REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Vedetele din România reacționează împotriva războiului lui Putin: Delimitați-vă de acest JEG!

Vedetele din România reacționează împotriva războiului lui Putin: Delimitați-vă de acest JEG!

Replica API 3 martie 2022 | 15:30 2598

Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie a.c. o operațiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiștii care s-a dovedit a fi un adevărat război, în care sute de civili și militari și-au pierdut viața. Decizia liderului de la Kremlin a fost condamnată vehement și de vedetele din lumea întreagă, dar și din România. Delia, Smiley, Andra, Alexandra Stan, Andreea Marin sau Mihai Bendeac sunt doar câteva dintre persoanele publice care au reacționat în urma invaziei asupra Ucrainei.

Andra, Cătălin Măruță, Smiley, Andreea Marin, Mihai Bendeac sau Inna s-au numărat printre vedetele care și-au exprimat șocul și întristarea cu privire la vestea că Rusia a bombardat Ucraina.

Andra a postat un citat din Erich Hartmann: ,,Războiul este un loc în care tinerii, care nu se cunosc și nu se urăsc, se ucid, prin decizii ale unor bătrâni care se cunosc și se urăsc, dar nu se ucid”

Nici soțul artistei nu a rămas indiferent la necazul ucrainenilor.,,În anul în care femeile se refugiază ca să scape de bombardamente, nu știu cât le alină florile, dar m-aș bucura ca azi cu toții să fim puternici și optimiști!”, a scris Cătălin Măruță.

,,Mă întreb, de câteva zile,

Oare ce o fi în inima unei mame care-și poate privi pentru ultima oară copilul, când știe că pleacă pe front? Oare ce simte o soție care va fi alături de bărbatul ei doar până la graniță? Oare cum vad copiii lumea când ridică capul după umărul tatălui care-i strânge în brațe, poate pentru ultima oară? Știu. Sunt întrebări grele. Dar, din păcate, fac parte din realitatea la care suntem martori de câteva zile. O realitate la care nu am găsit încă explicație. Acesta e un război pe care nimeni nu vrea să-l ducă, pentru că tinerii care lupta în el vor să-și trăiască viața ca să dăruiască flori, nu să le primească la mormânt. Și mă întreb încă ceva. Până când armele vor mai ține locul diplomației? Până când oamenii vor avea de suferit pentru orgoliile personale ale celor puțini? Până când vor avea bani pentru arme și vor minți că nu au pentru oameni? Nicio armată din lume nu poate cuceri speranța și nicio bombă nu poate descuraja binele.”, a fost mesajul lui Smiley.

Andreea Marin

Ca ambasador UNICEF, Andreea Marin s-a deplasat în Vama Sighet, unde sprijină înfiinţarea primelor centre de tip "Blue Dot" pentru refugiaţi ,,Viața a milioane de copii din Ucraina este în pericol, dar și a celor care pleacă din țara lor, lăsând tot ce au trăit până acum în urmă. Pleacă înspăimântați, neștiind unde vor ajunge, ce mai înseamnă cuvintele "viitor" și "speranță". Nu sunt cuprinși de teamă de ieri, ci coșmarul și-a făcut loc în inima și în mintea lor de multă vreme, se așteptau la răul ce nu putea fi definit decât prin îngrijorarea de fiecare zi a părinților lor.

Niciodată nu mi-am închipuit că voi vorbi cu copilul meu despre un război atât de aproape de noi. Că voi fi întrebată dacă va trebui să plecăm de acasă. Credeam că nu există mai dureros și mai greu, decât ceea ce am întâlnit în Africa cea săracă, fără medicamente care salvează vieți, fără curent electric și apă potabilă. Sau decât ce am simțit intrând în ruinele caselor distruse de tsunami în Asia. Dar copii dezrădăcinați de război nu, nu mă gândisem că voi întâlni în această viață... Și mame, ca și mine, cu lacrimi în ochi și suflete îngenuncheate de teamă. În Ucraina, folosirea armelor grele transformă infrastructura esențială de apă în ruină și școlile devin triste și părăsite. Dacă luptele nu încetează, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate forțat, cum deja se întâmplă, iar nevoile umanitare cresc dramatic în fiecare zi. Mii de refugiați vin și spre România, unii caută să rămână, alții tranzitează țara, sunt oameni triști, speriați, dezorientați și fără niciun bagaj către noua destinație în viață.”, este unul dintre mesajele postate de vedetă.

Mihai Bendeac: Delimitați-vă de acest JEG!

Mihai Bendeac a avut un mesaj tranșant pentru cetățenii ruși.

,,NOAPTEA UMANITĂȚII… Aseară, la finalul spectacolului, am încercat și noi să transmitem un mesaj. Excepțional s-a comportat România în ultimele zile! Felicitări poporului ucrainean pentru felul în care țin piept unui Că..t cu chip (relativ) uman.

Fac un apel către ruși! Fraților! Vă citesc literatura, vă admir actorii, pictorii, regizorii, spiritul, cultura… Dar nu vă este jenă să fiți sclavi de atâta amar de vreme? Nu e ciudat că, cel puțin în ultima sută de ani, ori de câte ori a murit un lider al vostru, toată lumea a fost fericită? (Inclusiv o mare parte dintre voi)

DELIMITAȚI-VĂ de acest Jeg!”, a fost mesajul lui Mihai Bendeac.

(click pe fotografie)

De asemenea, Alexandra Stan, Inna sau Delia au postat imagini negre pe Instagram în semn de protest față de război.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aaa... daca a postat si alexandra stan...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272