REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Veneţia78: Penelope Cruz a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă

Veneţia78: Penelope Cruz a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă

Replica API 13 septembrie 2021 | 00:00 659

Vedeta spaniolă Penélope Cruz a câştigat sâmbătă, la Veneţia, premiul pentru cea mai bună interpretare feminină cu rolul din pelicula "Madres Paralelas", o nouă colaborare cu regizorul său preferat, Pedro Almodovar, transmite AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: (c) La Biennale di Venezia/twitter

"Mulţumesc Pedro, tu ai creat o magie, te ador", i-a transmis Penelope Cruz marelui regizor spaniol în momentul în care a primit premiul. Ea i-a dedicat premiul şi lui Pilar Bardem, mama soţului său, actorul Javier Bardem, care a decedat în luna iulie.

Filmul care a deschis cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, "Madres Paralelas" este un omagiu adus zecilor de mii de persoane care au dispărut în timpul Războiului Civil din Spania şi al dictaturii generalului Franco.

În acest film, Penelope Cruz interpretează personajul Janis, o femeie singură şi care se apropie de 40 de ani, care rămâne pe neaşteptate însărcinată - la fel ca adolescenta Ana, pe care Janis o întâlneşte la spital în ziua în care fiecare dintre ele urma să nască o fiică.

Vieţile lor se întrepătrund tot mai mult după ce bărbatul cu care Janis a avut o aventură solicită un test de paternitate, în timp ce ea are nevoie de ajutor pentru exhumarea trupului străbunicului ei, asasinat de trupele lui Franco.

Penelope Cruz, una dintre artistele preferate ale cineastului Pedro Almodovar şi care a dezvăluit că a decis să devină actriţă după ce a văzut unul dintre filmele cineastului pe când avea vârsta de 16 ani, afirmă că Janis este unul dintre cele mai complexe personaje pe care le-a interpretat până acum şi că s-a simţit privilegiată să lucreze încă o dată cu regizorul care a ajutat-o să devină celebră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272