REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Vezi cât plătesc alte orașe din țară pentru iluminatul festiv!

Vezi cât plătesc alte orașe din țară pentru iluminatul festiv!

Andreea CONDURACHE 11 septembrie 2023 | 00:00 1148

Deși ne mai despart câteva luni de sărbătorile de iarnă, marile orașe din România au început să se pregătească și să achiziționeze serviciile pentru ornamentele și iluminatul festiv. Și Primăria municipiului Constanța a lansat pe 21 iulie a.c., procedura de licitație pentru iluminatul festiv, fiind pusă la bătaie suma de 3,5 milioane de lei, fără TVA. După o scurtă analiză, constatăm că orașul de la malul mării bagă cei mai mulți bani în iluminat.

Vezi cat platesc alte orase din tara pentru iluminatul festiv!
Ne mai despart câteva luni de sărbătorile de iarnă, iar pentru asta autoritățile publice locale au început deja să achiziționeze serviciile de iluminat festiv și ornamentele necesare. Primăria Constanța a lansat pe 21 iulie a.c. o procedură de licitație pentru achiziția iluminatului festiv, în perioada sărbătorilor de iarnă. Valoarea totală a contractului este de 3,5 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost împărțit în 3 loturi.

Vezi cat platesc alte orase din tara pentru iluminatul festiv!iluminat festiv Oradea, 2022

Oradea plătește 1,2 milioane de lei pentru iluminatul festiv

Dar nu este singura primărie care bagă milioane de lei în iluminatul festiv. Societatea Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA, companie publică al cărei acționar majoritar este Primăria municipiului Oradea, a pus la bătaie 1.121.596 de lei, fără TVA, pentru iluminatul festiv din oraș. Contractul prevede furnizarea prin închiriere, montare, demontare, alimentare, deconectarea la și de la energia electrică, menținerea în stare de funcționare, cât și transportul instalațiilor de iluminat festiv. Iluminatul festiv se va realiza în 22 de locații din municipiul Oradea.

Vezi cat platesc alte orase din tara pentru iluminatul festiv!iluminat festiv Vaslui, 2022

Și Primăria municipiului Vaslui a lansat deja procedura de achiziție pentru serviciul de iluminat festiv în perioada sărbătorilor de iarnă. Contractul pus la bătaie are o valoare de 758.750 de lei, fără TVA. Se vor monta ornamente la sediul Primăriei Vaslui, la Teatrul de Vară, Centrul Civic, în sensurile giratorii, cât și pe 8 străzi principale, dar și comunele componente.

Primăria Jucu din Cluj plătește 3 milioane de lei pentru iluminatul festiv pe 5 ani

Peste 3 milioane de lei plătește și Primăria comunei Jucu, județul Cluj, însă contractul prevede achiziția decorațiunilor festiv și iluminat festiv în perioada sărbătorilor de iarnă și sărbătorilor pascale, în perioada 2023-2027.

Vezi cat platesc alte orase din tara pentru iluminatul festiv!iluminat festiv Slatina, 2022

În Slatina, Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public bagă 5,4 mil. de lei în iluminatul festiv

În municipiul Slatina, primăria va achiziționa o nouă instalație de iluminat decorativ pentru sărbătorile de iarnă. Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public (DASIP) a scos la licitație un contract în valoare de peste 5,4 milioane de lei, valoare estimativă, care va cuprinde atât achiziția instalației de iluminat, cât și montajul acesteia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Platesc mai putin, nu? Au iesit mai ieftin din nou. Inca n-am citit, dar cred ca despre asta e vorba. Dintotdeauna. Capra si gaina vecinului.
1
0
Va enervați degeaba. Nu ați observat ca este liber la furat? Se sesizează cineva? Nu. Se așteaptă prescripția! Fiecare sa înțeleagă ce dorește.
7
1
Mos teaca are bani de tocat. A marit impozitele cu 20%. Un primar mai slab si mai infumurat ca asta, nu vezi in nici un oras mare din tara Romania.
7
1
Spitalul de boli infectzioase care a luat foc in timpul covidului a fost refacut ?,caci daca nu s-a refacut mai bine bagi bani in spitalul ala pentru ca umbla vorba prin lume ca sunt pe drum niste virushi si cand or ajunge la Constantza tu ce o sa faci mai Chitzac ii pui pe bolnavi sa priveasca luminitzele de craciun,eu cred ca asistentza medicala este pe primul loc caci daca un bolnav nu este tratat moare dupa care mai sunt si altele pana distractzii,cum spuneau romani:"paine si circ"adica mai intai ai grije sa nu sufere oameni de foame si frig dupa care dale si distractzii.
6
1
nu s-a lasat pana nu ne-a jefuit si in numele iluminatului festiv. Mai lacom si mai hraparet ca acest popotar n-am vazut.
7
1
majoritatea achizitiilor publice sunt avantajoase, se arunca banii si apoi din orice se... cauta!cetatenii suporta si altii se inbogatesc pe seama lor!
6
0
Fmm de hodorog senil
9
1
Va fi unul dintre ultimile tunuri ale v.c.ului. Inainte de a fi primar zicea de Fagabou ca baga prea multi bani in iluminat, dar v.c. bate toate recordurile. Sa nu uitam ca acum 2 ani nu a dat bomboane copiilor de craciun, mintind ca le va da de paste. Si de paste a dat doar o cutie de bomboane, fara alte cadouri, cum se dadeau an de an. V.c. nici macar nu e in stare sa inventeze noi metode de furat. Face ceea ce reclama in campania electorala ca face psd. Dupa el, Constanta si bugetul ei vor arata ca dupa raidurile tatarilor lui genghis han. Primar pnl cu pnl la guvernare si pierde banii pt spitalul de copii! Nici macar ai lui nu-l mai iau in seama. Hot si p***t. Va vrea iar voturi, iar va minti ca muta henry coanda. Dar el are in plan sa faca inca un cartier de minoritati parazitare.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468