REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Veşti pentru părinţi: la Spitalul Judeţean va fi înfiinţat un compartiment de neurologie pediatrică

Veşti pentru părinţi: la Spitalul Judeţean va fi înfiinţat un compartiment de neurologie pediatrică

Replica API 11 ianuarie 2018 | 00:00 1248

În urma articolului apărut în cotidianul „Replica de Constanța”, în care prezentam faptul că părinții constănțeni trag un semnal de alarmă cu privire la necesitatea înființării unei secții de neurologie pediatrică într-o unitate sanitară din județul nostru, sens în care au realizat și o petiție online, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța precizează că se are în vedere înființarea unui compartiment de neurologie pediatrică în cadrul spitalului, o solicitare în acest sens fiind depusă de către medicul șef al Secției de Pediatrie, dr. Cristina Mihai, în urmă cu câteva luni.

„SCJU “Sf Apostol Andrei” Constanța are în vedere înființarea unui compartiment de neurologie pediatrică. Demersurile în acest sens au fost demarate în urmă cu mai multe luni, când medicul șef al secției de Pediatrie, conf. univ. dr. Cristina Mihai, a solicitat înființarea unui compartiment pentru copiii cu afecțiuni neurologice.

Până la rezolvarea acestei solicitări, activitatea medicală, în ceea ce privește copiii cu afecțiuni neurologice, se derulează în aceleași condiții de până acum și anume: sunt investigați, internați (dacă este cazul) și tratați în secția de Pediatrie a spitalului. Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța colaborează de mai mulți ani cu dr. Daniela Stoian, până nu de mult, singurul neurolog specialist în pediatrie din județul Constanța.

În cursul anului trecut, medicul neurolog pediatru a tratat la Spitalul Județean Constanța peste 500 de pacienți, iar anul acesta, deja au fost înregistrați aproximativ zece pacienți minori cu afecțiuni neurologice. Șapte dintre aceștia sunt internați în momentul de față (dintre care patru la Terapie Acută)”, au precizat reprezentanții SCJU Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dr. Golesteanu si Mataranga sunt neuropsihiatrii. Este o diferenta, totusi...
0
0
Pe cand si o sectie ce cardiologie pediatrica pentru a nu mai fi nevoiti sa mergem cu copiii la Bucuresti pentru controale?Daca este vreo urgenta....Dumnezeu cu mila...
1
0
Dr. Golesteanu are nevoie ea insasi de medic neurolog si chiar psihiatru!!!
5
0
Dr. Mihaela Mataringa si Dr. Gina Golesteanu sunt medici neurologi de copii. Doctorita Stoian nu este singurul medic neurolog de copii din Constanta.
2
0
Va fi infiintat, sau are in vedere, ca nu e acelasi lucru ?!
5
0
Poate, totusi, mai gasim si alti medici specializati in neuro pediatrica.Poate nu o exista numai dr. Stoian in Romania asta, dr. care, cu tot respectul, alergand intre cabinetul privat de la Flamanda, o alta clinica privata, spitalul Mangalia si Spitalul Jud. Costanta, mai pierde din interesul profesional pe drumuri sau cheama la Eeg la privat in regim preferential. Daca tot se face sectie de neuro pediatrica, o sa avem si dotari corespunzatoare iar acel aparat EEg de prin secolul 18 o sa fie inlocuit cu unul nou, performant si care include si video Eeg, nu-i asa? Zic si eu.
4
2
Daa sigur cine crede?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218