REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vești bune pentru locuitorii din sudul județului: firma de transport nu mai scumpește biletele! Vezi ce se modifică, în schimb!

Vești bune pentru locuitorii din sudul județului: firma de transport nu mai scumpește biletele! Vezi ce se modifică, în schimb!

Replica API 19 februarie 2018 | 00:01 521

Vești bune pentru locuitorii din sudul județului Constanța: firma care asigură transportul public în localitățile Mangalia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche nu mai scumpește biletele de călătorie de la 1 martie a.c., așa cum anunțase anterior. Vineri, 16 februarie, reprezentanții firmei de transport Nordiana Nis, au răspuns invitației de a participa la ședința de Consiliu Local Limanu și de a discuta cu primarul Daniel Georgescu și cu consilierii locali, pentru găsirea unor soluții, astfel încât locuitorii din Limanu, dar și din celelalte localități deservite de acest transport public, să nu aibă de suferit.

În cadrul întrunirii au fost discutate atât problemele ridicate de călători, prin intermediul consilierilor locali, cât și cele semnalate de reprezentanții firmei de transport. Una dintre problemele semnalate a vizat lipsa stațiilor acoperite și supravegheate din interiorul localității Limanu. Drept pentru care, s-a căzut la învoială, ca respectivele stații să fie realizate în cel mai scurt timp posibil.

Pentru că și modalitatea de procurare a biletelor de călătorie era o nemulțumire a cetățenilor – acestea pot fi achiziționate doar de la cap de linie, din Mangalia – reprezentanții firmei de transport și-au luat angajamentul să monteze, în stațiile ce urmează să fie amplasate în localitate, automate de bilete. Până la montarea stațiilor, respectivele automate vor fi amplasate în fața sediilor primăriilor din localitățile deservite, a precizat pentru „Replica de Constanța”, primarul din Limanu, Daniel Georgescu.

Cât privește prețul biletelor, acesta nu mai crește de la 1 martie a.c., cum era anunțat. „Dânșii nu majorau prețul pentru că ar fi reieșit, din calculele lor, că este necesar, ci din cauza unor probleme, pe de o parte, cu șoferii lor, pe de altă parte, cu pirateria. Am căzut de acord și nu vor mai crește prețurile și am stabilit, dacă mai apar probleme, înainte să fie anunțate astfel de măsuri, care să afecteze oamenii, să purtăm discuții”, a mai punctat primarul Daniel Georgescu.

O altă modificare este faptul că, la vară, după ce vor fi obținute de la angajatori cifrele exacte cu numărul angajaților care fac naveta din Limanu spre celelalte localități de pe litoral, să fie introduse curse speciale, mai ales dimineață și seară, care să facă legătura direct cu localitățile respective, nu întortocheat, „plimbând” călătorii prin toate localitățile sau punându-i în situația de a schimba două microbuze pentru a ajunge de acasă la locul de muncă ori invers. „Acum rămâne ca fiecare dintre noi să ne facem partea noastră din înțelegere”, a concluzionat primarul din Limanu. Luni, 19 februarie a.c., concluziile întâlnirii urmează să fie transmise și reprezentanților Consiliului Județean Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tovarasu Georgescu, pune si fa transport asigurat de primarie nu de hotii de la Nordiana si pirati, cu doar 5 proc mai ieftin. o sa ai si profit, o sa fie si oamenii multumiti, si dai si de lucru la soferii care vor o munca cinstita si nu furtisaguri. si asta impreuna cu mai-marele primar de Mangalia - impartiti costurile. altfel, te acuz de complicitate cu transportatorii.
2
1
va ameninta cu caprele in masina. In aceste conditii, este foarte bine si asa, cu pretul actual. Ramane asa cu pretul. Bravo primar, bravo consilieri locali.
0
0
Tic tac pe dracu. Poate tic tac ca se face timpul sa achit spaga pe anul asta , asta e altceva . Voi chiar nu vedeti ca trec cu 7 oameni in masina de 5 locuri pe langa circulatie vara si ei va opresc pe voi prostii cu radarul ? Mi a povestit odata maistrul ala militar pensionar cu CNL care face blat ca mine ca avea 8 turisti si a luat 30 de lei pana la vama si a trecut de 3 filtre de politie. Microbuzul lui Raim si Facredin au facut vama cu 50 de insi inauntru si politistii din filtre ii salutau respectuos. Asta inseamna sa fi jmeker in Mangalia , faci ce vrei. Va las ca vine vara si am treaba
4
1
Primaria sau cj ul v a subventiona transportul pe aceasta ruta ca sa tina o ruta neprofitabila si pe patronii firmelor in joc
2
1
Ne omoara piratii.Nu se ocupa nimeni de ei.Au blat cu toata lumea de mult.
4
1
Draga Amet, tic-tac.
6
1
Eu renunt la piraterie!Chiar nu se mai poate asa!Auzi la ei!Automate pt bilete!Cine a mai pomenit!Intru in greva!
5
1
Deci pot sa imi vad linistit de treaba ca si pana acum ma gasiti in statia posta veche Mangalia de unde va iau la pret de microbuz la 2 Mai la Vama la Limanu unde vreti voi. Ma speriasem credeam ca pune georgescu politia jandarmeria sau locala pe mine dar eram si bucuros ca daca era 10 lei biletul eu as fi urcat la 7 lei. P.S. Cursele speciale suntem noi blatistii si existam demult fie ca vrea sau nu vrea primarul.
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218