REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Vești foarte proaste pentru milioane de pensionari

Vești foarte proaste pentru milioane de pensionari

Replica API 2 noiembrie 2021 | 23:41 2107

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, a adus vești proaste pentru aproximativ 4 milioane de pensionari care se așteptau la creșterea veniturilor.

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, a anunțat vești proaste pentru aproximativ 4 milioane de pensionari din România. Actualul primar al Craiovei a afirmat că toate calculele şi proiectele de lege făcute în trecut pentru majorarea pensiilor în țara noastră a fost doar muncă în zadar.

Lia Olguța Vasilescu a adus vești neplăcute pentru majoritatea pensionarilor

Conform angajamentelor luate de Guvernul condus încă de Florin Cîţu prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), bugetul sistemului de pensii urmează să scadă, iar majorările nu vor mai fi posibile decât în anumite condiţii. Cu câteva zile în urmă, Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii, afirmase că veniturile pensionarilor urmează să crească.

„Cea mai proastă veste este că prin PNRR şi-au asumat să facă nişte modificări la sistemul de pensii. Fiind pe fonduri europene, când ţi-ai asumat obiective şi nu le atingi, pierzi toţi banii.

Ce scrie acum în PNRR nu se mai poate modifica foarte mulți ani. Degeaba vine PSD la guvernare, ei și-au asumat deja aceste obiective într-o lipsă crasă de experiență, PNRR nu a fost supus dezbaterii. Legea 127, aprobată în 2019, prevedea că bugetul de pensii trebuie să fie de 11,7% din PIB. În PNRR scrie că procentul nu are voie să depășească 9,4% din PIB. Asta înseamnă că toate pensiile vor scădea!

Noua lege va modifica în mod semnificativ posibilitatea de pensionare anticipată

Un alt obiectiv este reintroducerea unui ”mecanism de frânare” – dacă se depășește acest procent, să nu se mai permită o creștere a pensiilor, nici măcar indexarea cu rata inflației”, a afirmat Olguța Vasilescu la Realitatea Plus.

„Noua lege va modifica în mod semnificativ posibilitatea de pensionare anticipată. Acum te poți pensiona ca bărbat la 60 de ani, cu o penalizare până la 65 de ani. Speranța de viață a unui bărbat este de 71 de ani în România.

O altă modificare asumată prin PNRR este aceea că se va transfera către Pilonul II de pensii un procent mai mare. De asemenea, se vorbește despre simplificarea pensiilor speciale, deci nu despre anularea lor”, a mai precizat Olguța Vasilescu, scrie evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grai javra, miros de ciolan intr-un minister banos
5
0
Dar de mizarabila lege a salarizarii, ce zici madam?
10
0
ce le stii tu pe toate, ai grija de oltenii tai ca sunt pe duca
10
1
Ooo..... vadimista, peremista lui vadim, le stie ea pe toate.
12
4
O gaga a policii dambovitene
15
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212