REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Vedetele au revenit pe covorul roşu la deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Toronto

Vedetele au revenit pe covorul roşu la deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Toronto

Replica API 11 septembrie 2021 | 00:00 574

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto(TIFF) a inaugurat joi seară cea de-a 46-a ediţie a sa cu proiecţia musicalului "Dear Evan Hansen", regizat de cineastul american Stephen Chbosky şi cu o distribuţie în care se regăsesc numeroase vedete, precum Ben Platt, Kaitlyn Dever, Amandla Stenberg, Nik Dodani şi Julianne Moore, relatează EFE, citată de Agerpres.

Stephen Chbosky, Julianne Moore, Ben Platt, Amandla Stenberg şi Nick Dodani au defilat pe covorul roşu din faţa Roy Thomson Hall din Toronto la premiera mondială a acestui film, care este o adaptare a musicalului omonim de pe Broadway, o producţie teatrală care a câştigat şase premii Tony.

Foto: (c) Dennis Porter/REUTERS

Premiera filmului "Dear Evan Hansen" şi parada protagoniştilor săi pe covorul roşu au marcat revenirea la o oarecare normalitate a competiţiei de la Toronto, considerată una dintre cele mai importante din lume, după ce ediţia din 2020 s-a desfăşurat în format virtual din cauza pandemiei de COVID-19.

Deşi protagoniştii musicalului "Dear Evan Hansen" au putut să pozeze la intrarea în sala de proiecţie a filmului, măsurile de securitate impuse de pandemie au împiedicat spectatorii să se apropie de covorul roşu din faţa Roy Thomson Hall, pentru a-i primi aşa cum se obişnuieşte pe actori.

Foto: (c) Mark Blinch/REUTERS

Printre vedetele care revin anul acesta la TIFF se numără, de asemenea, Jessica Chastain, Ben Platt, Benedict Cumberbatch, Vincent D'Onofrio, Kenny G, Keira Knightley, Molly Parker, Steven Soderbergh, Denis Villeneuve şi Sigourney Weaver.

Alte nume sonore ale marelui ecran şi care intenţionau să participe la TIFF 2021 nu au putut să călătorească în Canada din cauza normelor impuse de vaccinarea anti-COVID19 cu schema completă.

Foto: (c) Mark Blinch/REUTERS

Anul acesta, TIFF are un program ce include peste 100 de filme, documentare şi producţii de televiziune - aproximativ jumătate din numărul de producţii incluse în programul său din 2019, înainte de pandemie. Pentru a avea acces în sălile de proiecţii, spectatorii trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-COID-19 şi să poarte măşti sanitare.

"Dear Evan Hansen", realizat de Stephen Chbosky, cunoscut pentru regia unor pelicule ca "Austin Powers"(2002) şi "Wonder" (2017), prezintă povestea lui Evan Platt, un elev adolescent care are probleme de anxietate şi care scrie scrisori adresate lui însuşi, ca formă de terapie.

Printre filmele ce vor fi proiectate anul acesta la TIFF se numără şi lungmetrajul spaniol "La hija", al regizorului Manuel Martín Cuenca, şi coproducţia Spania-Argentina "Competencia oficial", regizată de Mariano Cohn şi Gastón Duprat, avându-i ca protagonişti pe Antonio Banderas, Penélope Cruz şi Oscar Martínez.

Filmul care va încheia festivalul, duminică, pe 18 septembrie, va fi "One Second", cel mai recent lungmetraj al regizorului chinez Zhang Yimou.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212