REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Vela zice că știrea „sunați la 112 dacă cineva strănută în metrou fără mască“ e fake news

Vela zice că știrea „sunați la 112 dacă cineva strănută în metrou fără mască“ e fake news

Replica API 13 mai 2020 | 00:00 1595

Să nu lăsăm o excepție să strice un fake news. Așa pare că a funcționat o nouă știre ruptă din context astăzi.

”Când vedeți pe cineva că strănută și n-are mască, sunați la 112” este declarația care a făcut înconjurul Internetului. Care e explicația?

Marcel Vela

Ministrul Marcel Vela a făcut o declaraţie de presă, recent, pentru presa centrală, precizând că, cel puțin la metrou, în București, vor fi polițiști care vor veghea ca oamenii să aibă mască, dar a cerut vigilența și de la cetățeni, sfătuindu-i să sune "instant" la 112 dacă, de exemplu, văd o persoană care strănută în metrou și nu are mască.

Marcel Vela a intervenit la Digi24, unde a oferit următoarele explicații:

”Site-ul care a preluat declarația mea din interviul respectiv a trunchiat-o într-un mod incorect, de pe acel site au luat și televiziunile declarația. Eu vă citesc întrebarea, ca să vă dați seama: ”Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască și strănutând, poate face o glumă proastă sau poate fi infectat, ce facem în acel moment?”. Deci era vorba de unul fără mască, infectat și ce facem în acel moment. Discutând mai devreme că la gurile de metrou se vor verifica toți pasagerii și toți vor trebui să aibă mască, în metrou, presupunând în vagonul de la metrou, unul dintre indivizii care vrea să facă acest rău își dă jos masca și e și infectat. Eu răspund: ”În momentul acela sunați la 112, la toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine, putem suna la 112 instant- adică dacă omul și-a dat masca jos intenționat", a spus Vela.

"Era discuția despre un infectat care intră în metrou şi-şi dă masca jos"

"Dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună-știință”. Era discuția despre un infectat care intră în metrou și-și dă jos masca. Nu e un răspuns general pentru toți care nu au mască să aibă dosare penale.” a spus Marcel Vela la Digi24, citat de dcnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bou,...se incurca in minciunile lui de ministru
2
0
Cata nesimtire la individul asta! Cum o da la intors, jignindu-ne inteligenta! L-am ascultat cu urechile mele in raspunsul dat lui Buhnici si acum zice, cu o nesimtire fara egal ca i-a fost trunchiat raspunsul... Ba, coaie de arici, ne iei de prosti?!
6
0
Daca trage unu o basina in metrou sunati la 112, este posibil ca basina sa fie cu Zyklon B si sa muriti ca jidani la Auschwitz
6
0
Politia romana ,diicot,diias,trupe speciale,transporturi si parchetul Constanta sa stearga din lista oficiala a celor care ne sponsorizea pe Sandulescu Viorel interlop si proxenet din Cernavoda. Regrete eterne si sa ne impacam cu gandul ca vor veni spagile dw la Cernavoda cu 1000 de euro mai putin.
5
0
Liberalii o dau in DICTATURA !!!
10
0
Luati la suturi si pietre in parbrizele masinilor alea platite de NOI POPORUL! Batuti la talpi cu creanga de la salcie,dezbracati legati de copac in padure si dati cu miere de albine sa vedem ce se intampla?calus in gura bien-sur sa nu tipe!ERA BINE NU?Dar noi suntem Patrioti si Crestini si nu o sa le facem asa ceva cu toate ca ei merita pe deplin,la cati copii au traficat din Romania merita jupuiti dar asta e...ii lasam in pace ca noi iubim nu omoram ca ei!NOI NU SUNTEM DEPENDENTI DE ADRENOCHROME CA EI!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272