Kanal D, Teo Trandafir, are o fiică superbă, pe nume Maia, pe care a adoptat-o pe vremea când micuța abia se născuse. Teo și Maia se înțeleg foarte bine, iar adolescenta își deschide sufletul mamei sale, oricând simte nevoia.

Vedete din Romania care au adoptat copii: 'Am ales lista copiilor greu adoptabili'

„Este atât de familiar pentru mine termenul. Copilul meu, în ciuda faptului că noi suntem împreună de când s-a născut ea, se numește în fața lumii un copil adoptat. Nu mi s-a întâmplat niciodată să rămân gravidă. (…) Am eu niște ai mei pe care îi știe toată lumea, dar e mai bine să nu-i numesc. Niște îngeri la vedere. Unul dintre ei a venit și mi-a zis că are în față o doamnă care este însărcinată în 8 luni jumătate și ceva s-a declanșat… Zic, deci de asta trebuie să îmi fac casă aici. Deci de asta toate astea… Au urmat niște cercetări, pentru că a trebuit să demonstrez că pot să țin copilul, să-l cresc și că pot să-l susțin, că am un comportament, o conduită. Mi-am dat seama că acesta e copilul. Cum a zis și ea «Din cer eu te-am ales»’, a spus Teo Trandafir în cadrul emisiunii ‘În Oglindă’.

Elena Cârstea are două fiice adoptive, Sanda și Adriana

Elena Cârstea este fericita mamă a două fiice, Sanda şi Adriana, pe care le-a adoptat de la orfelinat atunci când erau foarte mici. lena Cârstea a adoptat-o pe Sanda în 1998 dintr-un centru de plasament, iar un an mai târziu a înfiat-o pe Adriana. Artista s-a mutat în SUA în 2006, unde locuiește cu fetele și cu soțul ei, Glenn Muttart. În prezent, fetele Elenei Cârstea urmează o carieră militară.

„Sanda a ales să intre în Garda Naţională, unde poate fi solicitată să salveze americanii, în caz de situaţii de urgenţă, precum cutremure sau uragane…Cea mică va merge tot pe urmele Sandei. Vrea şi ea să fie în Garda Naţională, ceea ce m-a surprins. Nu mă amestec, le las pe ele să decidă ce vor să facă în viaţă.”

Horia Brenciu și Alice Dumitrescu l-au înfiat pe Toma

Horia Brenciu şi soţia sa, Alice Dumitrescu au un înfiat un băiețel în 2014. Artistul a convins-o pe mama biologică a micuțului să nu avortez asigurând-o că îl va înfia. Alice Dumitrescu și Horia Brenciu l-au adoptat pe nou-născut și l-au botezat Toma.

Vedete din Romania care au adoptat copii: 'Am ales lista copiilor greu adoptabili'

„Alice era gravidă cu Maria, iar Andreea avea 8 ani. Când am devenit tatăl lor oficial, Maria avea 7 ani şi Andreea, 15 ani. Îmi spun şi Horia, şi tati, dar şi tato. Acum, Maria are 20 de ani, Andreea, 28 de ani. În 2012, pe 1 noiembrie, a venit pe lume fetiţa noastră, Mina, care are 7 ani şi dragul nostru Toma vă salută la cei 5 ani ai lui… Auzisem de la nişte cunoştinţe de familie despre o tânără domnişoară care vrea să avorteze, şi atunci am făcut toate demersurile. Am zis: ‘Nu-l avortează, îl vrem noi!’. Soţia mea a fost cu ea peste tot. Era minoră. I-am asigurat toate elementele unei naşteri normale. După ce a născut, Alice l-a adus acasă. Am făcut toate hârtiile necesare”, a povestit Horia Brenciu.

Luminiţa Anghel nu a avut o relație bună cu fiul adoptiv, David

Luminiţa Anghel şi fiul său adoptiv, David Puşcaş, au trecut prin multe momente dificile și, din păcate, nu au avut niciodată o relație bună. David Pușcaș a declarat, la un moment dat, că se poate întreține singur și că el și mama sa nu mai comunică aproape deloc.

Vedete din Romania care au adoptat copii: 'Am ales lista copiilor greu adoptabili'

”Am noroc că am oameni, prieteni super ok lângă mine. Știi, pe de o parte ți se dă, pe de alta ți se ia. La mine, dacă familia n-a fost lângă mine, au fost prietenii. Și chiar sunt prieteni adevărați. Citisem în presă la un moment dat că mama îmi virează bani în nu știu ce cont. De când a început pandemia, eu ma întrețin 100% singur. Mama nu-mi trimite bani în cont, mă descurc să mă întrețin singur',  a declarat David Pușcaș, fiul adoptiv al Luminiței Anghel, pentru Ciao.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468