rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VERGIL CHIȚAC a PRELUAT funcția de PRIMAR, în prezența lui ORBAN!

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, a convocat, în ședința de constituire a Consiliului Local Constanța, în data de 29.10.2020 la ora 16.00, în sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Județean Constanța, consilierii localii aleși la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020.

Totodată, este învestit în funcție și primarul ales al Constanței, Vergil Chițac.

"Este momentul în care începe un nou ciclu, prin investirea de astăzi", a spus prefectul Silviu Coșa. Sunt 27 de consilieri locali. Sunt prezenți la ceremonie 25. Este îndeplinit cvorumul necesar.

Ședința este condusă de Dede Perodin.

Iată consilierii locali:

PNL

1 Ionuţ Rusu

2 Adriana Câmpeanu

3 Adriana Arghirescu

4 Costin Avătavului

5 Mihaela Andrei

6 Cristian Omorcea

7 Alexandru Nazaru

8 Stere Hira

9 Teodor Popa

10 Tatu Daniel

11 Ateş Casimceali

USR PLUS

1.Caragheorghe Dumitru

2.Stavăr-Vergea Romeo

3.Cocargeanu Florin-Daniel

4.Garip Mirela

5.Ochiuleţ Mihai

6.Călin Iulian

7.Iacob Florin-Cătălin

8.Popescu Cristiana

9.Badea Aura

PSD

1. Costin – Ioan Răsăuţeanu

2. Irinela Nicolae

3. Perodin Dede

4. Liviu Merdinian

5. Ioana – Claudia Dobre

7. Cristian Tincu

8 Șerbănescu Marian

La eveniment este prezent și prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Urmează validarea primarului Vergil Chițac.

Ce a spus Vergil Chițac

„Am primit rezultatul alegerilor ca pe un lucru firesc. Am știut că schimbarea nu mai poate fi amânată. În acea duminică Constanța s-a situat la cumpăna a doua realităti: a arogantei și sărăciei și alta - a ideilor, a noilor începuturi. Pe aceasta din urmă m-ați încredințat s-o construiesc. Accept cu umilință acest lucru“, a transmis primarul Chițac.

„Am primit această victorie demn, am amânat festivitățile pentru finalul mandatului când voi putea să vă privesc în ochi, conștient că am putut face tot ce a depins de mine pentru un oraș mai bun. Dar nu voi face asta singur. În perioada ce a trecut de la alegeri am constat că există un nivel uriaș de așteptare în rândul cetățenilor.

Va trebui să înțelegem că efectul unei conduceri nefaste nu se pot șterge ca și cum ai șterge de pe tablă formule matematice scrise prost. Vom pune nava pe drumul corect, știm încotro să navigăm.

Domnule ministru, să continuați să dați bănuți pentru Constanta, pentru programe și proiecte care vor dezvolta Constanța. Aceasta merită sa fie un loc mai bun pentru constănțeni. În actuala conjunctura, merită să fie pe un loc mai bun. Mă apropii de biroul primarului cu umilință. Sunt onorat și voi face tot posibilul pentru a justifica aceasta încredere“, a mai adăugat primarul.

Ce a spus Orban

„Am ținut să fiu prezent la festivitatea de constituire a CL si la depunerea jurământului lui Vergil Chițac“, a transmis premierul Ludovic Orban.

„Îl felicit pe domnul Chițac si pe constănțenii care l-au votat. Au făcut o alegere benefică. Aceasta e va dovedi în anii de mandat. Sunt convins că se va petrece o schimbare profundă. Rigoarea, bunul simț, respectul, dezvoltarea vor fi caracteristicile acestui mandat.

Sunt prezent să garantez susținerea proiectelor noii administrații. Proiecte de la nivel guvernamental. Constanța are oportunități de dezvoltare importante, e o poartă de ieșire - intrare în Europa.

Vom fi partenerul administrației locale, știu ce înseamnă o administrare centrală care pune bețe în roate. Niciodată, Guvernul pe care-l conduc nu va face așa ceva.

Avem proiecte importante, precum drumul expres Constanța-Tulcea, drumul Constanța - Mangalia, sunt proiecte importante pe care le-am demarat și au relevanță pentru județul Constanța“, a mai adăugat primul ministru.

Urmărește AICI:

M.P., L.I.

joi, 29 octombrie 20205930
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
GANDUL.RO
Cât CHIN! De ce a murit, de fapt, Petrică Cercel
Comentarii

01Dle primar ,(30 oct 17:59)
Sa l intrebati pe coruptul de Vanturache cata spaga a luat ? Se v a ocupa DNA ul de el si Fagadau ... doi sarlatani , care au avut doar interesul ca scop in administratia Orasului Cta !
31cineva(30 oct 11:09)
abia asteptam sa vedem ce minuni o sa faca soricelul asta chitz chitz, chitzac
103Ion(30 oct 08:20)
O sa faca kkt praf.O sa il plangeti foi pe Fagadau.Uitati-va bine cum arata Constanta acum, peste 4 ani va fi mai rau.Vai de mama voastra de idiotii.HUooo ciuma galbena.Muie PNL!Muie Chitac!
43acept cu umilinta!(30 oct 08:09)
bravo chiti, esti un adevarat soricel batran si depasit, manevrat spre cursa de motanii versati , obraznici si aroganti! Succesuri!
46Muie PSD(30 oct 08:02)
Muie la toti postacii PSD.
24Ion(30 oct 07:48)
saved ce v-a face chitac condus de comanescu
48Felicitari d-le Chitac!Succes!(30 oct 07:29)
Super!!! Felicitari d-le Chitac! Mult succes! Constanta are nevoie de un asa primar, da. Sunteti omul potrivit la locul potrivit. Bravooo.... Am scapat de incompetenti, de hoti, tradatori si penali. Am scapat de babu, fagadau,..... si neamurile lor proaste si hoate care au DISTRUS acest frumos oras.
14Marius Ciobanu(30 oct 07:27)
Ce cauta SERBANESCU acolo? Bai, asta eran prostul prostilor. Asta in afara ca-i cara servieta lui Stroe, la altceva nu e bun. Nici macar nu il lua sofer. Apropo de raja, ne-am convins si cu pnl-ul. Toata lumea stie ca Presura, e omul lui Stroe. Asa ca , in Constanta, s-a schimbat doar culuoarea politica. In rest, e la fel. Aceiasi oameni lacomi. Tineti-va bine!
84Max(30 oct 04:55)
Muie orban muie pnl muie chitac
99Ptr amiralul de carton(29 oct 22:56)
si betivu orban va transmit sa luati mult mai multa gutuie cu lamaie sa nu aveti greturi. la cacat cu voi.
811Rapidistu(29 oct 22:50)
oleeee,oleeeee, ciuma rosie nu mai eeee.....
49Babu(29 oct 22:43)
Eu si fatalau onsa sugem pula la pnl si gata. Muie psd
814nume valid(29 oct 22:17)
Maine prima zi de furaciuni a noului primar si a diariei galbene.
211Wow(29 oct 22:07)
Nimic de trecutul nu prea glorios al actualului primar, nimic despre politica de indepartare a profesionistilor din functii si numirea dupa principiul cine cotizeaza la partid si are rude ...ex la Arsvom, unde actualul si fostul si viitorul a luat pe persoana fizica institutia...vai de noi
416Nu va mai bucurati degeaba !(29 oct 22:02)
Eu am mai vazut filmul asta , acum 24 de ani , cand CDR cu Emil Constantinescu castigau alegerile impotriva celor de la PDSR actualul PSD . Atunci am crezut si eu ca si voi ca s-a terminat cu mafia politica , ca va disparea coruptia.....cat de naiv eram !
210hmm(29 oct 21:36)
In sfarsit
1514Mokanel.ro(29 oct 20:48)
Bravo Dl.amiral Chirac. Muye Fagabou muye psd . muye la atarnatori neam de zdrente si secaturi din moldo olto.
113realitati(29 oct 20:10)
Se alearga batranii care vand 2 cepe langa piata , dar nu se vorbeste nimic de cel mai mare jaf care se face pe la noi.Pt ca nu se respecta regulile de urbanism si prevederile codului civil s a ajuns in situatia cind construieste un individ vecinii isi pierd valoarea proprietatilor foarte mult. .Trebuiesc stopate aceste practici demne de sec 18..Acordul dintre vecini este un veritabil santaj..Transferul acesta de valoare este o hotie imensa
519Bravo Viril(29 oct 19:56)
Ne-au supt PSD 20 de ani ca niste vermi ce sunt. Ulciorul nu merge de multe ori la apa.
1312Dode(29 oct 19:49)
De parca Orban ar fi cine stie ce mare personalitate,un om cu calitati de exceptie,o valoare mai mare de un leu si cincizeci de bani. Cah !
616ciupanii(29 oct 19:48)
sa si faca bagajele si mars la oi!!!
929In sfarsit(29 oct 19:12)
Dupa doazeci de ani vedem alta culoare politica in municipiul Constanta. Ii uram noului primar - bun venit. ii cerem in mod imperios sa inceapa activitatea in primarie prin schimbarea tuturor sefilor de compartimente si directii. Vrem o reorganizare din temelii.
936citizenx(29 oct 18:57)
frumos discursul lui Chitac! Doamne ajuta sa fie bine si pentru Constanta!
730Domnule primar,(29 oct 18:38)
v-am asteptat de acum patru ani. Dar constantenii, cei care au fost la vot, au considerat ca pesedeul le va da inca o data, lapte si miere. Ce le-a dat in 30 de ani, se vede. Eu sunt convins ca va fi un razboi cu mafia, pe toate fronturile. Va doresc sa fiti invingator mereu iar dupa patru ani, Constanta sa arate, macar cum arata centrul Oradei, acum. Vant la pupa!
3219muie pnl(29 oct 18:26)
Multa muie holerei galbene si sustinatorior ei, pe plan local amiralul 7 case zis si chiti
930Pensionar(29 oct 18:25)
Sa aveti in vedere, domnule primar, sa.i schimbati si pe hotii de la caminul de batrani, Mereuta; Zahariciuc care de ani de zile manglesc licitatiile!!
305Oleee(29 oct 18:22)
Mueee la holeragalbena ciuma rosie si tot securistanu
622HornBlow(29 oct 18:15)
Eeesteee Ooooraaaaa !!! Fagadau, Fagadau, te-n cap si-n nanau, cum ai stiut tu sa faci din primaria aia club select, ca-n filmele de capa si shpaga !
337Lili(29 oct 17:57)
Cele 3 sefe de la patrimoniu aveti bagajele facute, cele trei sefe, incompetente una zis soso care si o punea cu babu asa zicea ea, una al carei nas e mare psd ist si cea de a treia prietena consilierului personal al lui fagadau, sunteti de vis urat
021cacagheorghe(29 oct 17:57)
ce cauta in lista? nu pleca la senat? nu asa zicea ca iubeste cta ca face totul pt cta ca are datele financiare ca vrea sa ridice orasul?si el pleaca la senat ma...dar de ce mai depunde juramant de consilier? ba nu v ar fii rusine de securisti ipocriti!
120Mihai(29 oct 17:53)
La munca cu voi
425Pt Cuc(29 oct 17:47)
Perfect de acord cu tine, la kkt cu toti urechiatii veniti in ciorapi flausati la oras de la Ceamurlia.
127constanteanu(29 oct 17:36)
27 de consilieri si la adunare ies 28! Deja incepeti cu mangle?
826Cuc(29 oct 17:29)
Sa faca un oras model, vezi Cluj, oradea si sa se ducadracului makedoniicu blocurilelor peste tot! Si investitii ca numai asa se dezvolts un oras. Locuri de munca si oportnitati de afaceri. Succes
116dede perodin(29 oct 17:20)
ha ha ha, cine l-a uitat pe maimutoiul asta pe liste ?
224Margareta(29 oct 17:16)
alooo sefa de la RU, hai ia-ti cartofii si restul de legume si fugi la aprozar de unde ai venit. si ia cu tine si sefii si sefutzii aia lingai ca s-a terminat cu suptul. fugiti toti la meseria voastra de aprozaristi, secretare, vanzatoare etc ca sunt meserii cinstite pentru care aveti pregatire. Cap de guma !!! ia bicicleta si da o tura ca te ard izmenele
229Vanturache(29 oct 16:52)
Vanturache unde esti
2212Iuliana(29 oct 16:46)
Cel mai mare hot se jura ca nu fura....
4112MUIE MALARIA GALBENA(29 oct 16:46)
SA SUGI PULA SI TU SI TOT NEAMUL TAU DE SLUGI NENOROCITE VERGILE. IMI PARE RAU CA NU AI MURIT DE COVID JOGODIE. MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
2913Coco(29 oct 16:41)
Jur sa fur fara sa ma prinda
943Felicitari(29 oct 16:36)
Sa ii destituie pe toti sefii psd isti numiti de faga prin dispozitii
mai mult...Replica
17 sep 16:18ReplicaPATRONUL firmei care trebuia să INCINEREZE OILE de pe Queen Hind, trimis în JUDECATĂ

Gelu Cazacioc, patronul firmei care ar fi trebuit să se ocupe cu incinerarea oilor de pe nava Queen Hind, scufundată...1963

18 sep 00:55ReplicaPoliția LOCALĂ NU te mai POATE AMENDA, dacă parchezi NEREGULAMENTAR și NU te prezinți la SEDIU. VIDEO4117
18 sep 00:53ReplicaCOSTEA, de la ABC VAL, NU a RESPECTAT contractul de peste 7 milioane de lei cu Primăria Cernavodă?!866
18 sep 00:51ReplicaFelix STROE: Urmează o iarnă grea. Dacă NU vă PLĂTIȚI FACTURILE, veți fi EXECUTAȚI

Parlamentarii constănțeni ai Partidului Social Democrat au organizat o conferință de presă, vineri, 17 septembrie....791

18 sep 00:49ReplicaPROVIDENT a încercat ”CĂMĂTĂRIA” și în fața INSTANȚEI de JUDECATĂ994
18 sep 00:45ReplicaUn ȘOFER BEAT și cu PERMISUL ANULAT a FĂCUT SCANDAL în mijlocul STRĂZII!513
18 sep 23:12ReplicaIUSTIN ROMAN mai vrea să-și RIDICE un ANSAMBLU REZIDENȚIAL în MAMAIA

Iustin Fabian Roman, administratorul societății Gamaro Black Sea Srl, a demarat procedurile necesare pentru a vedea...516

18 sep 00:43ReplicaFin.Co.Ge.RO. a CÂȘTIGAT daune de UN MILION de EURO de la Primăria Constanța531
18 sep 00:41ReplicaLa MEDGIDIA, se caută firmă pentru ILUMINATUL FESTIV de SĂRBĂTORI302
18 sep 00:39ReplicaDupă ce a BĂTUT un POLIȚIST, se APĂRĂ zicând că NU a știut că e ANCHETAT

Un bărbat din Hârșova, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat într-un alt dosar în care a fost judecat...362

18 sep 00:34ReplicaMioara DEAC umple Constanța de BLOCURI822
18 sep 00:32ReplicaPrimăria Constanța a ÎMPRUMUTAT fostul RADET cu peste 14 milioane de lei233
Vremea
19.4°19.4° - 21.9° sâmbătă, 18 septembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 68%
Vânt: 6.61 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4991225133240
5/4081431261920
joker3173425292
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 sep 00:00SportBasketball Champions League: U-BT Cluj s-a calificat pentru prima oară în grupele competiției

U BT Cluj, campioana României la baschet masculin, s-a calificat, pentru prima oară, vineri seară, în grupele...33

18 sep 00:00SportLiga 1: FC Voluntari, victorie categorică în primul meci al etapei (4-0 vs CS Mioveni)

FC Voluntari s-a impus, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în fața echipei CS Mioveni, în primul meci al...84

18 sep 07:32SportExternat după operație, Pelé a fost dus de urgență înapoi la terapie intensivă

Pelé este din nou internat la terapie intensivă. Transferul la terapie intensivă a fost decis ca măsură de...206

18 sep 23:21SportConference League: CFR Cluj, înfrângere în primul meci din grupa J (0-1 vs Jablonec)

CFR Cluj a debutat cu o înfrângere, joi seară, în grupa J din Conference League, a treia competiție continentală...333

Local
18 sep 22:36LocalAutoutilitară ÎN FLĂCĂRI, pe DN 22, între Tulcea și Mihail Kogălniceanu. VIDEO

Pompierii tulceni au fost solicitați să intervină vineri, 17 septembrie a.c. ăn jurul orei 15:35, pentru a lichida...256

18 sep 22:36LocalTârgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari!

Vineri, 17 septembrie a.c., s-a deschis Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni care are loc, în acest weekend,...867

18 sep 22:36LocalPrimăria Constanța, investiții de 50 milioane de euro în rețeaua de transport a energiei termice

586

18 sep 22:37LocalBărbat REȚINUT pentru TRAFIC de DROGURI, la un festival de muzică din Neptun

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog au...523

18 sep 22:37LocalReprezentanți ai principalelor agenții touroperatoare din Kazahstan, în vizită la Constanța

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a primit vineri, 17 septembrie a.c., vizita unei delegații formate...172

18 sep 22:35LocalMasă rotundă, în cadrul unui proiect european, la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat joi, 16 septembrie, masa rotundă „Schimb de bune practici în...207

17 sep 00:00LocalBogdan DESPESCU, prezent la MANGALIA! VIDEO

Joi, 16.09.2021, o delegaţie a Agenţiei Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex),...250

18 sep 22:34LocalCovid-19: 158 de NOI CAZURI de INFECTARE, la CONSTANȚA

Până vineri, 17 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.139.505 cazuri de persoane infectate cu noul...1137

18 sep 22:35LocalIată programul de funcționare al centrului de vaccinare din cadrul Pavilionului Expozițional!

593

Politică
18 sep 22:39PoliticăCîțu, la congresul UDMR: Dragă Hunor, vom sta la guvernare 4 ani

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, înainte de începerea congresului UDMR la care a fost invitat, că se...191

18 sep 22:39PoliticăDan Vîlceanu îngroapă România în datorii: Împrumuturi imense

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2030 şi a împrumutat joi de la bănci suma...432

18 sep 22:39PoliticăMarcel Ciolacu: PSD dezbate un proiect pentru legalizarea marijuanei în scop medicinal

244

18 sep 22:40PoliticăVirgil Popescu explică de ce nu este indicată plafonarea prețurilor la energie

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a explicat joi, pentru B1 TV, de ce nu se poate și nu este indicată...248

18 sep 22:40PoliticăCîţu: Ludovic Orban pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR AUR

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi seara că impresia lui este că, în ultima perioadă, preşedintele PNL,...265

17 sep 00:12PoliticăOrban: O soluţie la criza politică poate fi demisia premierului

302

Interviuri
18 aug 00:07InterviuriViceprimarul Cocargeanu: Se lucrează la ACHIZIȚIA serviciilor de întreținere a SPAȚIILOR VERZI! VIDEO

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța din partea USR, a fost prezent în studioul Replica, marți, 17...2189

17 aug 00:09InterviuriANTONIADIS strânge AJUTOARE pentru cei loviți de INCENDIILE din GRECIA! Video

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța, a fost prezent în studioul Replica de...1232

24 aug 00:08InterviuriDoinița RADU, șefa ANAF CONSTANȚA: Chiar dacă s-a mers pe plată VOLUNTARĂ, contribuabilii au ACHITAT! Video

11228

Monden
18 sep 00:00Monden„Gemenii“ Schwarzenegger şi DeVito revin pe marile ecrane cu o super comedie

Veşti bune pentru devoratorii de comedii de calitate! Arnold Schwarzenegger şi Danny DeVito revin într-un nou film...100

18 sep 00:00Monden'Cronica cârcotaşilor' revine cu un nou sezon, într-o nouă formulă de prezentare

Emisiunea de satiră „Cronica cârcotaşilor” revine la Prima TV cu un nou sezon, pe 17 septembrie, într-o nouă...114

18 sep 00:00MondenHarry, Meghan şi cântăreaţa Billy Eilish, între cele mai influente 100 de persoane în 2021

Harry şi Meghan, dar şi cântăreaţa Billy Eilish, regizoarea Chloé Zao şi actorul Omar Sy figurează în topul...76

18 sep 00:00MondenActriţa Catherine Deneuve şi-a scos la licitaţie colecţia de încălţăminte

Pantofi, sandale şi cizme create de designeri de renume şi purtaţi de legendara actriţă Catherine Deneuve au fost...76

18 sep 00:00MondenAndrea Bocelli, BTS şi Metallica vor participa la concertele Global Citizen pentru planetă

Andrea Bocelli din Toscana, BTS din Seul şi Metallica din Louisville (Statele Unite) se alătură numelor sonore care...79

18 sep 00:00Monden'E prea târziu ca să-mi mai fie frică', spune actriţa rusă care va pleca spre ISS

98

Mapamond
18 sep 03:24MapamondCasa Albă: SUA schimbă radical modul în care luptă împotriva Covid-19

Coordonatorul reacţiei la coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients, a declarat miercuri că Statele Unite dezvoltă...375

18 sep 03:24MapamondLiderul unei grupări teroriste din Africa, ucis de trupele franceze

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat miercuri noapte moartea liderului organizaţiei Stat Islamic din...294

18 sep 03:25MapamondSurpriză pentru toți utilizatorii Microsoft: Serviciile pot fi folosite fără parolă

348

Sănătate
18 sep 00:00SănătateDe ce nu îți este foame? Motive pentru lipsa poftei de mâncare

Lipsa poftei de mâncare poate avea foarte multe motive, atât fizice, cât și psihice. Află de ce nu îți este...72

18 sep 00:00SănătateALERTĂ Compania Moderna RECUNOAȘTE: Vaccinul său își pierde protecţia

Noi date dintr-un studiu de amploare pe vaccinul propriu anti-COVID-19 realizat de Moderna Inc arată că protecţia...78

18 sep 00:00SănătateINSP: Încă două cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Alte două cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate în România, acestea fiind raportate în...67

18 sep 02:47SănătateAlertă în privința alimentației copiilor: Cei mici mănâncă dulciuri prea des

București, septembrie 2021 – 65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, relevă...249

18 sep 02:48SănătateUE se pregătește pentru viitoarele pandemii - HERA, agenția cu un buget de șase miliarde de euro

Comisia Europeană (CE) prezintă joi o instanţă - Autoritatea de intervenţie în caz de urgenţă sanitară (Health...305

18 sep 02:48SănătateMedicii din centrele de vaccinare își vor primi salariile restante pentru perioada mai-iulie

191

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT