REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Verdictul FBI! Arma lui Alec Baldwin nu se putea descărca accidental

Verdictul FBI! Arma lui Alec Baldwin nu se putea descărca accidental

Replica API 18 august 2022 | 20:35 828

Raportul FBI, în cazul armei utilizate de Alec Baldwin pe platourile de filmare, indică faptul că actorul ar fi tras și pistolul nu s-a descărcat accidental, transmite TMZ.com.

Alex Baldwin

ABC News, citat de TMZ.com, a examinat o copie a raportului FBI, care contrazice declarațiile lui Alec Baldwin.

Actorul a susținut că, în timpul filmărilor producției „Rust”, arma utilizată ca recuzită era una reală, ar fi fost încărcată din neatenție cu muniție reală, iar armurierul i-a predat-o fără să verifice.

Este neclar dacă FBI a testat arma utilizată la filmări

Astfel, în timpul filmărilor, două persoane, din echipa de producție au fost împușcate, una decedând. Alec Baldwin a declarat, ulterior, că arma s-ar fi descărcat și că el nu a apăsat pe trăgaci.

„Revolverul Colt, calibrul 45 nu se putea descărca fără ca trăgaciul să fi fost acționat”, se arată în raportul citat, concluzia venind în urma unor teste balistice.

Nu se știe dacă FBI a testat chiar pistolul utilizat la filmări sau un model identic. Alec Baldwin a declarat că, anterior tragicului incident, primise arma, o armase și se poziționa conform indiciilor primite de la Halyna Hutchins.

Acela a fost momentul fatidic. Alec Baldwin a declarat că arma s-a descărcat, doi colegi, Joel Souza și Halyna Hutchins, fiind împușcați.

„De două săptămâni am tot repetat scena și totul a ieșit perfect. În toată cariera mea, și am niște ani în spate, nu am mai întâlnit o situație în care muniția-oarbă de recuzită poate să arunce un proiectil care să treacă prin corpul cuiva și să ajungă în altă persoană.

Am scos arma și s-a descărcat. Amândoi au căzut la podea. Ea nu mișca și el țipa”, a rememorat Alec Baldwin în fața ofițerilor de Poliție.

Sunt verificate apelurile telefonice ale actorului

În acest moment al anchetei oficiale, autoritățile verifică lista apelurilor telefonice realizate de Alec Baldwin.

La data de 21 octombrie 2021, platoul de filmare al producției „Rust”, de la ferma Bonanza Creek, din New Mexico, SUA, devenea scena unei tragedii, ca urmare a unui accident armat grav. Actorul Alec Baldwin repeta o scenă care implica utilizarea unei arme de foc.

Bineînțeles, fiind vorba despre o producție cinematografică, era impusă utilizarea unei arme de recuzită cu muniție non-letală, fără proiectile.

Doar că, în momentul în care Baldwin a a scos arma, au căzut secerați membrii echipei de filmare, Joel Souza și Halyna Hutchins. Din păcate, Halyna Hutchins, 42 de ani, nu a mai putut fi salvată, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614