REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Veste uriașă de la Bruxelles: România poate modifica PNRR

Veste uriașă de la Bruxelles: România poate modifica PNRR

Cristina BĂRBUCEANU 13 ianuarie 2023 | 00:00 892

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, anunță faptul că, la Bruxelles, s-a adoptat un amendament care va permite țărilor să modifice Planul Național de Reziliență și Redresare în funcție de noile realități economice și socio-politice.

”Tocmai am aprobat, în Comisia pentru Bugete din care fac parte, forma finală a acordului interinstituțional privind REPowerEU, prin care vor fi modificate planurile de redresare și reziliență la nivel european pentru a include noi priorități în materie de energie.

În varianta finală a fost inclusă și o formă revizuită a amendamentului meu și al colegului Dan Nica, sprijinit de o largă majoritate din Parlamentul European, prin care România și orice alt stat membru vor putea solicita modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență, prin folosirea articolului 21, dacă dovedesc că actualul context geopolitic și impactul său asupra prețurilor la energie, alimente, materiale de construcție, inflație au afectat direct capacitatea de implementare a măsurilor incluse în plan.

De asemenea, dacă un stat membru poate demonstra că atingerea unui obiectiv sau a unei ținte intră în conflict cu obiectivele finale ale REPowerEU, atunci poate invoca circumstanțele modificării planului, în regimul de revizuire prevăzut de același articol din regulament.

Noul acord interinstituțional prevede ca modificarea să fie aprobată de Comisia Europeană în termen de 2 luni. Documentul urmează să fie aprobat de plenul Parlamentului European la începutul lunii februarie și va intra în vigoare în luna aprilie, dar prevederile sale se aplică retroactiv.

Mă bucur că am reușit din nou, prin demersurile delegației PSD din Parlamentul European, să ajutăm la flexibilizarea regulamentelor europene pentru a permite României și celorlalte state membre să acceseze cât mai multe resurse europene în actualul context plin de provocări, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest tanar Victor Negrescu chiar se zbate pentru tara, pregatirea pentru Presedentia Uniunii Europene a Romaniei a fost facuta integral de Negrescu si echipa lui iar cand Dragnea nu l-a numit responsabil de aplicare a reformelor propuse in timpul presedentiei si-a dat demisia din secretar de stat la externe dar a sprijinit fara sa fie platit tot ce s-a realizat in acea perioda la Bruxelle.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614