REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Veşnica problemă de pe strada Dionisie cel Mic: ţiganii sunt evacuaţi, dar îşi aduc înapoi coşmeliile

Veşnica problemă de pe strada Dionisie cel Mic: ţiganii sunt evacuaţi, dar îşi aduc înapoi coşmeliile

Replica API 4 februarie 2015 | 23:16 587

Caii pasc în voie şi puradeii fac “legea”

Caii pasc în voie şi puradeii fac “legea”

Situaţia coşmeliilor şi a persoanelor de etnie romă care-şi duc veacul pe strada Dionisie cel Mic nu este una nouă. Locatarii zonei au tot făcut sesizări, Primăria a făcut acţiuni de evacuare a acestora, însă degeaba. Ţiganii se reîntorc de fiecare dată, îşi ridică înapoi locuinţele improvizate, inclusiv pentru cai şi… “trai, nenică!”. Locuitorii zonei au depus, din nou, sesizări la Primăria Constanţa.

Acţiuni de evacuare a persoanelor de etnie romă, care îşi ridică locuinţe improvizate pe strada Dionisie cel Mic din municipiul Constanţa, au tot fost făcute de către Primăria Constanţa. Una dintre acestea a avut loc în anul 2013, în mai, când s-a lăsat cu scandal. “Au fost evacuate 8 familii, 20 de persoane, care nu sunt din Constanţa, sunt de prin Crucea, Castelu. Le-au fost strânse toate lucrurile, inclusiv gunoaiele. Au fost evacuaţi de acolo”, declara, pentru “Replica”, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvând al Primăriei Constanţa, la acea dată. Degeaba, însă, se pare că indivizii s-au întors, au mai venit şi alţii, şi astfel zona arată deplorabil, se plâng constănţenii. Nemaiputând suporta, oamenii au depus iar sesizări la Primărie. “Pe strada Dionisie ce Mic, în spatele blocurilor spre câmp, este spaţiu suficient pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii, a unui loc de recreere a tuturor, de ce nu se face ceva în acest sens. Acolo locuiesc mulţi romi, care au construit bordee pe domeniul public, grajduri pentru cai şi ei sunt stăpâni peste tot. Copiii românilor se joacă pe stradă între maşini pentru că acolo sund vreo 20 de puradei şi mai mulţi cai, care pasc vara nestingheriţi. Poate luaţi măsuri şi faceţi ceva frumos acolo. Pe Soveja nu există un parc sau o zona de agrement”, a scris Rodica pe pagina de Facebook a Primăriei. Reprezentanţii administraţiei locale au menţionat că sesizarea a fost înregistrată, urmând a se lua măsuri, spunând şi: “Pe strada Dionisie cel Mic există deja 2 locuri de joacă in zona blocurilor 50 şi 56 - 58, care sunt incluse în proiectul de reamenajare a locurilor de joacă din municipiul Constanţa. Vă mulţumim”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108