REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Vergil Chițac a efectuat o vizită oficială în orașele Poti și Batumi din Georgia

Vergil Chițac a efectuat o vizită oficială în orașele Poti și Batumi din Georgia

Ana Maria LIPAN 31 mai 2023 | 11:22 758

Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a efectuat o vizită oficială în orașele Poti și Batumi din Georgia, în perioada 29-30 mai 2023.

Vergil Chitac a efectuat o vizita oficiala in orasele Poti si Batumi din Georgia
În contextul aspiraţiilor europene şi euro-atlantice ale Georgiei, această vizită contribuie la întărirea relațiilor de cooperare cu cele două orașe-port de la Marea Neagră și se încadrează în liniile obiectivului general stabilit la începutul mandatului de primar, de consolidare a rolului strategic al municipiului Constanța în zona de vest a Mării Negre și a legăturilor de colaborare cu orașe-port din bazinul Mării Negre.

Vergil Chitac a efectuat o vizita oficiala in orasele Poti si Batumi din Georgia
În cadrul întâlnirii cu domnul Beka Vacharadze, primarul orașului Poti, a fost abordată tema stabilirii și dezvoltării relațiilor de cooperare între cele două orașe în domeniile economie, transport, cultură, sport, educație, ecologie și protecția mediului, turism și administrație locală, având în vedere expertiza europeană a municipiului Constanța. În acest sens, cei doi primari au semnat o Scrisoare de Intenție prin care își asumă demersurile ulterioare pentru semnarea unui acord de cooperare și dorința comună de dezvoltare a colaborării în domeniile menționate mai sus. Menționăm că portul și orașul Poti prezintă perspective de dezvoltare și importanță sporită pentru Constanța în ceea ce privește traficul de mărfuri între porturile din regiunea Mării Negre și dinspre Marea Caspică, în cadrul Coridorului de Mijloc.

Vergil Chitac a efectuat o vizita oficiala in orasele Poti si Batumi din Georgia

De asemenea, întâlnirea domnului primar Vergil Chițac cu domnul Archil Chikovani, primarul orașului Batumi, a avut ca scop dezvoltarea relațiilor de cooperare Constanța – Batumi prin stabilirea unor activități concrete pentru punerea în aplicare a Acordului de Cooperare semnat încă din septembrie 2020. S-a convenit ca în perioada următoare să fie organizate vizite de informare pentru agenții de turism, având ca finalitate impulsionarea schimburilor de turiști între cele două orașe, precum și organizarea unor evenimente culturale și sportive comune, aceste două domenii reprezentând limbajul universal care facilitează cooperarea în cadrul relațiilor internaționale. Această vizită a beneficiat de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României și al Ambasadei României în Georgia, prin Excelența Sa domnul Ambasador Răzvan Rotundu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
profesorashul shpagar facut amiral cu mai putin serviciu militar decat un TR-ist ar trebui sa ajunga langa ne-a mazare dupa dezastrul facut in jegul asta de oras. daca el se preta la 75 ieuro pe stundent sa nu credeti ca la contractele cu primaria e sfant.
0
0
Pastrati-l domnilor in Georgia!Poate la voi da randament,poate va face o conducta de transport petro/gaze prin Siberia spre Marea Neagra la prietenul lui!
2
1
Ce cooperare economica pot avea niste orase sarace si corupte ? poate doar la furtisaguri din banii publici; primaria ar trebui sa gasesca si incurajeze investitori seriosi si bogati dar se pare ca cerem prea mult; totusi prin vestul tarii si bucuresti s-a putut, la noi de ce nu se poate ? suntem unul din cele mai sarace orase mari si judete din tara asta si primaria este primul vinovat alaturi de guvern
2
1
Pai ma Chitac, vad ca la aia pavelele sunt puse bine, nu sunt santuri peste tot, utilaje lasate pe strazi pe post de statui, nu sunt conducte de incalzire lasate printre blocuri de 2 luni desi lucrarile s au incheiat in zona. Ce naiba cauti tu acolo, ca oamenii aia sunt normali nu pseudospecialisti ca tine si echipa ta? Tie de plimbare iti arde ma nesimtitule cand Constanta este pur si simplu blocata?
6
1
Boschetarul asta se plimba pe banii nostri! Orasul e o ruina, lui ii arde de plimbari! Votantii PNL si USR cele mai mari gunoaie!
5
1
Să sperăm că a avut bilet doar dus
4
0
Mai bine mergea in Siria sau Afganistan si aveam doua posibilitati in favoarea constantenilor : prima,la intoarcere ne invata cum sa traim si sa circulam printre transee ,iar a doua, cea mai dorita de locuitorii ruinelor urbei noastre,exista sansa sa ii cada o bomba in cap vc-ului.
7
1
tot orasul este varza...vine vara si primarul se plimba. Orasul doarme...
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468