REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Venezuela anunţă revenirea ambasadorului Germaniei, expulzat în martie pentru „ingerinţă“

Venezuela anunţă revenirea ambasadorului Germaniei, expulzat în martie pentru „ingerinţă“

Replica API 3 iulie 2019 | 00:00 289

Daniel Kriener

Guvernul lui Nicolas Maduro a anunţat luni revenirea la Caracas a ambasadorului Germaniei pe care l-a expulzat în martie pentru ''ingerinţă în afacerile'' Venezuelei după ce diplomatul şi-a manifestat sprijinul pentru opozantul Juan Guaido, relatează AFP.

"Un proces de normalizare a relaţiilor diplomatice dintre cele două state" a fost lansat luni în cadrul unei reuniuni bilaterale la Berlin, a indicat diplomaţia venezueleană într-un comunicat.

În consecinţă, preşedintele socialist a decis că ambasadorul Daniel Kriener nu mai este "persona non grata" şi guvernul german a decis că se va întoarce la Caracas.

Cu puţin înainte de expulzarea sa, diplomatul german şi-a manifestat sprijinul faţă de Juan Guaido, aflându-se în compania a 12 ambasadori din ţări occidentale şi latino-americane pe aeroportul din Caracas pentru a-l primi pe opozant la revenirea sa din străinătate.

În acel moment, ministrul de externe german Heiko Maas a apreciat această expulzare "incomprehensibilă", reiterând sprijinul Berlinului pentru Juan Guaido.

Germania, ca şi alte 50 de ţări, între care SUA, îl recunoaşte pe opozantul de centru-dreapta în calitate de preşedinte interimar al Venezuelei, o ţară care traversează cea mai gravă criză politico-economică din istoria sa recentă.

Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie şi consideră că Nicolas Maduro a ajuns la putere în urma alegerilor prezidenţiale frauduloase din 2018.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212