REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Veste proastă: România ar putea fi ținută la ușa Schengen până la sfârșitul lui 2024

Veste proastă: România ar putea fi ținută la ușa Schengen până la sfârșitul lui 2024

A.F. 30 ianuarie 2023 | 19:42 1762

Aderarea României la spațiul de liberă circulație ar putea fi amânată cel puțin până în toamna anului viitor. Ei spun că rezultatul ultimelor alegeri din Austria Inferioară îl va determina pe actualul cancelar Karl Nehammer să adopte un discurs și mai dur în materie de migrație, pentru a se asigura că nu va pierde şi mai multe voturi la scrutinul general de anul viitor.

Veste proasta: Romania ar putea fi tinuta la usa Schengen pana la sfarsitul lui 2024Karl Nehammer

La alegerile de duminică, formațiunea lui Nehammer, OVP, a pierdut majoritatea absolută din parlamentul Austriei inferioare și este cotată cu cel mai slab punctaj electoral din 1945 încoace. Performanța slabă a OVP vine pe odată cu avansul extremei drepte, FPO.

Pe acest fundal al politicii interne austriece, perspectiva blocării României în Schengen pentru încă aproape doi ani este clar prezentată într-o discuție purtată de realizatorul Antena 3 CNN, Ana-Maria Roman, cu Christoph Haselmayer, directorul general al Institutului pentru Cercetarea Opiniei Publice și Analiza Datelor.

Director de institut de sondaje din Austria: "Mă aștept ca România să fie blocată la ușa Schengen până în 2024"

"După alegerile din Austria Inferioară, cea mai puternică regiune de la noi din țară, mă aștept ca poarta pentru România în spațiul Schengen să fie închisă până în toamna anului 2024.

În septembrie-octombrie vom avea alegeri federale aici, în Austria. De aceea, mă aștept ca după ascensiunea partidului de extremă dreapta din Austria, FPO (Partidul Libertății, n.r.), Partidul Popular, OVP, să închidă poarta spațiului Schengen pentru români.

OVP, partidul conservator austriac (al lui Nehammer, n.r.), este formațiunea numărul unu aici, în Austria. Iar cancelarul Karl Nehammer se află cu partidul său pe locul trei în sondajele realizate pentru întreaga Austrie.

Așadar, se teme foarte mult de partidul FPO şi se gândește că dacă închide poarta spațiului Schengen, în special pentru români, dar poate și pentru cei din Bulgaria, atunci poate obține câteva voturi de pe partea dreaptă și, după părerea mea, la asta se așteaptă în alegerile din toamna anului 2024 (...)

FPO a venit cu acest mesaj (al blocării extinderii Schengen, n.r.) și, de asemenea, cu tema imigrației aici, în Austria. Și cu această carte acest partid poate câștiga alegerile. Așa s-a întâmplat astăzi în cea mai puternică regiune din Austria Inferioară.

Director de institut de sondaje din Austria: "Acum este vorba doar de voturi "

La rândul său, cancelarul se gândește că poate face acest lucru, din nou, în 2024. După părerea mea, este greu de spus (ce va face, de fapt, Nehammer, n.r.) pentru că suntem un partener puternic, în special economic, al României.

Avem o mulțime de bănci în România, avem o mulțime de companii de asigurări în România, așa că trebuie să vedem din toate perspectivele, nu doar cu un singur ochi.

Dar acum este vorba doar de voturi și asta este ceea ce așteaptă Partidul Popular: dacă joacă această carte cu partidul de extremă dreapta, cancelarul poate opri nişte voturi către FPÖ. De aceea insistă pe această temă cu spațiul Schengen, cu Bulgaria și România", a spus Christoph Haselmayer într-un interviu, scrie Antena 3 CNN.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai cu Roexit si bafta schengen.... Multe anomalii legislative pe calea ueee.... De cand si faza cu insectele si alte aberatii... Bafta UE
2
0
Sa ne pisham pe sengen. Nu avem nevoie de mizeria europopeana
7
3
Austria a fost tara de serviciu , care sa ne refuze anul asta ! In 2024 va fi alta tara de serviciu..si tot asa !
6
1
Ma enoriasule,tu chiar nu vezi ce de ho..ti analfa..beti,si TI..gani bo..rîti are Romania la conducere??
6
2
Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
6
2
NEHAMMER SA MA DEJECTEZ PE EL CU BOLTA
9
4
Din taxele si impozitele platite de oameni stand la cozi platiti pensii uriase si noi care am muncit si contribuit 45 de ani luam pensii mici. Asta da Talharie a banilor Statului cu Legea in mana. Rusinica Politicul jefuiti cu buna stiinta. Cine va mai voteaza?
14
2
Niciodata nu pupam Schengen daca vom avea guverne umplute cu plagiatori .Scurt
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920