REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Veneţia 2021: Roberto Benigni, recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră

Veneţia 2021: Roberto Benigni, recompensat cu Leul de Aur pentru întreaga carieră

Replica API 4 septembrie 2021 | 00:00 607

Jane Campion, regizoarea filmului ''Pianul'', i-a înmânat Leul de Aur pentru întreaga carieră lui Roberto Benigni, miercuri seară, la ceremonia de deschidere a celei de-a 78-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, relatează EFE, citată de Agerpres.

Roberto Benigni

Regizoarea australiană a evidenţiat talentul de comediant, dar şi sentimentul de speranţă şi de sinceritate transmis de filmele lui Benigni, spunându-i acestuia: "Eşti un miracol". O aluzie la cel mai cunoscut film al lui Benigni, o poveste plină de emoţie şi de tandreţe care se desfăşoară în plin Holocaust scrisă, regizată şi interpretată de el însuşi şi care i-a adus numeroase premii în întreaga lume, între care şi trei premii Oscar.

Potrivit lui Jane Campion, "La vita e bella", celebrul film al lui Roberto Benigni, ne arată că "se petrec lucruri insuportabile", dar ne învăţă, totodată, "importanţa de a crede în miracole".

La ceremonia la care a asistat şi preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, Roberto Benigni, născut în 1952 în Castiglion Fiorentino, a urcat pe scenă vizibil emoţionat şi cu "un sentiment de dragoste şi de gratitudine imense".

"Mă aşteptam să primesc o pisicuţă, dar un leu... este cel mai prestigios şi mai luminos premiu pe care îl puteam primi", a spus artistul.

El a dedicat premiul persoanelor care l-au ajutat să facă primii paşi în lumea spectacolului. "Vin dintr-o familie de o sărăcie aristocratică, multă lume m-a ajutat", a recunoscut Benigni.

El i-a aminitit totodată pe regizorii cu care a lucrat, menţionându-i pe Bertolucci, Costa Gavras, Jim Jarmusch, Fellini, Blake Edwards, sau pe Matteo Garrone. Dar, mai presus de toţi, a dorit să împartă premiul cu soţia sa, actriţa Nicoletta Braschi, prezentă de asemenea la ceremonie. "Nici măcar nu vreau să-i dedic premiul, pentru că este al ei. Nicoletta, cunosc un singur mod de a măsura timpul: cu tine şi fără tine", a spus Benigni.

În cadrul ceremoniei au fost prezentaţi oficial toţi membrii juriului actualei ediţii, prezidată de regizorul sud-coreean Bong Joon-ho, care s-a declarat emoţionat ca cinefil să poată vedea cele 21 de filme aflate în competiţie, începând cu cel prezentat în seara inaugurării ediţiei din acest aa a festivalului, "Madres paralelas", de Pedro Almodovar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212