REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Venezuela: Preşedintele autoproclamat, Juan Guaido, a primit interdicţia de a părăsi ţara

Venezuela: Preşedintele autoproclamat, Juan Guaido, a primit interdicţia de a părăsi ţara

Replica API 31 ianuarie 2019 | 18:15 463

Juan Guaido

Justiţia venezueleană i-a interzis marţi lui Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte, să părăsească ţara, o ripostă a preşedintelui socialist Nicolas Maduro împotriva acestui opozant susţinut de Statele Unite, relatează AFP.

Obiect al unei anchete preliminare, în special pentru "acţiuni aducând atingere păcii din ţară", şeful parlamentului, 35 de ani, este supus unei "interdicţii de a părăsi ţara fără autorizaţie până la finalul anchetei" şi blocării conturilor sale bancare", a anunţat preşedintele Tribunalului suprem de justiţie (TSJ), Maikel Moreno.

TSJ, cea mai înaltă instanţă juridică din Venezuela, este subordonat puterii, toţi membrii săi fiind desemnaţi de chavism.

Anterior, Casa Albă a avertizat: "Cei care încearcă să saboteze democraţia şi să îl atace pe Guaido vor suporta consecinţele", a scris pe Twitter consilierul preşedintelui Donald Trump pentru probleme de securitate naţională, John Bolton.

"Singurul răspuns al regimului este persecuţia, represiunea", a denunţat în faţa presei Juan Guaido, când ameninţările cu represalii la adresa sa au apărut în cursul zilei de marţi.

El a lansat un apel funcţionarilor din justiţie: "Nu trebuie să vă sacrificaţi pentru uzurpatorul Maduro şi gaşca sa!".

Pentru a-l fragiliza mai mult pe Nicolas Maduro, Statele Unite au ameninţat marţi cu noi sancţiuni contra regimului de la Caracas.

"Căutăm sancţiuni suplimentare (...) pentru a ne asigura că protejăm activele ţării pentru poporul venezuelean", a afirmat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin. "Fără îndoială, încercăm să tăiem fondurile regimului", a mai spus el.

Luni, Statele Unite au sancţionat compania naţional a petrolului din Venezuela, PDVSA, căreia i-au interzis să aibă legături comerciale cu entităţi americane şi i-au îngheţat bunurile din străinătate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atentat la butoiu cu miere al Rusiei din America. Maduro apara butoiu.
0
0
Putin a trimis 400 de batausi ca sa il apere pe Maduro.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272