REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vești excelente pentru români. Se dau vouchere cu buletinul

Vești excelente pentru români. Se dau vouchere cu buletinul

Victor ROTARU 3 decembrie 2022 | 14:20 842

Senatorii pregătesc un nou voucher. De această dată, dacă va deveni realitate, va fi dedicat persoanelor care împlinesc 14 ani.

Potrivit proiectului de act normativ aflat pe masa senatorilor, persoanele cu domiciliul în România vor primi câte un voucher în valoare de 200 de lei, la împlinirea vârstei de 14 ani.

Voucherele ar urma să fie folosite pentru ca tinerii să poată urma cursuri de prim-ajutor, se mai precizează în proiectul de lege.

Inițiatorii propunerii legislative estimează că respectivul voucher ar urma să se acorde ”începând cu data de 1.01.2023”, în cazul în care proiectul ajunge să intre în vigoare, adică după ce va parcurge întreaga procedură parlamentară, va fi semnat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul de act normativ mai prevede că valoarea voucherului care face obiectul propunerii va putea fi actualizată anual, prin hotărâre de Guvern, cu rata inflaţiei.

Voucherul de care ar urma să beneficieze românii la împlinirea vârstei de 14 ani va fi emis pe suport electronic și se va acorda la cererea beneficiarului sau a reprezentantului său legal, de către primăria de domiciliu.

Excepție de la ultimă regulă se va face în cazul tinerilor care împlinesc vârsta de 14 ani, care vor primi voucherul la eliberarea actului de identitate, potrivit publicației Bugetul.

”(1) Valoarea voucherelor de prim-ajutor de bază este suportată din bugetul de stat, prin bugetele locale ale unităţilor dministrativ-teritoriale.

(2) Sumele prevăzute la alin. (1) se transferă prin legea bugetului de stat către unităţile dministrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), unităţile administrativ-teritoriale pot aloca fondurile necesare din bugetul propriu”, se precizează în proiectul respectiv.

De asemenea, potrivit propunerii semnate de 24 parlamentari USR, 4 parlamentari PNL, 1 PSD și 1 UDMR, cursurile de prim-ajutor vor avea o durată de minimum trei ore şi vor conţine cel puţin elemente de suport vital de bază (recunoaşterea stopului cardiac, a accidentului vascular cerebral, a unui episod de epilepsie, compresiunile toracice, ventilaţia artificială, utilizarea defibrilatorului semiautomat extern, hemostază şi dezobstrucţia căilor aeriene etc.), potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu certificarul de nastere nu?nu ne mai facem bine.credeti ca guvernantii le este mila de noi?vrajala.ei isi iau partea leului,ca oricum nu vor maifi alesi,si sula si caciula
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218