REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Veșnica POMENIRE, la Constanța, pentru un loc de PARCARE

Veșnica POMENIRE, la Constanța, pentru un loc de PARCARE

Replica API 19 ianuarie 2021 | 00:20 6936

În Constanța sunt sute de oameni ce așteaptă de ani de zile să le fie atribuite locuri de parcare, însă se pare că nu trebuie să își piardă speranța. Aceștia trebuie să știe că Primăria Municipiului Constanța elaborează un nou regulament al parcărilor pentru a identifica noi spații unde pot fi edificate parcări. Până atunci, cei care dețin deja unul, ar trebui să știe că anul acesta vor plăti mai mult pentru acesta.

Locuitorii din municipiul Constanța se plâng de faptul că numărul locurilor de parcare este foarte mic, raportat la cel al vehiculelor existente. Astfel, un constănțean așteaptă să-i fie atribuit un loc de parcare ani de zile. „De cinci ani de zile tot fac cereri pentru atribuirea unui loc de parcare și nimic. Pur și simplu m-am săturat să ajung acasă și să nu am loc de parcare, m-am săturat de certuri cu vecinii și de multe altele. De multe ori, când prind un loc mai aproape de scară, prefer să nu mai iau mașina ca să nu îl pierd. Alți vecini și-au atribuit singuri locuri de parcare pe trotuar, pe spațiu verde și nu le mai spune nimeni nimic. Așa ceva, doar în Constanța se poate întâmpla… sat fără câini”, a declarat un constănțean.

Timpul e determinat de numărul locurilor de parcare

Oficialii recunosc că numărul locurilor de parcare din municipiu este mic însă, Primăria Municipiului Constanța elaborează un nou regulament al parcărilor. Zilele următoare, noile reglementări vor fi supuse dezbaterii publice, spun aceștia. Totodată, reprezentanții Primăriei spun că timpul de acordare a unui loc de parcare este determinat de numărul acestora din acea zonă.

Taxa anuală de parcare s-a majorat

Până când cei care își doresc un loc de parcare vor beneficia de unul, cei care dețin deja unul trebuie să știe că din 2021 vor scoate mai mulţi bani pentru plata locului de parcare achiziţionat. Astfel, în anul 2021, taxa pentru persoane fizice este de 208 lei, față de 200 de lei cât era în anul 2020 iar persoanele juridice se va plăti 156 de lei/lună și 934 de lei/an, față de 150, respectiv 900 lei. În ceea ce privesc autoutilitarele cu masa maximă autorizată mai mică de 2,4 t și gabarit care se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare destinat autoturismelor, constănțenii vor achita 311 lei/lună sau 1.868 lei/an. În anul 2020, se plătea pentru acest tip de vehicul, 300 de lei/lună, respectiv 1.800 lei/an.

Taxa se poate achita până pe 31 martie 2021. În cazul în care taxa nu este achitată până la 31 martie, autorizația poate fi anulată, iar locul de parcare redistribuit dacă pentru parcarea respectivă mai există alte cereri depuse.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt cereri depuse de luni de zile makidonu ala de la parcari nu aproba nimic daias la muie
0
0
Sunt o gramada de locuri rezervate care stau goale atunci cand proprietarii pleaca in concedii sau muncesc noaptea iar cei care nu au locuri rezervate stau si cauta locuri de parcare pe strazi. Ar trebui o taxa de parcare generala, toate masinile parcheaza! Vrei locul tau? Iti iei apartament la bloc cu parcare subterana, sau te muti la casa si iti faci garajul tau.
0
0
Cat este investitia pentru o parcare? Eu platesc de 8 ani parcarea. Nu s-a mai investit nimic. A fost nevoie de o nivelare , o asfaltare si trasare. Nimic mai mult. Si-au scos banii cu varf si indesat. Terminati cu majorarea tarifului. La Bucuresti pretul este pe jumatate. Acolo nu este cerere?
5
2
parcari cu plata riveranii scutiti pt o masinaa terminatti cu ichiriatul si nu o sa mai fie cearta
9
0
Dupa licitatie toate parcarile rezervate vor fi pline cu masini scumpe , ei isi permit , eu nu ! In cazul asta nu bagi vrajba intre vecini ? Mai gandeste-te...
10
2
La privat se cheama prost management si esti expediat instant daca tu dai cu 200 lei pe an un lucru in care investesti de cateva ori mai mult si pt care mai exista si cerere fff mare. Trebuie privit ca un business si ce face primaria e falimentar. Probabil de asta ff putini bugetari fac fata cand trec la privat..
6
6
Cum vrei sa aduci bani la buget cand tu ai o cerere fff mare pe un produs si tu il vinzi cu 208 lei pe an?!!. Cea mai buna idee ramane licitarea locurilor de parcare!! Astia de ati prins loc de parcare, credeti ca restu nu ar avea 208lei pe an sa dea ?! Cand ai 5 cereri pe loc de parcare...ce faci cu restu de 4 care nu prind ?! Ori maresti substantial taxa, ori desfintezi ideea de a inchiria caci altfel bagi doar vrajba intre vecini
9
15
In spatele blocurilor de lociunte este suficient spatiu pentru parcari, toti insa se cramponeaza de asa zisul spatiu verde care de fapt este un maidan plin de buruieni, caini maidanezi gunoi si boschetari. Aceste spatii verzi nu sunt ingrijite de nimeni, primaria arunca sarcina pe asociatiile de proprietari iar asociatiile de proprietari pe primarie. In consecinta in spatele blocurilor nu avem nici spatiu verde, nici parcari, ci niste maidane insalubre.
13
7
Dati i odata si balenei de pe Pescarilor cu CT13CTP BMW autorizatie ca n are umflata loc sa parcheze. O sa ii cada curul de tot.
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369