REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Venezuela: Puterea va ridica imunitatea parlamentară deputaţilor care au sprijinit revolta eşuată

Venezuela: Puterea va ridica imunitatea parlamentară deputaţilor care au sprijinit revolta eşuată

Replica API 7 mai 2019 | 00:00 348

Adunarea Constituantă din Venezuela, în întregime favorabilă preşedintelui Nicolas Maduro, se pregăteşte să ridice imunitatea deputaţilor parlamentului, singura instituţie controlată de opoziţie, care au susţinut revolta militară eşuată de marţi, a anunţat duminică numărul doi al puterii chaviste, relatează AFP.

"Procuratura a început ancheta şi toate cererile de ridicare a imunităţii parlamentare ajung la Adunarea Constituantă aşa cum trebuie (...) Este clar că vom vota cu mâna ridicată pentru ridicarea imunităţii parlamentare a tuturor celor care au participat activ la această acţiune", a declarat preşedintele Constituantei, Diosdado Cabello.

Această adunare a fost înfiinţată în 2017 de către putere, este dotată cu prerogative extinse şi înlocuieşte parlamentul.

"Justiţia va acţiona, să nu aveţi nicio îndoială în legătură cu asta", a mai explicat Diosdado Cabello, cel mai apropiat colaborator la preşedintelui Nicolas Maduro, în cursul unei reuniuni a militanţilor PSUV, partidul prezidenţial, la Caracas.

Parlamentul este prezidat de opozantul Juan Guaido, la originea apelului la revoltă militară, şi controlat de opoziţie după legislativele din decembrie 2015. La câteva săptămâni după aceste alegeri, Curtea Supremă, considerată de opoziţie ca fiind supusă puterii, l-a declarat "insubordonat" şi a decretat "nule" deciziile acestuia.

Adunarea Constituantă i-a ridicat deja imunitatea parlamentară lui Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
brava maduro
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212