REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Venezuela: Guvernul anunţă restabilirea curentului electric în întreaga ţară

Venezuela: Guvernul anunţă restabilirea curentului electric în întreaga ţară

Replica API 12 aprilie 2019 | 00:00 366

Jorge Rodriguez

Guvernul venezuelean a anunţat miercuri că a fost restabilit curentul electric în întreaga ţară, însă cu câteva întreruperi programate, potrivit acestuia, la mai puţin de 24 de ore după o nouă pană masivă, relatează AFP.

"Asigurăm furnizarea de energie electrică pe întreg teritoriul naţional", a declarat ministrul comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, într-un discurs transmis la televiziunea de stat, prima intervenţie guvernamentală de la începutul întreruperilor în furnizarea energiei electrice.

Ministrul a atribuit ultima pană masivă, care a avut loc la orele 03.20 GMT, unei defecţiuni la hidrocentrala Guri (sud) care furnizează 80% din necesarul de energie electrică al ţării, "consecinţă a pagubelor provocate de atacul terorist" de la 7 martie.

La începutul lui martie, o uriaşă pană electrică a blocat ţara timp de o săptămână, urmată de alte întreruperi care au constrâns guvernul să introducă un plan de raţionalizare în întreaga ţară, cu excepţia capitalei, Caracas.

Executivul a acuzat SUA şi opoziţia că au declanşat de la distanţă un atac ''cibernetic'' şi ''electromagnetic''. Adversarii preşedintelui socialist Nicolas Maduro estimează la rândul lor că recentele întreruperi de electricitate ţin de întreţinerea defectuoasă a infrastructurilor.

În noaptea de marţi spre miercuri, Caracas şi 20 din cele 23 de state au rămas din nou în întuneric, potrivit informaţiilor difuzate pe reţelele sociale.

Ministrul comunicaţiilor a mai anunţat că raţionalizarea va rămâne în vigoare până la sfârşitul lui aprilie şi a îndemnat populaţia să facă economie de energie electrică.

La Caracas, luminile s-au aprins treptat miercuri dimineaţă, în timp ce în unele regiuni din vestul ţării cunosc în continuare probleme de aprovizionare cu energie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218