REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Veniţi de luaţi LUMINĂ și… în mai!

Veniţi de luaţi LUMINĂ și… în mai!

Replica API 21 mai 2020 | 00:00 4058

Premieră absolută în religia ortodoxă! Anul acesta, credincioşii vor primi Sfânta Lumină de două ori în decurs de doar o lună. Astfel, Arhiepiscopia Tomisului cheamă credincioșii în noaptea de 26 spre 27 mai pentru a primi Lumina Învierii.

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului?

“În noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști;

Se rânduiește un post bisericesc de trei zile în întreaga eparhie, în zilele de 24, 25 și 26 mai, în care credincioșii se pot spovedi, astfel încât să poată primi Sfânta Împărtășanie la Liturghia din noaptea de 26 spre 27 mai;

Joi, 28 mai, întrucât Înălțarea Domnului este și ziua pomenirii eroilor, preoții pot pomeni în cimitire pe cei adormiți precum la Paștele Blajinilor. Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paști de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare. Veniți de luați Lumină!”.

Eugen Tănăsescu: Nu se repetă slujba de Înviere

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, spune că nu ar fi vorba despre o repetare a slujbei, deoarece credincioşii nu au putut merge să ia Lumină în urmă cu o lună. De asemenea, preotul Tănăsescu a menţionat faptul că presa are un rol important în comunicarea cu credincioşii. “Nu se face Paştele, miercurea respectivă, înaintea Înălţării este prevăzută această slujbă, dar ea se făcea de regulă ziua. Apelăm la această situaţie în care îi chemăm pe credincioşii care doresc, deoarece dumneavoastră aveţi un rol important să anuntaţi ca lumea să vină să ia Lumină. Nu este oficiată din nou slujba de Paşte. Se repetă din nou chemarea credincioşilor de a lua Lumină. Dar nici asta nu este repetare, pentru că de Paşte nu s-a întâmplat. Cine a venit de Paşte să ia Lumină?”, a declarat Eugen Tănăsescu.

”Nu este o noutate faptul că vor veni mulţi credincioşi”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a vorbit şi despre măsurile luate de insituţie în contextul chemării credincioşilor la cultele religioase.“A lipsit gestul ritualic de cult respectiv în care preotul cheamă şi credinciosul primeşte. Există posibilitatea să vină un număr mare de credincioşi, dar nu este vreo noutate. Regulile de distanţare rămân aceleaşi”, a mai specificat Eugen Tănăsescu.

Eugen Tănăsescu: Nu cred că este nevoie de forţe de ordine

Eugen Tănăsescu nu crede că va fi nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a asigura evenimentul şi spune că acum se vor vedea adevăraţii credincioşi şi nu cei care veneau de fapt pentru distracţie la biserică.“Vom vedea săptămâna viitoare după ce vom culege nişte informaţii. Nu cred că este nevoie de forţe de ordine”, a mai punctat preotul Tănăsescu.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iuda este parintele duhovnicesc a lui Teodosie
2
0
Vand oua vopsite, miel, drop, cozonac.
10
0
Mai oameni buni , Tomitanul joaca POPA-PROSTU cu facatura asta de inviere ! Cat de sarac cu duhul sa fii ca sa pui botul la aceasta prosteala ?
12
0
Raspopitu"nu mai are bani? Ma indoiesc. Oricum baieteii pe ca ii trage in pula sunt naivi. Nu stiam ca Iisus invie de cate ori vrea prdifilul Teodosie
10
1
Bravo limbistii mei fiti activi bulangii peneleului
1
13
Rusineeeee Fomisti Nu stiu cum sa mai prosteasca oamenii...
9
1
Ce m am speriat....PIEI SATANA
11
1
Nu pot sa cred. Aveti averi si spuneti ca nu sunteti imbracati de la Armani,nu aveti telefoane si masini scumpe,terenuri,constructii vile etc.Poate va face DNA o vizita curand pentru verificare. Impartasiti-va intre voi cu aceiasi lingurita! Impozitarea tuturor bisericilor cu schituri casute ,unde se face turism etc.Incetati cu cersetoria si conturi deschise.Daca vrea omul doneaza benevol la biserica.Fara cont nu puteti sta? Platiti taxe pe sumele primite in cont? Sunteti penibili.
18
1
Teodosie zis si Mache ,sub acest nume semna informarile facute le securitate, Are un hotel la Dorna Candreni , lucreaza calugarii acolo iar el incaseaza banii Ce a facut cu 350.000 E bani europeni ? Sane spuna el , unde au disparut banii ?
17
1
Puteti veni sa luati lumina si voi,cei care nu ati luat in anii precedenti!Dam lumina si pt.2016,2017,2018,2019,bani sa iasa,sa facem targetul la incasari!
18
1
hahahahaahahaha
8
1
Venim lunar pana la Craciun Prosti cei care se duc
13
1
Daca cele doua satane din prima poza au decis asa atunci n-au decat! Ciudat este ca se vor gasi destui prosti tampiti de religie care sa puna botul la asa ceva!
18
1
Privind lingurita unica, s-a sesizat parchetul care a decis ca impartasirea cu o singura lingurita este LEGALA!
7
8
...ROMANUL TREBUIE FUTUT SI SARACIT.ASA-I STA BINE DE SECOLE.
16
1
Spovedania unde o face in gradina ?----ptr lingurita unica nu s-a esizat nimeni nici politia cu amenda nici guvernu nici scoala nici medicii ?----asta face ce vrea in Cta
14
2
Asta face ce-l taie capul? Pentru el nu exista lege? Daca se raspandeste virusul ii trateaza pe banii lui pe credinciosi? Politia nu mai da amenzi? Rusine! Tebuie sabotata aceasta "inviere".
15
3
Teodosie e un nebun, da l draku de dement
22
2
si a pierdut ratiunea si antreneaza dupa el si pe restul de creduli Deci sa cred ca lumina care am ptimit o de Paste este falsa si ca ne da el acum lumina buna Oare Corona nu l poate linisti putin ???
32
2
Mai astia de la patriarhia Romana cum sa spuneti caTeodosie are autonomie,adica nu are treaba B.O.R cu ce se intampla la Constanta,pai pe asta cine l-a uns innaltpreasfintit ma?,nu cumva patriarhul BOR ala care a fost. Sa nu va mirati daca un mare numar de ortodocsi constanteni vor alege alta religie pentru ca voi doar asa intelegeti pana atunci folositi lozinca"pastorul Spagoveanu a tinut turma unita",pentru ca asa spun popi despre oamen ca ei sunt ca oile nu gandesc,noroc cu Spagoveanu,Tanasescu si alti popi care le sunt pastori si ii conduc la mantuire,adica la viata vesnica.
32
3
prezent.ca doar candidez
9
0
baga bani !
22
2
Sa nu va puna dracu' sa veniti la nou-inventata inviere fara cash in buzunar! Fara lumanari din supermarket, de la diavol adica,si aveti de achitat si cutia milei pe 3 luni! Daca va cere popa,dati si lui ca s-a deranjat de acasa! Hai dragi constanteni,plange seiful....
25
3
Spagoveanu este in lupta directa cu doctorii si industria de hapuri. Dar al naibi popa totdeauna invinge. Pentru ca cei prosti e multi si este de partea lui. Sic. Tir. Satana cu sutana.
29
1
Cand ai bani faci pastele si craciunul cand vrei tu,dar acum la spovedanie doar ce s-au schimbat microfoanele!
20
1
La biserica Sf Stefan din parcul de la gara slujbele se tin in biserica cu o gramada de enoriasi iar preotul Nicolae ii sperie pe credinciosi ca nu e niciun Coronavirus si ca urmeaza sa- i vaccineze si sa- i cipeze petoti, ca e o conspiratie a statelor mari sa distruga state mai mici. Nu mai stiu ce sa inventeze ca sa faca lumea sa creada in minciunile lor si sa atraga cat mai multi amarati sa le ia si putinii bani pe care ii au.Ce credibilitate mai poate avea biserica daca inventeaza o a 2- a Inviere, slujbe noaptea pt Constantin si Elena si altele; totul pt bani.
23
3
Cu alte cuvinte ,daca esti nascut in Februarie si nu ai avut invitati,poti sa-ti serbezi ziua de nastere si in August. Care e problema,din moment ce pana si evenimente istorice si spiritual se pot modifica dupa bunul plac al unui popa dus cu capul? La ce bun sa mai tinem cont de reguli? Revelionul o sa-l facem in Mai, 1 Mai se va serba in Septembrie ca am avut pandemie. Taierea motului dupa botez se poate face cand iesi la pensie,daca mai ai un floc pe cap.
33
2
asta ma convins.pe satanele astea carora noi le spunem popi,preasfinti parinti etc, nu ii intereseaza decat banii.sper ca dumnezeu sa ii pedepseasca cat mai curand.AMIN.
27
2
2 chestii sunt cu biserica asta, 1 aduce bani paraindarat necontrolabili functionarilor statului si 2 prosteste si indruma fraierii pe cine sa voteze la alegeri. Asa ca, indiferent cine vine la conducerea unei tari va lasa lucrurile sa mearga la fel cu religia, biserica si popii deoarece fiecare dintre ei indiferent care este la putere se folosesc de ei. Toti sunt hoti si escroci dar Spagoveanu asta este iesit din comun. Si prostul ala de Tanasescu care nu se alage aproape cu nimic ii tine partea !
23
1
E foame de bani la tzapi.Sluga Tanasescu , ciumpalacul asta imi aduce aminte de Tanasescu din filmele cu comisarul Moldovan,impreuna cu Tzapul Sef Teodosie Shpagoveanu au nevoie de un control psihiatric de urgenta, eventual o internare la Balaceanca.
28
1
au inceput sa umble din casa-n casa sa stranga banu, cash-cavalu... numele lui eugen tanasescu se recomanda a fi asezat deasupra numelui munchausen, la mincinosi, ca de fapt toata miscarea are ca scop strangerea banilor... cat despre teo dos ie, actiunile sale arata ca se crede deasupra Sfintei Treimi
31
1
Nenorocitul asta punea directirii in Constanta pe timpul lui Nastase -psd ciuma rosie Acum la comanda tot a psd creaza deordine in Dobrogia ca sa discrediteze guvernul si presedintele
25
2
Dumnezeu cu asta
19
1
Nu-i vorba ca face slujba de paste, dar secatura asta de Spagoveanu aduna oamenii ca pe oi si poate declansa o epidemie de nu ne mai revenim. Baga Constanta in carantina si mai deschidem din pul@sezonul estival. Doar ca nu le-a iesit pasenta de paste. Mare lichea!
32
2
Asa tare ma ingretoseaza acest spagoveaaaanu vai si vai.Dupa ce ii patron de firma funerara mai si flatuleaza pe cadrele medicale.Tare mult as vrea sa ma contrazica toooti slugoi acestuia chiar si administratori firma funerara care is maaaxim de nesatui.Cunoscatori stiu la ce ma refer.
30
1
in 2020 mai credeti in prieteni imaginari!? Biserica e cea mai tare afacere. Asta are domeniu prin Moldova si voi mergeti sa va spovedeasca. Nu mai trimitetivcopiii la.ora de religie sa fie indobitociti de mici. Religiile sunt cea mai mare escrocherie!
30
2
Va salut , s-a golit VISTERIA , nu mai sant bani ????daca enoriasi nu mai merg la biserica ???Atunci ia venit lei SPGOVEANU , ideea minune ???De a reface filmul INVIERII DOMNULUI ISUS HRISTOS ???Care are priza la CREDINCIOSI ?????Asemenea campaniei electorale a Ciumei Rosii !!De ce acest INDIVID , nu respecta si nu aplica LEGE si DISPOZITIILE date pe liniea PREVENIRII VIRUSULUI ????????El face parte din UDMR ?????, Proromania , PSD ???????De mereu este contra ?????Si nici o autoritate NU-L SANCTIONEAZA ????RUSINEEEEEE !!Ce exemplu este pentru populatie si societate ?????
29
1
Marele Hoz al BOR-lui romanesc,care contribue la sarcia si distrugerea natiuni de peste 70 -80 de ani care au vandut inteligenta romanie si mai ales la noi in Dobrogea ca ne au colectvizat PCR la urgenta cu ajutorul lor de Hozi,ca lumea se spovedea la ei si ei ii vindea.
23
2
Saracu e dus cu capul !--_Ce-i asta facem pastele cind vrem ?----nu exista reguli precise ?
29
2
bine ai spus Luiza....
17
2
Eu am pierdut slujba de Craciun! Se poate un replay?
34
2
In Grecia biserica face acelasi lucru dar acesta nu este motiv de breaking news. Nu comentez decizia de la Constanta dar nu instrumentalizati informatia in asa fel incat sa fie primita gresit de oameni. Atac, atac, dar sa stim si noi! Daca titlul ar fi fost, Teodosie aduce lumina Invierii la Constanta nu mai citea nimeni....
7
25
Fereaca Dumnezeu de asa slujitori ai biserici Crestin Ortodoxe Romane . Citez pe cineva , dracu pe comoara este acest popa . Este foarte indaratnic acest popa . Dupa cum sa vazut el nu respecta atoritatea statului . Pe langa toate neascultarile lui , ii indeamna si pe alti la neascultare . Riscu este mare aici in dobrogea ca numarul celor care pot sa se imbolnaveasca sa creasca . Degeaba tot efortu depus de catre cadrele medicale si de catre agenti de politie, jandarmerie , armata daca acum riscam la indemnul acestui popa la nesupunere .
37
4
O bataie de joc mai mare ca religia si biserica nu este pe acest pamant! Lua-v-ar dracu pe toti!
34
5
Un dobitoc, avid dupa bani care pozeaza in mare crestin. Nesimtitul asta se oftica ca i-au scazut incasarile si nu mai are cine sa-i pupe poala. Sa faca bine guvernul sa-i impoziteze si pe popi, ca astia numai bani la negru fac.
46
4
Fiind turbati ca au ratat cea mai importanta colecta a anului - Pastele, jegurile mai trag o dubla! Sa faca invierea lunar, au si popii rate la leasing, cheltuieli cu casele etc
45
3
Pe teo dosie nu il bate nimeni. Nici Dumnezeu.
28
5
Cum sa decretezi tu a doua inviere, Teodosie? Ce, esti Dumnezeu? Inseamna ca toata rinduiala ortodoxa e o excrocherie
49
4
au pierdut incasarile din 19 aprilie si trebuie sa recupereze cumva, inca n-ati inteles ca ei au bani de facut, si daca nu-si fac suma nu se poate, biserica n-a fost niciodata altceva decat o intreprindere de facut bani
47
5
Poate reuseste INTUNECATUL sa lumineze???hahalera drakului ce este...hotoman nemernic...a ridicat in numele bisericii un camin pentru batrani??? a facut un adapost pentru copiii abandonati??? NNNUUU!!! SABOTAJ constanteni...pe el...afara din Constanta cu el...afara din Dobrogea...Sa treca Dunarea ..innotand. ca doar este preasfintit
35
5
un nenorocit o sataana ,vor sa recupereze pierderile , pai sa mai faca si craciunul anticipat prin August sa fie sigur nenorocitul canu pierde bani
53
2
Credinciosilor va rog stati acasa si nu va luati dupa securistii din Arhiepiscopia Constanta. Pimen a fost deja pedepsit, acum e in ceruri si e un nimeni. Fara securisti alaturi de mine!
42
8
Circ si nimic mai mult. Fereasca sfantul autentic de asa satana cum e spagoveanu asta.
52
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367