REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VEȘTI BUNE pentru constănțeni! Au SCĂZUT DECESELE cauzate de COVID-19

VEȘTI BUNE pentru constănțeni! Au SCĂZUT DECESELE cauzate de COVID-19

Replica API 25 ianuarie 2021 | 16:49 1982

În ceea ce privește situația răspândirii noului coronavirus la nivelul județului Constanța, situația pare să se îmbunătățească pe zi ce trece. A scăzut sub 3 rata de infectare la mia de locuitori și, în același timp, și decesele cauzate de Covid-19. În săptămâna 18-23 ianuarie, la nivelul județului au fost înregistrate doar 34 de cazuri de acest fel.

Cele mai puține decese au fost înregistrate sâmbătă

Vești bune pentru constănțeni! Începând de luni, 18 ianuarie, și până sâmbătă, 23 ianuarie, au fost înregistrate doar 34 de decese cauzate de noul coronavirus. Astfel, luni au fost înregistrate trei decese, persoanele în cauză prezentând și alte comorbidități. Marți au fost înregistrate nouă decese,dintre acestea doar trei persoane nu au prezentat antecedente patologice. Miercuri, alte șapte decese au fost raportate de către Direcția de Sănătate Publică Constanța. Joi au fost înregistrate tot șapte decese, iar vineri doar șase, decesele fiind cauzate atât de Covid-19, cât și de comorbidități precum hipertensiune arterial, obezitate, diabet. Sâmbătă au fost înregistrate cele mai puține decese din această săptămână, doar două, ambele persoane prezentând antecedente patologice. Cele mai multe decese au fost raportate la Spitalul Județean de Urgență, la Spitalul Municipal Medgidia, dar și la Spitalul de Boli Infecțioase.

Incidența pe municipiu a scăzut sub 3 infectări la mia de locuitori: restaurantele ar putea fi redeschise

Autoritățile au anunțat în cursul zile de sâmbătă, 23 ianuarie, că incidența pe municipiul Constanța a scăzut sub 3 la mie (2,77), iar pe județ este de 1,91. În aceste condiții, restaurantele și localurile din Constanța ar putea să se redeschidă în scurt timp și la interior dar în condițiile prevăzute de lege și anume la o capacitate de 30 la sută. Însă, această decizie urmează să fie luată de autorități.

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate peste 29.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, peste 700 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. De asemenea, la nivelul județului sunt peste 3.200 de persoane aflate în carantină la domiciliu. Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, aproape 300 de cadre didactice și aproximativ 700 de elevi. În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate peste1.500 cazuri de infectare în rândul personalului.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
imi place ce ati scris.....purul adevar.....chiar m-am distrat......oricum domnul de sub dumneavoastra "DEABEA" stie sa scrie.....
0
0
Unde plm e inchis ma ca este mai aglomerat ca anul trecut pe timpul asta handicapatilor purtati masca si vedetiva de familie pana trece pandemia nu mai va plimbati aiurea lasati curvasareala stati dracu acasa pana trece covrigu si spalativa pe maini rapanosilor
3
1
Vesti bune? Ca ce? Deaua tibeti orasu inchis? Oras de kkt zici ca i un cimitir de la tara inchis tot. asta s a votat asta avem
1
3
vesti bune azi, ca maine am belit pl cu noul supercoronavirus
3
0
sa inceapa scoala. altfel copii be raman analfabeti.
1
1
Vine valul trei , va mai rau ca in Martie
2
4
Aveti rabdare...
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218