REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Veteranii contrabandişti de ţigări din Constanţa, obişnuiţi cu mascaţii

Veteranii contrabandişti de ţigări din Constanţa, obişnuiţi cu mascaţii

Replica API 5 martie 2015 | 11:08 249

Au fost vizitaţi şi în noiembrie 2014

Au fost vizitaţi şi în noiembrie 2014

După o anchetă de amploare, oamenii legii au efectuat 14 percheziţii domiciliare în cursul zilei de marţi, 3 martie, între care 13 în municipiul Constanţa şi una în Medgidia. Este vorba despre contrabanda cu ţigări, iar unii dintre suspecţi au mai fost săltaţi de mascaţi şi în decembrie 2014. Palade Vicenţiu - Sorin, Raim Robertina, Dumitru Sulia, Ferat Iamurla, Ferat Chenan, Pitrop Ionuţ, Suliman Nazif, Demir Adna, Popa Constanţa, Dima Ciprian-Marian, Suliman Nazif, Muteş Alexandra, Genuchi Cornel - Laurenţiu, Amet Chirez şi Ismail Ghiulvidan, toţi din Constanţa sunt cercetaţi sub control judiciar, unii fiind încătuşaţi. Indivizii cercetaţi în urma percheziţiilor din data de 3 martie nu sunt chiar la prima abatere dacă putem spune aşa. Mai mulţi dintre ei, respectiv Raim Robertina, Dumitru Sulia, Muteş Alexandra şi Suliman Nazif au fost “vizitaţi” de mascaţi şi pe 27 noiembrie 2014, tot pentru contrabandă cu ţigări, acţiunea de la acea dată fiind demarată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa. Nici ceilalţi nu sunt mai curaţi, mai toţi având dosare penale. Spre exemplu, Palade Vicenţiu Sorin şi Ferat Chenan au fost trimişi în judecată şi pentru infracţiuni la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice. Însă, nici una dintre cercetările penale nu a băgat spaima în ei şi, în urmă cu ceva timp, a început o nouă anchetă.

Astfel, acum aproximativ o săptămână, pe strada Lirei din Poarta 6, un om al legii lua la întrebări bişniţarii. Pe unul dintre ei l-a căutat în buzunare şi apoi l-a condus la Poliţie. Ulterior au urmat percheziţiile domiciliare. O parte din cei în cauză sunt cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul comiterii infracţiunilor de colectare, deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Vindeau în zonele Eden, Tomis 3, Brotăcei şi Abator

„Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-au reţinut că în perioada 30.10.2014 – 25.12.2014, inculpaţii au fost depistaţi în zona pieţelor Tomis 3, Eden, Brotăcei şi Abator din municipiul Constanţa, în timp ce ofereau spre vânzare pachete cu ţigări netimbrate, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind în cuantum de aproximativ 10.000 lei”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Mai exact, indivizii sunt bănuiţi că, în perioada iulie 2014-martie 2015, în repetate rânduri, au depozitat şi au comercializat către diferite persoane fizice şi juridice importante cantităţi de ţigarete netimbrate sau având aplicate banderole de marcare emise de autorităţile străine, pe care le-au achiziţionat în mod fraudulos, în scopul de revânzare, cunoscând împrejurarea că respectivele bunuri proveneau din alte state şi fuseseră introduce în România în condiţii ilicite. În urma celor 17 percheziţii efectuate cu sprijinul lucrătorilor S.A.S. şi I.J.J. la domiciliile bănuiţilor au fost identificate şi confiscate 70.000 ţigarete, în valoare de aproximativ 50.000 lei. În cauză, faţă de Palade Vicenţiu - Sorin, Suliman Nazif, Demir Adna, Popa Constanţa, Dima Ciprian-Marian, Suliman Nazif, Muteş Alexandra, Genuchi Cornel-Laurenţiu, Amet Chirez şi Ismail Ghiulvidan s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, după care au fost propuşi spre arestare. Faţă de restul persoanelor s-a luat măsura controlului judiciar. Cercetările continuă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108